Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καββαθάς | Μικρή «ανάσα» για την εστίαση η επιστροφή της μουσικής

Επιστροφή στη… μερική κανονικότητα σηματοδοτεί για τους επιχειρηματίες της εστίασης η σημερινή ημέρα, καθώς μετά από έναν μήνα αίρονται ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα που είχαν τεθεί σε εφαρμογή πριν την Πρωτοχρονιά, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Μετά από έναν δύσκολο Ιανουάριο, όπου η εστίαση «δούλεψε» όπως όπως, χωρίς μουσική, με ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ως τα μεσάνυχτα και υπό το βάρος των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι καταστηματάρχες ελπίζουν σε έναν καλύτερο Φεβρουάριο, προκειμένου να ανακτήσουν μέρος των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος. Η αισιοδοξία τους, ωστόσο, είναι αρκετά συγκρατημένη, δεδομένου ότι η εστίαση είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, υπό το βάρος της πανδημίας και η όποια ανάκαμψη δεν μπορεί να επιτευχθεί εν μια νυκτί, ιδίως όταν οι οικονομικές υποχρεώσεις των επιχειρηματιών αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Όπως σημείωσε στο enanews.gr ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς :

«H απόφαση της κυβέρνησης για επιστροφή σε ‘μερική κανονικότητα’ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θετική αν και δεν προβλέπει καμία στήριξη. Οι επαγγελματίες του κλάδου, θέλουν να πιστεύουν, ότι η ελπίδα δεν θα εξελιχθεί σε χιονοθύελλα, αν και βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τη μείωση του κύκλου εργασιών το τελευταίο τρίμηνο λόγω των περιοριστικών μέτρων και τα μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα. Ίδωμεν”.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Καβάλας | Τι ισχύει για την Ακτή Καλαμίτσας

«Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αποδοχή της παραχώρησης της Ακτής “Καλαμίτσα” βρίσκεται σε ισχύ και προχωρούμε κανονικά στην εφαρμογή της» αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δήμος Καβάλας.

Η Επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463 απεφάνθη ότι ισχύει η απόφαση 133/22 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, με την οποία έγινε η αποδοχή της παραχώρησης της Ακτής «Καλαμίτσα» από την ΕΤΑΔ στον Δήμο για 30 έτη.

Σύμφωνα με τον Δήμο Καβάλας πενθυμίζεται ότι:

Κατά της απόφασης 133/22 της Οικονομικής Επιτροπής είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου.

Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έκανε εν μέρει αποδεκτή την προσφυγή της κ. Ιωσηφίδου.

Κατά της απόφασης του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προσέφυγαν στην Επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463, οι αντιδήμαρχοι Λεωνίδας Παππάς και Γιώργος Μιχαηλίδης.

Μετά την σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής του άρθρου 152 του νόμου 3463, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε τα εξής:

«Η ομόφωνη απόφαση Επιτροπής μάς δικαιώνει, αναφέροντας ότι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κακώς προσεβλήθη από την κυρία Ιωσηφίδου και κακώς εξεδόθη η απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, επειδή ο συντονιστής δεν έχει την αρμοδιότητα να ακυρώνει ή να ελέγχει τη νομιμότητα τέτοιου είδους πράξεων.

Η σύμβαση του Δήμου με την ΕΤΑΔ είναι ιδιωτικού δικαίου και όποιος έχει πρόβλημα μπορεί να προσφύγει μόνο στα πολιτικά δικαστήρια.

Συνεπώς, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αποδοχή της παραχώρησης της Ακτής “Καλαμίτσα” βρίσκεται σε ισχύ και προχωρούμε κανονικά στην εφαρμογή της».

(Δήμος Καβάλας)

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Ώρα Δημιουργίας” | Ανακοινώθηκε η παράταξη της υποψήφιας Δημάρχου Καβάλας Αναστασίας Ιωσηφίδου

Λίγα λεπτά μετά τις 20:00 το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2022 ανακοινώθηκε το όνομα της νέας παράταξης της Υποψηφίας Δημάρχου Καβάλας Αναστασίας Ιωσηφίδου.

Σε μία ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό η κ.α Ιωσηφίδου παρουσίασε τις θέσεις της παράταξης αλλά και το όνομα αυτής που θα λέγεται “Ώρα Δημιουργίας”.

Δείτε φωτογραφίες :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | H εταιρία Kourtidis Group παρουσιάζει το νέο project «The Dolphin»

Ο Όμιλος επιχειρήσεων Kourtidis Group και η Remax Choice πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη παρουσίαση του The Dolphin, ενός νέου και μεγάλου project για την Καβάλα, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 στα γραφεία της RE/MAX Choice Καβάλας . 

Το βιομηχανικό κτήριο της πρώην βιοτεχνίας «Δελφίνι» μετατρέπεται σε εμβληματικό και πρότυπο συγκρότημα βιώσιμης αρχιτεκτονικής και πολυτελών κατοικιών. Ο σχεδιασμός έχει ήδη ολοκληρωθεί απο μια σπουδαία ομάδα συνεργατών και επιστημόνων.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: