ΔΡΑΜΑ

Κλειδί για την ανάπτυξη της περιοχής ο άξονας Δράμας-Καβάλας

Σε πρώτη προτεραιότητα της διοίκησης του Γιώργου Παυλίδη στην περιφέρεια ΑΜΘ τίθεται η κατασκευή του κάθετου άξονα Δράμας – Καβάλας. Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία  συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όπου ο περιφερειάρχης τόνισε, ότι  θεωρεί την κατασκευή του κλειδί για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και το ζήτημα για τα δύο τμήματα του ΤΕΙ της Οινολογίας με έδρα τη Δράμα και της Νοσηλευτικής με έδρα το Διδυμότειχο, για τα οποία ακούστηκε έντονα, ότι αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Επίσης αποφασίστηκε η χρηματοδότηση για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός από το τηλεοπτικό σήμα της Digea μεγάλου μέρους της  περιφέρειας.(Ηδη τοποθετήθηκαν και λειτουργούν πόμποι   στην περιοχή Ζυγού και Ελευθερούπολης Καβάλας).

Τέλος ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη η ένταξη της ΑΜΘ σε πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλισης ώστε οι πολίτες να έχουν ενημέρωση για οτιδήποτε συμβαίνει στην περιφέρεια αλλά και θα μεταδίδεται το περιφερειακό συμβούλιο μέσω ίντερνετ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version