Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Κεντρικός λιμένας Καβάλας | Προχωρούν τα έργα στον προσήνεμο μόλο

Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «Επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών – επιστρώσεις στον προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμένα Καβάλας» αναδόχου «ΜΕΚΟΝ Α.Ε.», και με την αποτελεσματική συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη, σας ενημερώνουμε ότι η κατασκευή του έργου προχωρά κανονικά και σε εντατικούς ρυθμούς.

Προβλέπεται να γίνουν διορθωτικές επεμβάσεις στο οδόστρωμα και τις επενδύσεις του κρηπιδώματος του προσήνεμου μόλου, ηλεκτρομηχανολογική υποστήριξη του μόλου και των εισερχόμενων πλοίων, τοποθέτηση φωτιστικών και προσκρουστήρων.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί:

  • οι απαραίτητες προεργασίες (καθαιρέσεις, εκσκαφές, τοποθέτηση βλήτρων) στη δοκό στέψης του κρηπιδότοιχου, και στο υφιστάμενο οδόστρωμα του στενού τμήματος του μόλου.
  • η επίστρωση με σκυρόδεμα του διαπλατυσμένου τμήματος σε πλάτος 11,00 μ. Αυτές τις μέρες γίνονται οι εκσκαφές προκειμένου να σκυροδετηθεί και το υπόλοιπο τμήμα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
  • η τοποθέτηση δικτύων από τον επιβατικό σταθμό μέχρι το αλεξικέραυνο, επανατοποθέτηση των κυβόλιθων όπου προϋπήρχαν ή σκυροδέτηση του υπόλοιπου τμήματος το οποίο είχε καθαιρεθεί.

Οι εργασίες που απομένουν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο είναι οι εξής:

  • Στο στενό κομμάτι του μόλου οι σκυροδετήσεις τόσο του κρηπιδότοιχου όσο και του οδοστρώματος, μετά την ολοκλήρωση των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, η αγκύρωση των χαλύβδινων διατομών ανάρτησης των προσκρουστήρων, η τοποθέτηση των προσκρουστήρων και των φωτιστικών σωμάτων.
  • Στο διαπλατυσμένο τμήμα του μόλου η σκυροδέτηση του υπόλοιπου τμήματος αφού προηγηθεί η ολοκλήρωση των εκσκαφών και απαραίτητες επιχώσεις
  • Στο νοτιοανατολικό άκρο: τυχόν επαναδιαμόρφωση της υπόβασης και ασφαλτόστρωση των τελευταίων 140 μ.
  • Τοποθέτηση πίλαρ και κιβωτίων ηλεκτρικών και υδραυλικών παροχών σκαφών.
  • Διαγράμμιση του οδοστρώματος και τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων σήμανσης.

Επιπλέον, στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Νήσου Θάσου Ν. Καβάλας – Αποκατάσταση Ασφάλειας & Βατότητας» και ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Δήμου Θάσου και της ειδικής συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων λόγω των Δασικών Πυρκαγιών», αλλά και προς προφύλαξη του οδοστρώματος από κατολισθήσεις φερτών υλικών, βράχων κ.λ.π. η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας επιχειρεί από τις 7/7/2022 στην περιοχή της επαρχιακής οδού 69 από έξοδο Λιμένα έως και τα Κοίνυρα, για τον καθαρισμό των ερεισμάτων και των τάφρων στον τομέα ευθύνης της.

Τέλος στα πλαίσια της αντιμετώπισης κινδύνων πυρκαγιάς και συνδρομής στο έργο των γενικότερων βελτιώσεων δασικών δρόμων του Νομού Καβάλας, συνεχίζονται οι εργασίες σας διανοίξεων δασικών δρόμων, όπως επίσης και οι εργασίες καθαρισμού χόρτων και βλάστησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Καβάλας.

Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται καθημερινά, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία και η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας .

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Η Φωτιά στην Θάσο είναι ορατή από το Μυρωδάτο!

Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην Ποταμιά της Θάσου.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή πυροσβεστική δύναμη ενώ με έκτακτα δρομολόγια πέρασαν και οχήματα της πυροσβεστικής από την Καβάλα προς το νησί.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία του Τένη Καμαρίδη όπου δείχνει το μέτωπό της φωτιάς από την παραλία του Μυρωδάτου!

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Ελλάδα στην Φωτιά της Θάσου

Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 το απόγευμα της Τετάρτης εκδηλώθηκε πυρκαγιά κοντά στις κατασκηνώσεις της Ποταμιάς της Θάσου.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που εκδηλώνεται πυρκαγιά στο ίδιο σημείο καθώς η πρώτη είχε ξεσπάσει στις 2 Αυγούστου.

Μάλιστα στο σημείο πηγαίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Ελλάδα Ενώ η νύχτα προμηνύεται μεγάλη καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι δύσβατη.

Τα εναέρια μέσα μόλις ξημερώσει αναμένεται να πετάξουν για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Φωτιά στην Ποταμιά της Θάσου

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στην Ποταμιά της Θάσου. Πρόκειται για δύο εστίες πυρκαγιάς σε δύσβατη δασική περιοχή κοντά στην προηγούμενη που είχε εκδηλωθεί πριν από μερικές ημέρες.

Στο συμβάν επιχειρεί το πυροσβεστικό κλιμάκιο Θάσου καθώς και αρκετοί εθελοντές ενώ έχει αποχωρήσει και ένα πυροσβεστικό όχημα από την Καβάλα για να συνδράμει.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: