Quantcast
Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Κορονοϊός | Ωράριο στα μπαρ στη Θεσσαλονίκη και ανοιχτά όλα για τη ΔΕΘ

Με τα κρούσματα του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη να αυξάνονται χάρη και στους… γάμους, η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη και πρόσθετων τοπικών μέτρων.

Στο τραπέζι είναι η επιβολή ωραρίου στα μπαρ της συμπρωτεύουσας και τοπικών lock down, ενώ όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά στη ΔΕΘ. Είναι ειδικότερα εξαιρετικά ισχυρό το σενάριο το εμπορικό κομμάτι της Έκθεσης να ακυρωθεί και το πολιτικό να γίνει με… ιδιαίτερο τρόπο.

Όλα τα σενάρια συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στη δε τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊο εκλήθη ψηφιακώς και ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας, ο οποίος πρότεινε τρόπους ώστε η ΔΕΘ να πραγματοποιηθεί με αυστηρούς όρους και μέτρα, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την αγορά και από Γερμανούς επενδυτές. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είναι η τιμώμενη χώρα στην Έκθεση εφέτος και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μάλιστα προσκαλέσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι και η διοίκηση της ΔΕΘ προτιμά να ακυρωθεί το εμπορικό κομμάτι παρά να στηθούν τα περίπτερα και τελευταία στιγμή οι λοιμωξιολόγοι να ανάψουν κόκκινο φως. Μέχρι στιγμής ωστόσο η επιτροπή δεν έχει εισηγηθεί πλήρη αναστολή της ΔΕΘ. Ουδείς όμως γνωρίζει τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες.

Αυτή η ΔΕΘ σε κάθε περίπτωση θα είναι διαφορετική, όπως όλα εφέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα το επικρατέστερο σενάριο είναι ακόμη και εάν ακυρωθεί το εμπορικό κομμάτι (δηλαδή τα περίπτερα) για την αποφυγή συνωστισμού (η ΔΕΘ συγκεντρώνει κάθε χρόνο 250.000 επισκέπτες), το πολιτικό κομμάτι με κάποιο τρόπο θα πραγματοποιηθεί, δηλαδή η ομιλία και η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού. Έχει συζητηθεί ακόμη και το σενάριο ψηφιακής συνέντευξης τύπου, στα πρότυπα του εξ αποστάσεως briefing.

Τίποτε ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας τις επόμενες ημέρες. Ο Δεκαπενταύγουστος είναι ένα ακόμη κρίσιμο ορόσημο και φαίνεται πως τα μηνύματα είναι ανησυχητικά, καθώς αποφασίστηκε χθες, σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας, να ανασταλούν όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις, που συνδέονται με τη γιορτή της Παναγίας. Μέτρο που επρόκειτο να συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας, αλλά ελήφθη νωρίτερα.

Την ίδια στιγμή το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Ενώ σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του κ. Χαρδαλιά, και οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έκτακτη ειδοποίηση Καλλιάνου | Πότε έρχεται θερμή εισβολή με 36άρια

Σε… βαθύ καλοκαίρι θα περάσουμε σε λίγες ώρες καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, μια θερμή εισβολή θα εκτινάξει τη θερμοκρασία πάνω από τους 35 βαθμούς.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον κύριο Καλλιάνο, η θερμοκρασία από το Σάββατο θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει, ενώ η ζέστη θα αρχίσει να είναι αισθητή από την Κυριακή με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς.

Δείτε την ανάρτησή του:

«ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙ Ο ΙΟΥΝΙΟΣ ΘΑ “ΜΥΡΙΣΕΙ” ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ενώ η εβδομάδα που διανύουμε θα αποδειχθεί άστατη ως προς τα καιρικά φαινόμενα, με το που θα μπει ο Ιούνιος φαίνεται ότι όλα θα αλλάξουν.
Αυτό σημαίνει ότι ενώ μέχρι την Παρασκευή, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά ηπειρωτικά (και τοπικά και σε πεδινές περιοχές), από το Σάββατο 1 Ιουνίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει σιγά σιγά να ανεβαίνει η θερμοκρασία, κάτι το οποίο θα γίνει περισσότερο αισθητό ειδικά από την Κυριακή 2 Ιουνίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Αν ασφαλώς διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή 2 Ιουνίου και έπειτα θα μας επισκεφθούν θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τη μέση τιμή του.

ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 35°C Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Το Σάββατο, στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των 32-34°C και τοπικά 35°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές (Θεσσαλία, Κεντρική & Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος). Την Κυριακή όμως θα σημειωθούν και θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συνέχεια.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΑΚΡΙΑ (ΧΡΟΝΙΚΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ Η ΖΕΣΤΗ

Φαίνεται ότι η θερμή εισβολή που θα αρχίσει από την Κυριακή 2 Ιουνίου θα έχει μια σχετική διάρκεια η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει. Δεν έχει ξεκαθαρίσει και πόσο θα φτάσουν οι μέγιστες μέσα στην επόμενη εβδομάδα. όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν όσο πλησιάζουμε προς τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τετάρτη 29/5 : 29°C
Πέμπτη 30/5 : 28°C
Παρασκευή 31/5 : 28°C
Σάββατο 1/6 : 30-31°C (με επιφύλαξη)
Κυριακή 2/6 : 33-34°C (με επιφύλαξη)
Δευτέρα 3/6 : 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)

  • Όπως μπορείτε να καταλάβετε, από την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου θα εισέλθουμε σε καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ασφαλώς η πρόβλεψη των θερμοκρασιών για μετά από 4-5 μέρες εμπεριέχουν ρίσκο γι’ αυτό και έχω βάλει την ένδειξη «με επιφύλαξη» ή «με μεγάλη επιφύλαξη».
newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαμία | Τουλάχιστον 2 άτομα εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο με τα χαλασμένα γεύματα

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο έφθασε στα «χέρια» της ΕΛΑΣ αναφορικά με τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο του ομίλου «Γιαννίτσης», στη Λαμία, όπου παρασκευάζονταν τα δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα.

Συγκεκριμένα, πιστεύεται ότι πάνω από 1 άτομο έβαλε τη φωτιά στο εργοστάσιο, ενώ, οι αρχές εξετάζουν βίντεο και άλλα στοιχεία για να φθάσουν στα ίχνη των εμπλεκομένων προσώπων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Όλα αυτά, μετά τη νέα αποκάλυψη πως πριν από την πυρκαγιά, εστάλη μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική, με το αίτημα της αύξησης ασφαλίστρων για μεγαλύτερη αποζημίωση σε περίπτωση φωτιάς.

Τρεις ενδείξεις για το σενάριο περί εμπρησμού

Σε άλλες πληροφορίες για την υπόθεση, όπως αναφέρθηκε από το MEGA, υπάρχουν τρεις σοβαρές ενδείξεις που εξετάζονται αναφορικά με το σενάριο εμπρησμού.

Αυτά είναι:

  1. Γρήγορη εξάπλωση φωτιάς από το βαν, σαν να υπάρχει πρόσθετο υλικό που βοήθησε στην εξάπλωση.
  2. Μύριζε βενζίνη: Έχουν ληφθεί 20 δείγματα από σημεία του καταστραμμένου εργοστασίου και έχουν σταλεί στο χημείο του Κράτους.
  3. Τα καταγραφικά: Τα δύο κάηκαν, δε βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό, και το ζήτημα που τίθεται είναι αν καταστράφηκε ολοσχερώς εντελώς από τη φωτιά ή… εξαφανίστηκε.

Τι δείχνει ο υγειονομικός έλεγχος

Πέραν της έρευνας για την φωτιά, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο υγειονομικός έλεγχος στα σχολικά γεύματα τα οποία προκάλεσαν τις μαζικές δηλητηριάσεις.

Σύμφωνα με τον τελευταίο έλεγχο που έκανε ο ΕΟΔΥ στα δείγματα τροφίμων τα οποία κατανάλωσαν τα παιδιά, και τα οποία αναλύθηκαν σε εργαστήρια, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικά στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου.

Ο έλεγχος ήταν διπλός, διενεργήθηκε δηλαδή τόσο σε τρόφιμα τα οποία διανεμήθηκαν στους μαθητές, όσο και σε δείγματα κοπράνων από τα παιδιά τα οποία νόσησαν. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα τα οποία βγήκαν την Δευτέρα και εκεί, βρέθηκε η τοξίνη την οποία παράγει ο σταφυλόκοκκος.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χ. Δαλκίτζης για την ημερίδα εξωστρέφειας στην Καβάλα : “Πέτυχε τον στόχο της, την εξειδικευμένη πληροφόρηση”

Σε συνέντευξη στον Αναλυτή προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων Χάρης Δαλκίτζης για την Πρώτη Ημερίδα Εξωστρέφειας στην Καβάλα.

Δημοσιογράφος: Καλησπέρα κύριε Δαλκίτζη. Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας σήμερα. Πώς θα περιγράφατε την πρώτη ημερίδα εξωστρέφειας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Μαΐου στην Καβάλα;

Χάρης Δαλκίτζης: Καλησπέρα και από μένα. Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από επαγγελματίες, φορείς και φοιτητές από την Καβάλα. Η ημερίδα είχε στόχο την προώθηση της εξωστρέφειας της περιοχής μας και την ενίσχυση των διεθνών σχέσεων.

Δημοσιογράφος: Ποιοι ήταν οι κύριοι ομιλητές της ημερίδας;

Χάρης Δαλκίτζης: Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε σημαντικούς ομιλητές από διάφορους τομείς. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, εκπρόσωποι διεθνών επιχειρήσεων, πανεπιστημιακοί, καθώς και στελέχη οργανισμών που ασχολούνται με την εξωστρέφεια και την διεθνή συνεργασία. Όλοι τους μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες και κατευθύνσεις.

Δημοσιογράφος: Ποια θέματα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας;

Χάρης Δαλκίτζης: Καλύψαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Από τη διεθνοποίηση των τοπικών επιχειρήσεων και τις ευκαιρίες εξαγωγών, μέχρι τις στρατηγικές συνεργασίες με ξένους επενδυτές και την ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της περιοχής. Επίσης, συζητήσαμε για την καινοτομία και την τεχνολογία ως κινητήριες δυνάμεις για την εξωστρέφεια.

Δημοσιογράφος: Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην ημερίδα;

Χάρης Δαλκίτζης: Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που συζητήθηκαν και υπήρχε έντονος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων κατά τη διάρκεια των συνεδριών.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά την ημερίδα αυτή;

Χάρης Δαλκίτζης: Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε τα συμπεράσματα και τις ιδέες που προέκυψαν από την ημερίδα για να σχεδιάσουμε συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω την εξωστρέφεια της περιοχής μας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τις τοπικές επιχειρήσεις και προωθώντας την Καβάλα ως έναν σημαντικό κόμβο διεθνών σχέσεων και συνεργασιών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en