Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Oκτώ μήνες μετά τη συντριβή του Antonov άρχισε η απομάκρυνση των συντριμμιών

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 στην Καβάλα.

Στις 22:47 οι κάτοικοι των χωριών στο βορειοανατολικό Παγγαίο, έβλεπαν το φλεγόμενο αεροσκάφος τύπου Antonov 12 της ουκρανικής εταιρείας Meridian LTD να καταπέφτει, λίγες μόλις εκατοντάδες μέτρα μακριά από σπίτια, μέσα σε χωράφια.

Οκτώ μήνες μετά τη συντριβή του ουκρανικού Antonov αρχίζει στην Καβάλα η διαδικασία απομάκρυνσης των συντριμμιών του αεροσκάφους. Μάλιστα, έως την Παρασκευή (24.03.2023) αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ απομακρύνθηκε ήδη ο επικίνδυνος αμίαντος.

Οι αγρότες της περιοχής που κατέπεσε το Antonov 12 – σημειώνει το Voria.gr – μπαίνουν ξανά στα χωράφια τους, που ήταν «νεκρή ζώνη» από τον Ιούλιο του 2022.

Το αεροσκάφος της ουκρανικής εταιρείας Meridian LTD συνετρίβη σε αγροτικές καλλιέργειες στα Τενάγη των Φιλίππων, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα χωριά Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι, στην Καβάλα.

Οι ενδεδειγμένες εργασίες απομάκρυνσης των συντριμμιών περιλαμβάνουν και την απομάκρυνση του αμιάντου που διαπιστώθηκε να υπάρχει, αλλά και των συντριμμιών.

Ο χώρος θα παραδοθεί στους αγρότες και θα είναι ελεύθερος προς χρήση από την ημέρα που θα τελειώσουν οι εργασίες, που υπολογίζεται να είναι έως την Παρασκευή, 24 Μαρτίου.

Κατά τη συντριβή του τεράστιου ελικοφόρου αργά του βράδυ του Σαββάτου, 16 Ιουλίου 2022, είχαν πυροδοτηθεί οι 11,5 τόνοι πυρομαχικών που μετέφερε η πτήση cargo από τη Νις της Σερβίας με προορισμό την Ντάκα του Μπαγκλαντές.

Ενδιάμεσοι σταθμοί, για ανεφοδιασμό ήταν η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία. Αυτό ήταν το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει το άτυχο οκταμελές πλήρωμα του μοιραίου Antonov 12 στις σερβικές αρχές.

newsit.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου

Την Καβάλα επισκέφθηκε η Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου το πρωί της Τρίτης 14 Μαϊου, η οποία περιόδευσε στην πόλη και συζήτησε με αρμόδιους για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες στον κλάδο των μεταφορών

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Με πληθώρα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εορτάζει τα Ελευθέρια, τιμώντας της 104η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό.

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ελευθέρια 2024 | Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της

Η Αλεξανδρούπολη γιορτάζει σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2024 τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της, με τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024», που περιλαμβάνουν πολλές εκδηλώσεις.

Παρουσία του Αρχειπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, που θα αναγορευθεί μάλιστα σε Επίτιμο Δημότη του δήμου Αλεξανδρούπολης, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου ως εκπροσώπου της Βουλής, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσει την Επέτειο της 14ης Μαΐου. Φυσικά δεσπόζει η μεγάλη στρατιωτική, μαθητική αλλά και πολιτιστική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλιακή οδό Βασ. Αλεξάνδρου. Κατά την διάρκεια της, όπως και πέρυσι, αναμένεται να γίνουν πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροπλάνων πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en