Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καραντίνα Εχίνου | Κλιμάκιο στον Δήμο Μύκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πρόκειται να βρεθεί μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Σμύνθη όπου και θα συναντηθεί με φορείς οι οποίοι και θα τον ενημερώσουν για την πορεία της καραντίνας στον οικισμό του Εχίνου.

Στα πλάνα διακρίνεται ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, Ριτβάν Ντελή Χουσεϊν

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν άνοιξε το 20% των επιχειρήσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Δευτέρα 25 Μαϊού ξεκίνησε η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, οι επιχειρηματίες ανέμεναν αισιόδοξα την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους ωστόσο τα πρώτα δείγματα δεν είναι θετικά ιδιαίτερα για τα εστιατόρια.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και τα εμπορικά καταστήματα σύμφωνα με έρευνα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων έχει πτώση στο τζίρο εώς και 80% σε συγκριτικά με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

5 Ιουνίου τα Πετζετέλ στην Χρυσούπολη | Συσκέψεις για την αντιπυρική περίοδο

Δημοσιεύτηκε

στις

5 Ιουνίου αναμένονται τα Πετζετέλ στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης σύμφωνα με τον αντιπύραρχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας Κυριάκο Μανδρανή.

Οι επικεφαλής της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας πραγματοποίησαν σύσκεψη τις προηγούμενες ημέρες με τις εθελοντικές ομάδες σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών  θέμα συζήτησης ήταν προληπτική πυροπροστασία και η κατασταλτική πυροπροστασία.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στον Δήμο Νέστου σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο παρουσία του Δημάρχου Σάββα Μιχαηλίδη.

Την ίδια ώρα αναμένεται ο Δήμος Νέστου να λάβει δωρεά από τον ΤΑΠ για την ενίσχυση του εξοπλισμού πυρασφάλειας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Βορίδης: Βάζουμε τέλος στις παράνομες ελληνοποιήσεις των προϊόντων μας

Δημοσιεύτηκε

στις

Την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η παρούσα κυβέρνηση στην καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων ελληνοποιήσεων και των φαινομένων του μιμητισμού υπογράμμισε, με παρέμβαση του την Τρίτη 26 Μαΐου κατά τη διάρκεια της εξέτασης του «ερανιστικού» νομοσχεδίου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Αφορμή για την παρέμβαση του Υπουργού στάθηκε διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο και προβλέπει την αυστηροποίηση των ποινών για την καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων με έμφαση στα ΠΟΠ προϊόντα της πατρίδας μας.

Ο υπουργός ανέφερε ως παράδειγμα προς αποφυγήν την τακτική που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα, επισημαίνοντας την περίπτωση δύο υποθέσεων παράνομων ελληνοποιήσεων που προέκυψαν έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν το 2017 και ακόμα δεν έχουν διεκπεραιωθεί. Τόνισε μάλιστα ότι η προηγούμενη διάταξη προέβλεπε ποινές «χάδι» για το συγκεκριμένο αδίκημα, η οποία, όπως είπε, παρείχε απόλυτη ανοχή στις ελληνοποιήσεις. 

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε μάλιστα την μέθοδο των παράνομων ελληνοποιήσεων και του μιμητισμού ως μία «γενικευμένη πρακτική η οποία υπονομεύει την ακεραιότητα των ελληνικών προϊόντων, σκοτώνει το εισόδημα των παραγωγών και παραπλανά τον καταναλωτή» προσθέτονας ότι «σήμερα δεν τελειώνουμε με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ξεκινάμε για να βάλουμε ένα τέλος» και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει σε αυτή την πολιτική βούληση «χωρίς αστερίσκους αλλά ολόψυχα και λεβέντικα». 

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται στη διάταξη που αφορά την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και με την οποία τίθεται το ανώτατο όριο περιεκτικότητάς της τετραϋδροκανναβινόλης στο 0,2%, ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η κάνναβη περιέχει ψυχοτρόπες ουσίες και για αυτό είναι και εποπτευόμενη καλλιέργεια. Ο υπουργός τόνισε ότι η υφιστάμενη διάταξη περιείχε μία «γκρίζα ζώνη» σύμφωνα με την οποία καλούνταν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να κρίνουν κατά πόσο η υπέρβαση του ποσοστού από 0,2% έως 0,6% σε τετραϋδροκανναβινόλη οφειλόταν σε κλιματολογικές ή άλλες ειδικές συνθήκες, γεγονός που, όπως τόνισε, δεν είναι δυνατόν να εμπεριστατωθεί από κανέναν επιστήμονα. 

«Η διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε καθ’ υφαρπαγήν να οδηγήσει το ανώτατο όριο τετραϋδροκανναβινόλης στο 0,6%» υπογράμμισε ο κ. Βορίδης και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να λάβει ανοιχτά θέση στο ζήτημα χωρίς περιστροφές.

Εξάλλου, ο υπουργός υπεραμύνθηκε της στρατηγικής που ακολουθεί το υπουργείο για στοχευμένη στήριξη των κλάδων του πρωτογενούς τομέα που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το γεγονός ότι επιλέξαμε να κάνουμε στοχευμένες και όχι οριζόντιες προσεγγίσεις είναι αυτό που σώζει τις παραγωγές μας», αναφέροντας ως παράδειγμα την ενίσχυση με 10,5 εκατομμύρια ευρώ των ανθοπαραγωγών και με 15 εκατομμύρια ευρώ των παράκτιων αλιέων. 

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε μάλιστα και στην επικείμενη στήριξη που θα λάβουν οι αιγοπροβατοτρόφοι, καλώντας άπαντες να είναι προσεχτικοί στον δημόσιο διάλογο γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς, όπως είπε, λέγονται πράγματα που μπροστά σε αυτά που λέει η κυβέρνηση οδηγούν τον κλάδο σε ελαχιστότατες αποζημιώσεις. 

«Εγώ θα μιλήσω με νούμερα όταν το θέλετε και θα είμαι πολύ αναλυτικός και στον τρόπο με τον οποίο προσδιορίστηκαν τα ποσά και στις εναλλακτικές δυνατότητες υπολογισμού που υπήρχαν και στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κατανομή τους» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «οι επιλογές που έχουν γίνει, και αυτό το γνωρίζουν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων μας, είναι αυτές που μας πηγαίνουν στα ανώτατα δυνατά όρια».

«Αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει και δείχνει κάθε μέρα ιδιαίτερη ευαισθησία πάνω στο ζήτημα των ενισχύσεων» υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

Επιπλέον, ο υπουργός παρέθεσε τις τέσσερις καίριες παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση για την επίλυση του κρίσιμου ζητήματος των εργατών γης που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας του κορωνοϊού και συμφώνησε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για να ανοίξει η συζήτηση για την αναμόρφωση του ΕΛΓΑ.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα των ανακτήσεων ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι η διάταξη που περιλαμβάνεται στο «ερανιστικό» νομοσχέδιο και με την οποία βελτιώνεται ο χρόνος αποπληρωμής των ποσών που έχουν καταλογιστεί στους συνεταιρισμούς, ενσωματώνει εν πολλοίς διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα | Νέο χειρουργείο για την 34χρονη – Τι είπε χθες στην κατάθεσή της

Δημοσιεύτηκε

στις

Την πρώτη της επίσημη κατάθεση έδωσε χθες η 34χρονη Ιωάννα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι ενώ πήγαινε στην δουλειά της στην Καλλιθέα.

«Ήταν η πρώτη της επίσημη κατάθεση, θα ακολουθήσουν κι άλλες. Είπε τα ίδια πράγματα, από όσο γνωρίζω γιατί είναι μυστική η διαδικασία» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της 34χρονης Απόστολος Λύτρας, τονίζοντας ότι η κοπέλα είπε στην ολιγόλεπτη κατάθεσή της ότι δεν πρόβλημα με κάποιον ή κάποια και περιέγραψε το συμβάν.

Αναφορικά με το πρόσωπο της ή του δράστη ο Απόστολος Λύτρας ξεκαθάρισε ότι η εντολέας του έχει πει ότι «της έμοιαζε με γυναίκα».

Ερωτηθείς σχετικά με σενάρια που ακούγονται για βίντεο με τη δράστη και κάποιον οδηγό που τη μετέφερε εκεί ο δικηγόρος της 34χρονης είπε ότι το διέψευσε.

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας της γυναίκας είπε ότι παραμένει κρίσιμη και πως σήμερα θα υποβληθεί σε ένα ακόμα χειρουργείο. «Έχει καταλάβει το κακό που της έχει γίνει» είπε για την Ιωάννα.

«Έχει περάσει μεγάλο διάστημα, αν ήταν κάτι απλό, θα είχαν ανοίξει στόματα», επανέλαβε καταλήγοντας το Απόστολος Λύτρας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ