Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κεντρο μελισσοκομιας | Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Κέντρο Μελισσοκομίας ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ ενημερώνει τους μελισσοκόμους του Ν. Καβάλας ότι  μπορούν να αιτηθούν την ένταξή τους στη δράση «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Βελτίωσης της Παραγωγής και Εμπορίας Μελιού έτους 2021.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από:

  1. Ταυτότητα
  2. Ευκρινές Φωτοαντίγραφο θεωρημένου Μελισσοκομικού Βιβλιαρίου, (το φωτοαντίγραφο πρέπει να περιλαμβάνει τη σελίδα 2, τη σελίδα 3 και τη σελίδα με την τελευταία θεώρηση).
  3. Φωτοαντίγραφο της αίτησης-δήλωσης κυψελών διαχείμασης (την παραλαμβάνετε από την ΔΑΟΚ  έως 31/12/2020).
  4. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του τραπεζικού λογαριασμού.
  5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 (την παραλαμβάνετε από το ΚΜ). 
  6. Πρωτότυπα μηχανογραφημένα παραστατικά αγοράς κυψελών έως 20/05/2020 συνοδευόμενα από τις αντίστοιχες εξοφλητικές αποδείξεις και τα καταθετήρια τραπεζών.

Σημείωση: Η Υποβολή της αίτησης θα γίνετε δεκτή έως 10/02/2021 αφού υποβληθεί αυτοπροσώπως ή να αποσταλεί σε σκαναρισμένο αντίγραφο ή να αποσταλεί με συστημένη ταχυδρομική επιστολή.     

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Κέντρου Μελισσοκομίας ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ 25930 58290.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Περιφερειακή Σύνθεση | Απών ο κ. Μέτιος από την προσπάθεια στήριξης των αμπελοκαλλιεργητών

Δημοσιεύτηκε

στις

Έλαμψε διά της απουσίας του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ από τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε ώστε να λάβουν μία οικονομική ενίσχυση οι καλλιεργητές αμπελιού, των οποίων η παραγωγή έμεινε απούλητη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Μια προσπάθεια στην οποία έπρεπε και όφειλε να πρωτοστατεί η Περιφέρεια. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μέτιος καθώς και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αντωνιάδης ούτε γνώριζαν κάτι για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης των αμπελοκαλλιεργητών, ούτε φυσικά έκαναν κάποια ουσιαστική ενέργεια ώστε να εξασφαλισθεί η οικονομική ενίσχυση για τη συγκεκριμένη κατηγορία καλλιεργητών.

Από την ίδια άγνοια εμφορούνται ο Περιφερειάρχης και η διοίκηση του και όσον αφορά τα θέματα και των άλλων καλλιεργειών.

Είναι προφανές πλέον πως ο Περιφερειάρχης αγνοεί συνολικά τα προβλήματα των κατοίκων της Περιφέρειας και δεν ενδιαφέρεται να δώσει λύσεις σε αυτά. Χάρη στην σημαντική συμβολή του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου και όλων των κυβερνητικών βουλευτών, έχει πλέον μπει σε τελικό στάδιο η ενίσχυση των αμπελοκαλλιεργητών, από το Προσωρινό Πλαίσιο Κρατικών Ενισχύσεων και θα δοθεί ενίσχυση ανά στρέμμα στους ανθρώπους που έχασαν το εισόδημα μιας ολόκληρης χρονιάς.

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι που νοιάζονται για τον τόπο τους, γιατί ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες του παραμένουν δυστυχώς όχι μόνο άσχετοι αλλά και αδιάφοροι για όλα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Προβλήματα στην πληρωμή της ενίσχυσης για τον κορωνοϊό καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε

στις

Δυσάρεστη ήταν η εξέλιξη στην κατανομή της οικονομικής ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους για τις επιπτώσεις από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, καθώς όπως καταγγέλλουν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ΑΜΘ, πολλοί από αυτούς έμειναν τελικά εκτός ενίσχυσης.

Αρχικά, όπως αναφέρουν, ο καταμερισμός της ενίσχυσης βάσει πολιτικής απόφασης για τη ζημιά στην τιμή του κρέατος των αμνοεριφίων σχετίστηκε με τις παραδόσεις γάλακτος του 2019  και η πληρωμή της ενίσχυσης πραγματοποιήθηκε, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, μόλις την 26-10-20.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ, στην πληρωμή δεν εφαρμόστηκαν πλήρως οι όροι που θέτει η σχετική ΚΥΑ, που ορίζει ποιος είναι  δικαιούχος καθώς -προς έκπληξή τους- δικαιούχοι κρίθηκαν τελικά, όσοι πληρώθηκαν τη συνδεδεμένη ενίσχυση του 2019, συν  τους αιγοπροβατοτρόφους που κατοικούν στα νησιά και δεν έχουν μονάδες μεταποίησης γάλακτος.

Δυστυχώς, εκτός της ενίσχυσης βρέθηκαν όσοι δεν είχαν τουλάχιστον 4 δειγματοληψίες στο γάλα που παρέδωσαν, για τις οποίες δεν ευθύνεται φυσικά ο κτηνοτρόφος, αλλά ο μεταποιητής, κάτι που δεν προβλέπεται πουθενά στην ΚΥΑ. Επίσης, δεν προβλέφθηκε από το σύστημα, για κτηνοτρόφους που απεβίωσαν μέσα στο 2020, οι κληρονόμοι τους να έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν ενίσχυσης.

Μια ακόμη περίπτωση αποτελούν οι  κτηνοτρόφοι που δεν έκαναν καθόλου αίτηση  από αμέλεια των ΚΥΔ, τα οποία ανέλαβαν να κάνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων. Στις περιπτώσεις αυτές τα ΚΥΔ φέρουν την ευθύνη απέναντι σε αυτούς τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι τελικά δεν πληρώθηκαν.

Θα ήθελα ακόμα να σας υπενθυμίσω, τους κτηνοτρόφους που πούλησαν μόνο αμνοερίφια και δεν παρέδωσαν γάλα το 2019. Θα πρέπει μάλιστα να ληφθεί σοβαρά υπόψιν ότι πρόκειται για κτηνοτρόφους που συνήθως ζουν σε παραμεθόριες και δημογραφικά ευαίσθητες περιοχές, οι οποίοι αποκλείστηκαν αδίκως, γεγονός το οποίο πρέπει να αποκατασταθεί.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.Σκοπεύει η Κυβέρνηση να  ανοίξει το σύστημα των αιτήσεων για λίγες μέρες, ώστε να καταχωρηθούν οι αιτήσεις των εναπομεινάντων κτηνοτρόφων;

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μ. Βορίδης | Αύξηση κατά 50% στους πόρους προς την Περ. Αττικής για την ένταξη επιπλέον επενδύσεων μεταποίησης

Δημοσιεύτηκε

στις

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των διαρκών ενεργειών του για την ενθάρρυνση και ενίσχυση των επενδύσεων στον  πρωτογενή τομέα, ενέκρινε την αύξηση των εκχωρούμενων πόρων στην Περιφέρεια Αττικής που θα κατευθυνθούν στην υλοποίηση επενδύσεων που εντάσσονται στο Μέτρο 4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του ΠΑΑ 2014-2020.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, το αρχικό ποσό ύψους 3.720.000 ευρώ που είχε εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Αττικής από το ΥπΑΑΤ αυξήθηκε κατά 1.816.060 ευρώ, επιτρέποντας την ένταξη του συνόλου των θετικά αξιολογημένων επενδυτικών προτάσεων στο πρόγραμμα.

Επιβεβαιώνεται έτσι, για μία ακόμη φορά η σταθερή προσήλωση του Υπουργείου στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιάννης Πασχαλίδης για τους σταφυλοπαραγωγούς

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πασχαλίδης ήρθε σε επαφή με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Μάκη Βορίδη για να του θέση υπόψιν το θέμα των αδιάθετων σταφυλιών αλλά και τη μείωση της τιμής.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Μαυρουδή Βορίδη, ζητώντας, να εξετάσει τη δυνατότητα χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης στους παραγωγούς σταφυλιών  είτε μέσω του προγράμματος De minimis  είτε από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα είναι αυτή εφικτή.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου Μάνος Τσάντας τονίζει ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι σταφυλοπαραγωγοί είναι σοβαρά και χρειάζεται άμεσα οικονομική παρέμβαση.

Επαφές έχει κάνει ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης με το αρμόδιο Υπουργείο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί καρπουζιού.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Ανοιχτά καταστήματα

Επαγγελματικος Οδηγος

Katoikia

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δημοφιλή

Popular posts:

TAP

Mladen Group 34

Monopolio Delivery

Mladen Group 32

Mladen Group 31

Mladen Group 30

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 33

Mladen Group 01

Free Group 01

ΠΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ