ΚΑΒΑΛΑ

Καταθέτουν πινακίδες κατά συρροή στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας

Κατά εκατοντάδες συρρέουν από χθες στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) της Καβάλας και στις Δ.Ο.Υ. των άλλων πόλεων της χώρας οι πολίτες που θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες των Ι.Χ. οχημάτων τους, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, επειδή δεν μπορούν να καταβάλλουν το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και συγκεκριμένα του Υπουργείου Οικονομικών, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, παρά τον μεγάλο αριθμό των συναλλασσομένων και δεν έχει ανακοινωθεί ότι θα δοθεί παράταση.

Οι Δ.Ο.Υ. θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 και οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών παρατείνονται, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1101/2002, για τις δύο επόμενες εργάσιμες ημέρες (7 και 8 Ιανουαρίου 2014).

Γι’ αυτό και σήμερα, τελευταία ημέρα του 2013, αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση στις Δ.Ο.Υ. και στις τράπεζες. Να σημειωθεί ότι, σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών κυκλοφορίας, το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας της οφειλής.

Αυξημένη κίνηση, επίσης, επικρατεί τις δύο τελευταίες ημέρες του έτους και στην αγορά της Καβάλας. Στο κέντρο της πόλης εμφανίστηκε, πάλι, πρόβλημα στην κίνηση και στη στάθμευση των οχημάτων.

Οι έμποροι ευελπιστούν ότι θα υπάρξει ανάκαμψη και στον χαμηλό τζίρο των προηγούμενων ημερών.

Πηγή: k-tipos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version