ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

ΚΑΠΑ Research | Προβάδισμα 0,6% για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Απολύτως ρευστή και αμφίρροπη παραμένει η εκλογική μάχη τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Στη νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, για «ΤΟ ΒΗΜΑ», που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει ένα οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι της Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, στην «πρόθεση ψήφου», ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., συγκεντρώνει την προτίμηση του 29,0% των ψηφοφόρων, έναντι 28,4% της ΝΔ, με τα δύο κόμματα να παρουσιάζουν αισθητή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ΚΑΠΑ Research.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η «Χρυσή Αυγή» με 6,7% και ακολουθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με 5,9% το Κ.Κ.Ε. με 5,5%, το «Ποτάμι» με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.

Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται, Ένωση Κεντρώων με 3,2% και ΑΝ.ΕΛ. με 3,0%.

Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται και αυτός οριακά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός, με 36,5% έναντι 35,1%. 

Το ίδιο ισχύει και ως το ποια κυβέρνηση θεωρούν καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συγκεντρώνει το 37,4% των προτιμήσεων, έναντι 35,7% μίας κυβέρνησης με κορμό τη Ν.Δ. 

Σημαντική διαφορά υπάρχει στην «παράσταση νίκης», όπου ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρείται από το 55,6% ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 30,5% της Ν.Δ. 

Όπως προκύπτει από τη σύγκριση των τελευταίων δημοσκοπήσεων, τα δύο κόμματα ανεβάζουν όσο πλησιάζουμε στις κάλπες τα ποσοστά τους, με αποτέλεσμα ο νέος αυτός δικομματισμός να θεωρείται ότι θα υπερβεί το 60%.

epoli.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version