Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΑΒΑΛΑ – ΟΦΗ 70 – 60

image_print
Την ήττα με 70-60 γνώρισε η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ το Σάββατο (14/2) το απόγευμα εκτός έδρας από την πρωτοπόρο Καβάλα στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α2.

Η κρητική ομάδα κόντρα στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος προέβαλε ισχυρή αντίσταση στα δύο πρώτα δεκάλεπτα. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με την Καβάλα να προηγείται με 15-13, και παρά το ότι στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 24-14, το συγκρότημα του Φώτη Τακιανού απάντησε με ένα σερί 6-16 και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενο με 29-30.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να έχει την ίδια υψηλή απόδοση με αποτέλεσμα η Καβάλα να πάρει τα ηνία του αγώνα και να προηγηθεί ακόμη και με 11 πόντους (50-39), με την διαφορά να κλείνει στο +9 (50-41) με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο τέταρτο δεκάλεπτο με την Καβάλα να διατηρεί με ευκολία μια διαφορά ασφαλείας και να παίρνει δίκαια στο τέλος τη νίκη με 70-60    με τον ΟΦΗ πάντως να πραγματοποιεί αρκετά καλή εμφάνιση απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα της Α2.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 29-30, 50-41, 70-60

Καβάλα-ΟΦΗ 70-60

Εθνικός-Ερμής Λαγκαδά 83-63

Αρκαδικός-Αετός 76-73

Ηρακλής-Λαύριο 77-80

Παγκράτι-Δόξα Λευκάδας 80-87

Ψυχικό-Λιβαδειά 77-84

Ηλυσιακός-Φίλιππος Β. 0-20 (α.α.)

Βαθμολογία

1. Καβάλα 30 14-2
2. Λαύριο 27 11-5
———————–
3. Αρκαδικός 27 11-5
4. Ψυχικό 27 11-5
5. Δόξα Λευκάδας 26 10-6
6. Εθνικός 26 10-6
7. Παγκράτι 24 8-8
8. Λιβαδειά 24 8-8
9. Φίλιππος Βέροιας 23 7-9
10. ΟΦΗ 23 7-9
11. Αετός 22 6-10
—————————-
12. Ηρακλής 21 5-11
13. Ερμής Λαγκαδά 20 4-12
14. *Ηλυσιακός 0 0-16
*Εχει μηδενιστεί, καθώς αποχώρησε από το πρωτάθλημα

 

Η επόμενη αγωνιστική (17η, 28/2)
ΟΦΗ-Εθνικός
Ερμής Λαγκαδά-Αρκαδικός
Αετός-Ηρακλής
Λαύριο-Παγκράτι
Δόξα Λευκάδας-Ψυχικό
Φίλιππος Β.-Λιβαδειά
Ηλυσιακός-Καβάλα 0-20

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δράμα: Ξεκίνησε το δωρεάν πρόγραμμα «Αθλητισμός & Παιχνίδι»

Δράμα-παιδιά στο πρόγραμμα Αθλητισμός και Παιχνίδι του Δήμου Δράμας-2026
image_print

Ξεκίνησε από τον Δήμο Δράμας το δωρεάν καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης «Αθλητισμός & Παιχνίδι 2026», με στόχο τη στήριξη των οικογενειών και ιδιαίτερα των εργαζόμενων γονέων κατά τη θερινή περίοδο.

Πρόκειται για μία καθιερωμένη δράση κοινωνικού χαρακτήρα, που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά σχολικής ηλικίας να περάσουν δημιουργικά και με ασφάλεια μέρος του καλοκαιριού τους, μέσα από οργανωμένες αθλητικές, ψυχαγωγικές και ομαδικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026. Οι δράσεις πραγματοποιούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 15:00.

Μέσα από τον αθλητισμό, το παιχνίδι, τον χορό και τις ομαδικές δραστηριότητες, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη συνεργασία, την κοινωνικότητα και την ευεξία τους, περνώντας δημιουργικά τον χρόνο τους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απολύτως δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες. Η επιλογή των παιδιών έγινε με βάση συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, με προτεραιότητα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη υποστήριξης.

Οι δράσεις υλοποιούνται υπό την επίβλεψη έμπειρων γυμναστών και εκπαιδευτικών, σε οργανωμένους και ασφαλείς χώρους της πόλης. Μεταξύ αυτών είναι το Δημοτικό Στάδιο «Αλέξανδρος Φρούσιος», το Κλειστό Γυμναστήριο ΔΗΓΑ και το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο «Κραχτίδης», καθώς και άλλοι κατάλληλοι χώροι, ανάλογα με το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων.

Ο Δήμος Δράμας συνεχίζει να επενδύει στη νέα γενιά, δίνοντας έμφαση στην παιδική δημιουργικότητα, την άθληση και την κοινωνική φροντίδα. Παράλληλα, παραμένει σταθερά δίπλα στις ανάγκες των οικογενειών της τοπικής κοινωνίας, προσφέροντας ουσιαστική στήριξη στους γονείς που εργάζονται.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέος προπονητής του ΑΟΚ ο Ζόραν Στοϊνοβιτς

image_print

Ο Ζόραν Στοϊνοβιτς είναι ο νέος προπονητής του Α.Ο. Καβάλα, με τη διοίκηση των «Αργοναυτών» να ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον έμπειρο Σέρβο τεχνικό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα αρχή για τον ΑΟΚ με συλλογική προσπάθεια

image_print

Το στίγμα της νέας διοίκησης του Ερασιτέχνη ΑΟΚ έδωσε ο νέος πρόεδρος, Λάκης Χατζηαποστολίδης, μιλώντας στην κάμεα του Ena Channel  για τη μεγάλη προσπάθεια ανασύνταξης του ιστορικού συλλόγου.

Όπως τόνισε, βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και οργανωμένος ΑΟΚ, με γερές βάσεις και σωστή λειτουργία σε όλα τα επίπεδα. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για το ποδοσφαιρικό τμήμα, με τις διαδικασίες για την πρόσληψη προπονητή, τη στελέχωση του ρόστερ και την οικονομική ενίσχυση να έχουν ξεκινήσει.

Ο νέος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η προσπάθεια δεν στηρίζεται σε κάποιον μεγάλο επενδυτή, αλλά στη συλλογική συμμετοχή των ανθρώπων που αγαπούν τον ΑΟΚ, μέσω χορηγιών, εισιτηρίων διαρκείας και διαφημιστικών συνεργασιών.

«Ο ΑΟΚ είναι υπόθεση δική μας και χρειάζεται τη στήριξη όλων για να περάσει στη νέα εποχή», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Λάκης Χατζηαποστολίδης, καλώντας τον κόσμο να σταθεί δίπλα στον σύλλογο στη νέα αυτή προσπάθεια.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en