ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καββαθάς | Μικρή «ανάσα» για την εστίαση η επιστροφή της μουσικής

Επιστροφή στη… μερική κανονικότητα σηματοδοτεί για τους επιχειρηματίες της εστίασης η σημερινή ημέρα, καθώς μετά από έναν μήνα αίρονται ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα που είχαν τεθεί σε εφαρμογή πριν την Πρωτοχρονιά, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Μετά από έναν δύσκολο Ιανουάριο, όπου η εστίαση «δούλεψε» όπως όπως, χωρίς μουσική, με ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ως τα μεσάνυχτα και υπό το βάρος των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι καταστηματάρχες ελπίζουν σε έναν καλύτερο Φεβρουάριο, προκειμένου να ανακτήσουν μέρος των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος. Η αισιοδοξία τους, ωστόσο, είναι αρκετά συγκρατημένη, δεδομένου ότι η εστίαση είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, υπό το βάρος της πανδημίας και η όποια ανάκαμψη δεν μπορεί να επιτευχθεί εν μια νυκτί, ιδίως όταν οι οικονομικές υποχρεώσεις των επιχειρηματιών αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Όπως σημείωσε στο enanews.gr ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς :

«H απόφαση της κυβέρνησης για επιστροφή σε ‘μερική κανονικότητα’ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θετική αν και δεν προβλέπει καμία στήριξη. Οι επαγγελματίες του κλάδου, θέλουν να πιστεύουν, ότι η ελπίδα δεν θα εξελιχθεί σε χιονοθύελλα, αν και βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τη μείωση του κύκλου εργασιών το τελευταίο τρίμηνο λόγω των περιοριστικών μέτρων και τα μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα. Ίδωμεν”.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version