Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας και επίσημα ο Γιάννης Εριφυλλίδης

Την υποψηφιότητα του για δήμαρχος Καβάλας στις εκλογές του 2023 και την προγραμματική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης «Η Καβάλα Μπροστά» παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου ο Γιάννης Εριφυλλίδης.

Η παρουσίαση έγινε στην καπναποθήκη Τσιμίνο σε μια προσπάθεια όπως είπε ο Γιάννης Εριφυλλίδης να αναδείξει την ανάγκη για την αξιοποίηση τους στο μέλλον.

Ανακοίνωσε 121 άτομα ονομαστικά τα οποία έχουν υπογράψει την προγραμματική διακήρυξη της παράταξης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ “Η ΚΑΒΑΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ” – ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΡΙΦΥΛΛΙΔΗΣ

ΑΡΧΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που έχει πάρει την απόφαση να βοηθήσει την Καβάλα και τους Φιλίππους να κάνουν βήματα μπροστά, να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο και να ξαναβρούν την πορεία τους και τη θέση τους στην Περιφέρειά μας και στη χώρα. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, πολύ διαφορετικών μεταξύ τους, με γνώση όμως ο καθένας στον τομέα του και με εμπειρίες που αποκτήθηκαν στον Δήμο μας, στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, άνθρωποι που πάνω από όλα ξέρουν να ακούν και να συνεργάζονται.

Μας ενώνει η Καβάλα. Μας ενώνουν οι Φίλιπποι. Η απαράμιλλη ομορφιά κάθε γωνιάς του Δήμου μας δεν μας αφήνει να επαναπαυόμαστε, δεν μας αφήνει και δεν μας επιτρέπει να μένουμε ικανοποιημένοι με τα λίγα. Αντίθετα, γνωρίζουμε πολύ καλά τις διαχρονικές παθογένειες της περιοχής μας, είμαστε όμως αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά και να προτείνουμε τις κατάλληλες μεθόδους για την αντιμετώπισή τους.

Συζητάμε και μοιραζόμαστε ιδέες, μεταξύ μας αλλά και με κάθε Συνδημότη που θέλει να βοηθήσει στον κοινό στόχο, με ανοιχτό πνεύμα και με θέσεις οι οποίες προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό σε κάθε έκφραση της δημόσιας σφαίρας. Απευθυνόμαστε σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που νοιάζονται για το καλό του τόπου και τις καλούμε να στηρίξουν ανοιχτά την ενωτική προσπάθειά μας. Απευθυνόμαστε σε επιστήμονες, αναγνωρίζοντας ότι μεγάλο μέρος των προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν οφείλεται στην έλλειψη προγράμματος καταρτισμένου από ειδικούς στον κάθε τομέα, απευθυνόμαστε όμως και σε όλους τους Συνδημότες οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα και αγωνιούν για την εξεύρεση λύσεων.

Σεβόμαστε το έργο όλων των προηγούμενων Δημάρχων και Δημοτικών Αρχών. Ως έναν από τους σημαντικούς στόχους μας θέτουμε τη συντήρηση, βελτίωση και ανάδειξή του, χτίζουμε πάνω σ’ αυτό και σχεδιάζουμε τα μελλοντικά έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας, αλλά θα δώσουν και νέα πνοή στην Καβάλα και στους Φιλίππους. Για όλα αυτά τα έργα ξέρουμε πώς να εξασφαλίσουμε, με τη βοήθεια ειδικών, κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, χωρίς να αφήνουμε ούτε μια ευκαιρία να πάει χαμένη.

Εργαζόμαστε για την εισαγωγή ενός αποτελεσματικότερου συστήματος οικονομικής διαχείρισης του Δήμου, την επίτευξη ορθολογικής αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του και την παρουσίαση ενός κοστολογημένου προγράμματος παρεμβάσεων ανά τομέα δράσης. Για τις 14 Κοινότητες του Δήμου μας εκπονούμε, με τη συμμετοχή καθενός από εσάς, ένα σχέδιο 14+14 δράσεων: 14 δράσεις-πυλώνες για ολόκληρο τον Δήμο + 14 δράσεις-προγράμματα ξεχωριστά για κάθε Κοινότητα. Οι αρχές που διέπουν τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ διατρέχουν ολόκληρο το πρόγραμμά μας και μετουσιώνονται σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς δράσης του Δήμου μας.

Επιγραμματικά:

 1. Πρωταρχικό πυλώνα του προγράμματός μας και άμεση προτεραιότητα του μοντέλου διακυβέρνησης που οραματιζόμαστε για την Καβάλα και τους Φιλίππους αποτελεί η κοινωνική πολιτική και η κοινωνική αλληλεγγύη. Προς αυτήν την κατεύθυνση, μελετάμε την εισαγωγή ενός κοινωνικά δικαιότερου συστήματος δημοτικών τελών και τασσόμαστε υπέρ της απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη, με βάση εισοδηματικά κριτήρια, μακροχρόνια ανέργων, ατόμων με αναπηρία και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
 2. Επεξεργαζόμαστε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία, ο οποίος, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την προσβασιμότητα παντού των ατόμων με αναπηρία και την ουσιαστική συμμετοχή τους σε όλες τις σημαντικές δράσεις του Δήμου μας.
 3. Φροντίζουμε για τον κάθε Δημότη που έχει ανάγκη τη στήριξη των δημοτικών δομών από τη γέννησή του και μέχρι τα γεράματα. Στηρίζουμε ουσιαστικά τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και το προσωπικό τους. Σε μια περίοδο τρομακτικής έξαρσης των γυναικοκτονιών, παρέχουμε ουσιαστική στήριξη στις κακοποιημένες γυναίκες. Συνεργαζόμαστε με το ΚΕΘΕΑ και τις υπόλοιπες θεραπευτικές κοινότητες για την παροχή βοήθειας για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Φροντίζουμε με σεβασμό τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, μεταξύ άλλων και με ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”. Δημιουργούμε έναν Δήμο-πρότυπο που αγκαλιάζει όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας, θρησκευτικού ή σεξουαλικού προσανατολισμού.
 4. Διαφάνεια, πληροφόρηση, λογοδοσία, αμεροληψία, αξιοκρατία και χρηστή διοίκηση αποτελούν τις θεμελιώδεις αρχές με βάση τις οποίες θα διοικείται ο Δήμος. Εισάγουμε την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου σε τακτά χρονικά διαστήματα. ΟΧΙ στις απευθείας αναθέσεις, ΟΛΑ τα έργα με αδιάβλητους διαγωνισμούς. Προσλαμβάνουμε εξειδικευμένο προσωπικό και συνεργαζόμαστε με αυτό, καθώς και με όλους τους φορείς και όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Με στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των Δημοτών στη λήψη αποφάσεων, προκρίνουμε την ουσιαστική λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων, με σεβασμό του θεσμικού τους ρόλου, και τη διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων.
 5. Απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών σε ολόκληρη την έκταση του διευρυμένου Δήμου Καβάλας κατά τρόπο ισότιμο και δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη της Δημοτικής Ενοτήτας Φιλίππων, που έχει παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ άλλων, δρομολογούμε την άμεση ολοκλήρωση της μελέτης και την έναρξη των εργασιών για τη σύνδεση του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων με το Κεφαλάρι, τη μεταφορά του χώρου πάρκινγκ με στόχο οι επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων να περπατούν και να περνούν χρόνο στον πεζόδρομο και στην κωμόπολη των Κρηνίδων, τη δημιουργία δικτύου σύνδεσης των αξιοθέατων της περιοχής (Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων – Βαπτιστήριο Λυδίας – Βραχογραφίες Φιλίππων – Ντικιλί Τας) σε συνεργασία και με το ΚΕΠΕΑ Φιλίππων.
 6. Αξιοποιούμε την υπάρχουσα περιουσία του Δήμου (μεταξύ άλλων, “κάτω” Νοσοκομείο, Εσκή Καπού, Δάσος Λημνιάς). Διαπραγματευόμαστε με την ΕΤΑΔ και τον ΤΑΠ με στόχο την επίτευξη των βέλτιστων συμφωνιών προς όφελος των Δημοτών και της πόλης. Μεταξύ άλλων, διεκδικούμε την με το ελάχιστο αντάλλαγμα παραχώρηση των στρατοπέδων Ασημακοπούλου και Κωτσάλου και της χερσαίας ζώνης του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου στον Δήμο. Θέτουμε ως άμεση προτεραιότητα την αξιοποίηση του χώρου του ανοιχτού κολυμβητηρίου και διεκδικούμε την απόδοση της ακτής της Καλαμίτσας στον Δήμο Καβάλας, εξασφαλίζοντας την ελεύθερη χρήση της ακτής από όλους τους Δημότες.
 7. Εργαζόμαστε για την εφαρμογή μιας  ρεαλιστικής συγκοινωνιακής μελέτης για το κέντρο της Καβάλας. Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού με τις απαραίτητες κάθετες συνδέσεις με την πόλη  και με σεβασμό στο περιβάλλον. Ενθαρρύνουμε τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με πύκνωση των δρομολογίων και επέκτασή τους σε ολόκληρο τον Δήμο καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Επανασχεδιάζουμε πεζοδρόμια, συντηρούμε και επεκτείνουμε το οδικό δίκτυο και το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.
 8. Δημιουργούμε έναν Δήμο-πρότυπο στην πράσινη πολιτική, τόσο στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας και της διαχείρισης κάθε είδους ρύπων, όσο και στην πραγματική αύξηση της συνολικής επιφάνειας πρασίνου στα όρια του Δήμου Καβάλας. Απαιτούμε την άμεση εισαγωγή αποτελεσματικότερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στην ELFE-Ελληνικά Λιπάσματα και την Kavala Oil και τη διεξαγωγή συνεχών ελέγχων, σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας, ώστε να μειωθεί η ρύπανση της γύρω περιοχής, με κριτήριο πάντα την υγεία και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των κατοίκων, ιδιαίτερα της Νέας Καρβάλης.
 9. Θέτουμε ως άμεση προτεραιότητα της τουριστικής πολιτικής του Δήμου την ανάδειξη του αρχαιολογικού πάρκου των Φιλίππων, εκμεταλλευόμενοι επιτέλους τα εξαιρετικής σημασίας πλεονεκτήματα που προσφέρει η ένταξή του στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, επιτυγχάνοντας την έλευση πολύ περισσότερων τουριστών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στοχεύουμε στον θρησκευτικό τουρισμό (ενδεικτικά, Άγιος Γρηγόριος, Βαπτιστήριο Λυδίας, Βήματα Αποστόλου Παύλου) και σε όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού.
 1. Υλοποιούμε έναν ολοκληρωμένο αστικό σχεδιασμό παρέμβασης για τη συνοικία της Παναγίας και δημιουργούμε μια συνοικία-πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, σεβόμενοι τον χαρακτήρα της ως περιοχής μόνιμης κατοικίας και επιδιώκωντας ισόρροπα τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της και την ανάδειξή της σε συνοικία-αξιοθέατο με υποδομές των πιο σύγχρονων προδιαγραφών.
 2. Με στοχευμένες ενέργειες επιτυγχάνουμε τη διάσωση, αξιοποίηση και ανάδειξη των καπναποθηκών και των διατηρητέων νεοκλασικών κτιρίων.

 3. Επανεκκινούμε και επαναπροσδιορίζουμε το Φεστιβάλ Φιλίππων, υποστηρίζουμε ιδέες και προτάσεις με στόχο να αποκτήσει το Φεστιβάλ Cosmopolis τη δική του ιδιαίτερη ταυτότητα, επανασυστήνουμε το Φεστιβάλ Γ. Α. Παπαϊωάννου, προκηρύσσουμε διαγωνισμούς για την πλήρωση των θέσεων των Καλλιτεχνικών Διευθυντών όλων των δημοτικών φορέων πολιτισμού, ιδρύουμε Δημοτική Πινακοθήκη στον χώρο των παλιών Δικαστηρίων ή στην οικία Κραντονέλλη, δημιουργούμε έναν πολυχώρο πολιτισμού και δημιουργίας για τη νεολαία της περιοχής μας, ιδρύουμε δημοτικό κινηματογράφο και διοργανώνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Καβάλας. Κεντρικός άξονας της πολιτικής μας για τον πολιτισμό: ο πολιτισμός ως βήμα έκφρασης και δημιουργίας για τους νέους ανθρώπους της Καβάλας και των Φιλίππων.

 4. Συντηρούμε όλες τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις (μεταξύ αυτών, το Κλειστό Κολυμβητήριο) και θέτουμε ως προτεραιότητα τη δημιουργία νέων χώρων άθλησης και στις 14 Κοινότητες του Δήμου Καβάλας.

 5. Καταρτίζουμε ένα πλήρες πρόγραμμα αποτελεσματικής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων με αιχμή του δόρατος την εκπόνηση ενός σύγχρονου προγράμματος στειρώσεων και προώθησης των υιοθεσιών.

Οι παραπάνω 14 δράσεις-πυλώνες του προγράμματός μας, μαζί με το πρόγραμμά μας για καθεμιά από τις Κοινότητες του Δήμου Καβάλας, θα παρουσιαστούν σε ισάριθμες εκδηλώσεις στο χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Οι θέσεις μας είναι ανοιχτές σε διαβούλευση για όλους τους Συνδημότες και φιλοδοξία μας είναι το τελικό μας πρόγραμμα στις λεπτομέρειές του να διαμορφωθεί με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων της Καβάλας και των Φιλίππων.

Ακολουθούν υπογραφές Συνδημοτών που στηρίζουν τη δημοτική κίνηση “Η Καβάλα Μπροστά”.

 1. Παναγιώτης Αβραμίδης, σ. αστυνομικός
 2. Αικατερίνη Αλεξανδρή, δημοσιογράφος
 3. Παναγιώτης Αναστασιάδης, μηχανικός αυτοκινήτων
 4. Λόης Ανθάκης, ζωγράφος
 5. Βασίλης Ασημένιος, γιατρός
 6. Θωμαή Βασιλείου Λασκαρίδου, οικονομολόγος, ζωγράφος
 7. Δέσποινα Βιργιλίου, διαχειρίστρια ακινήτων
 8. Μαργαρίτα Βλάσση, εκπαιδευτικός, π. Δημοτική Σύμβουλος, π. Πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας
 9. Αργύρης Βλαχόπουλος, ράφτης
 10. Θεόδωρος Βολιώτης, σ. ελαιοχρωματιστής
 11. Παναγιώτης Γαβράς, σκηνοθέτης, εικονολήπτης
 12. Κωνσταντίνος Γερακίνης, υπάλληλος Δημοσίου – συνδικαλιστής
 13. Ηλίας Γεωργακόπουλος, επιχειρηματίας
 14. Εύη Γιαμουρίδου, γραφίστρια
 15. Αλεξάνδρα Γιαννακούλια (Βαλέρα), ξεναγός
 16. Αναστάσιος Γιαννούδης, νομικός
 17. Γεωργία Γιαννούλια, γεωλόγος
 18. Βασίλειος Γκαβανάς, σ. υπάλληλος Δήμου Καβάλας
 19. Αθηνά Γκαγκούδη, λογίστρια
 20. Ιωάννης Γκίκας, πολιτικός επιστήμων
 21. Νικόλαος Γκίκας, παραγωγός αρωματικών φυτών, π. Πρόεδρος Κοινότητας Νέας Καρβάλης, π. Δημοτικός Σύμβουλος
 22. Δέσποινα Εμμανουηλίδου, ιδιωτική υπάλληλος
 23. Ευστάθιος Εριφυλλίδης, ιατρός πυρηνικός, π. Δήμαρχος Καβάλας
 24. Φαίη Ευαγγέλου, εκπαιδευτικός μουσικής – μουσικοθεραπεύτρια
 25. Κατερίνα Ηλιάδου, εκπαιδευτικός φιλόλογος
 26. Νανά Ηλιάδου, δημοσιογράφος
 27. Βασίλειος Ζουμπουλίδης, ξυλουργός
 28. Χρήστος Θασίτης, ιδιωτικός υπάλληλος
 29. Αντώνιος Ίμβρος, πολιτικός επιστήμονας
 30. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, σ. ελαιοχρωματιστής
 31. Βασίλειος Ιωάννου, ιδιωτικός υπάλληλος
 32. Νικολέττα Ιωάννου, οικιακά
 33. Γρηγόριος Καζάκης, σ. επαγγελματίας
 34. Απόστολος Καζάκος, τραπεζικός, Eurobank, Γενικός Διευθυντής
 35. Λένα Καζάκου, σ. έμπορος
 36. Φωτεινή Κάκαλη, σ. υπάλληλος Δήμου Καβάλας
 37. Νίκος Καλογερόπουλος, βιολόγος
 38. Ευθύμιος Καντζάλης, οδηγός ταξί
 39. Ευάγγελος Καραγεώρας, τεχνικός παραγωγής τηλεόρασης, ραδιοφωνικός παραγωγός
 40. Μαρία Καραγκιοζοπούλου, πρώην υπάλληλος Ευρωπαϊκής Ένωσης
 41. Φωτεινή Καραγκιοζοπούλου, συνταξιούχος
 42. Ιωάννα Καραμανιώλα, δασκάλα
 43. Αριστείδης Καραολάνης, ιδιωτικός υπάλληλος
 44. Γεώργιος Καρατζιώτης, ηθοποιός
 45. Γεώργιος Κάρουλας, μηχανολόγος μηχανικός
 46. Χρυσούλα (Χρυσή) Κατσαμακίδου, ραδιοτηλεοπτική παραγωγός, δημοσιογράφος, Digital Consultant & Social media manager, διοργανώτρια εκδηλώσεων
 47. Δημήτριος Κατσώνης, σ. υπάλληλος ΤΕΙ
 48. Χρήστος Κεραμίδης, ποιητής, πολιτικός υπομηχανικός
 49. Μαρία Κολτσακίδου, διαιτολόγος
 50. Αδαμαντία Μαρία Κοντοπούλου, ελεύθερη επαγγελματίας
 51. Δημήτριος Κοντός, ηθοποιός
 52. Βασίλειος Κοσμίδης, ιδιωτικής υπάλληλος
 53. Σοφία Κουντουρατζή, ιδιωτική υπάλληλος
 54. Αναστασία Λαγουμτζή, κομμώτρια
 55. Άγγελος Λαδάς, ψυκτικός
 56. Ηλίας Λαζαρίδης, χορευτής, χορογράφος
 57. Καλλιόπη (Πόπη) Λιοτάκη, δημοσιογράφος Ρ/Σ
 58. Μαρία Λύκου, Αρχαιολόγος – marketing
 59. Αντώνιος Μαδεμτζίδης, επαγγελματίας
 60. Βασίλειος Μακέδος, στρατιωτικός
 61. Μαρία Μακίσογλου, οικιακά
 62. Αναστασία Μανάφη, φαρμακοποιός
 63. Δημήτρης Μανδρινός, ηθοποιός
 64. Κωνσταντίνος Μανιός, επισκευαστής αυτοκινήτων
 65. Κυριακή Μαντούδη, φιλόλογος, σ. εκπαιδευτικός
 66. Μαίρη Μασάδη, εκπαιδευτικός
 67. Συμεών Μαυρίδης, νομικός, δικαστικός υπάλληλος
 68. Αναστάσιος Μαυρογιάννης, κομμωτής
 69. Παναγιώτης Μήτας, σ. υπάλληλος ΟΤΕ
 70. Θεόδωρος Μήτκος, ιατρός χειρουργός
 71. Αναστασία Μιροσνιτσένκο, ηθοποιός, μουσικός
 72. Γεώργιος Μιχαηλίδης, παραγωγός
 73. Δημήτριος Μιχαηλίδης, συνταξιούχος ΒΦΛ
 74. Νέλλη Μουτσοκάπα, φαρμακοποιός
 75. Κρίστοφερ Μπάκα, μουσικός
 76. Νικόλαος Μπερμπέρογλου, σ. υπάλληλος Δημωφέλεια
 77. Κωνσταντίνος Μπουφινάς, αρχιτέκτων μηχανικός
 78. Παναγιώτης Ναβροζίδης, αυτοκινητιστής
 79. Νερουλά Παναγιώτα, συνταξιούχος
 80. Σοφία Νίκα, πτυχιούχος Φιλοσοφικής
 81. Ρεβέκκα Οφλίδου, ιδωτική υπάλληλος
 82. Θεολόγος Παναγιωτίδης, μηχανολόγος μηχανικός
 83. Παναγιώτης Παναγιωτίδης, βιομήχανος
 84. Ζαφείρης Παπαβαρύτης, αστυνομικός
 85. Άγγελος Παπαδόπουλος, ιδιωτικός υπάλληλος
 86. Δημήτριος Παπαδόπουλος, δικηγόρος
 87. Αλίκη Παπαδοπούλου, δικηγόρος
 88. Βασιλική Παπαδοπούλου, φιλόλογος
 89. Σοφία Παπαμιχαήλ, οικιακά
 90. Ευγενία Παπαναστασίου, δικηγόρος
 91. Ήρμα Παπαναστασίου, εκπαιδευτικός, μουσικοπαιδαγωγός – μουσικολόγος
 92. Δημήτριος Πάτρας, συνταξιούχος
 93. Στυλιανή Προέδρου, συνταξιούχος ΟΤΑ
 94. Επαμεινώνδας Ρακιτζής, σ. εκπαιδευτικός
 95. Σάββας Σαλπιγκτής, πρώην τραπεζικός, ασφαλιστικός σύμβουλος
 96. Παρασκευή Σαρόγλου, ιατρός καρδιολόγος
 97. Κλεάνθης Σερεμέτης, ζωγράφος
 98. Βιβή Σοφιανού, δημοσιογράφος
 99. Διαμαντής Σταγγίδης, εικαστικός
 100. Θεοπίστη (Πίτσα) Στεφανίδου, υπάλληλος ΟΤΑ
 101. Ιωάννης Συμεωνίδης, βιομήχανος
 102. Μιχάλης Τικόπουλος, δικηγόρος
 103. Φωτεινή Τικοπούλου, δικηγόρος
 104. Κωνσταντίνος Τιτόπουλος, sports manager
 105. Κωνσταντίνος Τσανάκαλης, π. υπάλληλος Δήμου Καβάλας
 106. Δημήτρης-William Τσεντεμεΐδης, επιχειρηματίας
 107. Μαρία Τσεντεμεΐδου, εκπαιδευτικός
 108. Στυλιανός Τσιγαρδής, σ. υπάλληλος Δήμου Καβάλας
 109. Σάββας Τσίγκας, ιδιωτικός υπάλληλος
 110. Αθανάσιος Τσικολίτης, πολιτικός επιστήμονας – οικονομολόγος
 111. Γεώργιος Τσιλιγιάννης, τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός
 112. Παναγιώτα Τσιρίδου, άνεργη
 113. Πάρης Τσίρτσης, μουσικός
 114. Λευτέρης Φασουλάς, εικαστικός
 115. Γιάννης Φιστινιός, δημόσιος υπάλληλος
 116. Ζηνοβία Χαραλαμπίδου, σ. ιδιωτική υπάλληλος
 117. Δημήτριος Χατζημαλλής, σκηνοθέτης
 118. Ιωάννα Χατζησπάσου, π. υπάλληλος Δημωφέλεια
 119. Κατερίνα Χατζοπούλου, γλωσσολόγος
 120. Παρθένα Χοροζίδου, ηθοποιός
 121. Έλενα Χωματά, ιδιωτική υπάλληλος

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οδηγός για τη Cyber Monday | Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Μετά την Black Friday, έρχεται η  Cyber Monday που αποτελεί μια πρωτοβουλία των λιανοπωλητών για να αυξήσουν τα έσοδα από πωλήσεις στο διαδίκτυο.

H Cyber Monday είναι στην ουσία η διαδικτυακή συνέχεια της Black Friday προκειμένου η αγορά να ανταποκριθεί στη μεγάλη ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού που άλλες χρονιές πραγματοποιεί συνήθως τις αγορές του στα φυσικά καταστήματα.

Η Cyber Monday ξεκίνησε το 2005 και πέφτει τη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Η διαφορά της με την Black Friday είναι ότι οι προσφορές αφορούν σε ηλεκτρονικές αγορές και όχι σε αγορές από φυσικά καταστήματα.

Συμβουλές από τον Συνήγορο του Καταναλωτή

Για την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία των καταναλωτών αλλά και για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει η αγορά, η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή» κάνει μια σειρά από συστάσεις στους καταναλωτές.

«Οι καταναλωτές πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι το μάρκετινγκ της Cyber Monday αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος καταναλωτικής αδημονίας και ευφορίας, που ευνοεί την κίνηση της αγοράς, ωστόσο οι καταναλωτές είναι εκείνοι που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να καθορίζουν τον χρόνο και το περιεχόμενο των αγορών τους με σύνεση, στη βάση των πραγματικών αναγκών και των οικονομικών δυνατοτήτων τους και, πάντως, όχι υπό καθεστώς ψυχολογικής παρόρμησης».

Ακόμα τονίζει ότι «οι υπερβολικά ή οι ασυνήθιστα μεγάλες μειώσεις τιμών ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να υποκρύπτουν δόλιες πρακτικές, όπως για παράδειγμα η παραπλανητική πώληση απομιμητικών προϊόντων, τα οποία έχουν κατακλύσει την αγορά».

Στη συνέχεια αναφέρει: «Επίσης, οι πρακτικές εξαπάτησης των καταναλωτών, πρωτίστως κατά τις ηλεκτρονικές αγορές, από επιτήδειους εμπόρους ή από πρόσωπα που ψευδώς παριστάνουν τους εμπόρους (συνήθως, μέσω καναλιών κοινωνικών δικτύων) είναι καθημερινό φαινόμενο, το οποίο, όμως, παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση κατά τη διάρκεια εκπτωτικών περιόδων, καθώς τότε οι συναλλαγές είναι πολυπληθέστερες. Επομένως, οι καταναλωτές, πλην των καλών τιμών, θα πρέπει να αναζητούν συνδυαστικά και άλλες εγγυήσεις ότι όντως πρόκειται να πραγματοποιήσουν μια συμφέρουσα και ασφαλή συναλλαγή από νόμιμα και έγκυρα ηλεκτρονικά καταστήματα».

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

• Ότι διατίθενται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του καταστήματος πλήρη ταυτοποιητικά στοιχεία: Εταιρική επωνυμία, έδρα, ταχυδρομική και ηλεκτρονική (email) διεύθυνση, ΑΦΜ, τηλέφωνα επικοινωνίας (που θα πρέπει να είναι σταθερά και όχι κινητά), αριθμό καταχώρησης στο ΓΕΜΗ (τον οποίο οι καταναλωτές ενθαρρύνονται να επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι, ανατρέχοντας στον σύνδεσμο: www.businessregistry.gr/publicity/index).
• Ότι παρέχεται ποικιλία εναλλακτικών τρόπων πληρωμής, συμπεριλαμβανόμενης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων, και όχι μόνο η αντικαταβολή ή η τραπεζική κατάθεση σε λογαριασμό. Ειδικά η τραπεζική κατάθεση, εάν εμφανίζεται ως αποκλειστικός τρόπος πληρωμής και εάν, ταυτόχρονα, απαιτείται από τον έμπορο η προεξόφληση όλου του ποσού της αγοράς, θα πρέπει να προβληματίζει ιδιαιτέρως τους καταναλωτές και να τους καθιστά εξαιρετικά διστακτικούς.
• Ότι παρέχεται η δυνατότητα της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, καθώς και, σε ευδιάκριτο σημείο της ιστοσελίδας του εμπόρου, το link προς τη σχετική Ηλεκτρονική Πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο οι καταναλωτές θα πρέπει να ελέγχουν από πριν ότι είναι ενεργό και ότι παραπέμπει στη σωστή υπερσύνδεση.
• Ότι δεν εντοπίζεται μεγάλος αριθμός ορθογραφικών και γραμματικών-συντακτικών λαθών σε σημαντικά κείμενα της ιστοσελίδας του εμπόρου (πχ στις περιγραφές των προϊόντων, στους όρους χρήσης ή στην πολιτική προσωπικών δεδομένων), τα οποία είναι ένδειξη προχειρότητας, αλλά και δόλιων προθέσεων και θα πρέπει, συνεπώς, να αποτρέπουν τους καταναλωτές από την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής, που ίσως εκ των υστέρων αποβεί επιζήμια.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | “Έπεσαν” τα πρώτα χιόνια στο Παγγαίο

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια νωρίς το πρωί της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου 2022 στο Παγγαίο όρος, όπως φαίνεται από την φωτογραφία συμπολίτη μας από την Μουσθένη.

Μάλιστα από νωρίς χιονόνερο φαίνεται πως έριχνε ακόμα και μέσα στην Ελευθερούπολη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού :

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Στη δυτική Μακεδονία χιόνια θα πέσουν τοπικά και σε ημιορεινές περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Στη Θράκη νεφώσεις με βροχές που θα ενταθούν από τις μεσημεριανές ώρες.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θρήνος για 28χρονο αρχισμηνία: Σκοτώθηκε για να προλάβει το λεωφορείο

Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος υπηρετούσε στην Τανάγρα, είναι ο 28χρονος που έχασε τη ζωή του στο σοκαριστικό τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/11) στη λεωφόρο Μεσογείων

Ένας 28χρονος αρχισμηνίας έχασε τη ζωή του χθες τα ξημερώματα στη λεωφόρο Μεσογείων σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε κάτω από την πεζογέφυρα Καλατράβα.

Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στην 114 Πτέρυγα Μάχης που υπηρετούσε όσο και στη γενέτειρά του, τον Βόλο.

Οι φίλοι και οι συνάδελφοί του τον αποχαιρετούν μέσα από σπαρακτικά μηνύματα στο Facebook μην μπορώντας να πιστέψουν πόσο άδικα «έφυγε» ο νεαρός μηχανικός.

«Όχι αγόρι μου όμορφο δεν μπορεί δεν μπορεί να ήσουν εσύ αυτός που άκουσα πρωί πρωί στις ειδήσεις, αχ αγοράκι μου χρυσό πόσο λυπάμαι λυπάμαι λυπάμαι. Πόσο άδικη η ζωή μα πόσο άδικη!», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια οικογενειακή φίλη ενώ ένας συνάδελφός του 28χρονου αναφέρει με πικρία «Γιατί πάντα τα καλύτερα παιδιά μας αφήνουν έτσι…».

Οδύνη και για τον αδελφό του άτυχου αρχισμηνία ο οποίος τον αποχαιρετά με μια φωτογραφία από ένα μαύρο τριαντάφυλλο και ένα λιτό «Αδελφέ μου».

Ο 28χρονος μηχανικός της Πολεμικής Αεροπορίας είχε φύγει νωρίς, χθες το πρωί από το σπίτι του στην περιοχή του Νέου Ψυχικού για να πάει στην 114 Πτέρυγα Μάχης όπου υπηρετούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καθυστερήσει και έτρεχε, όπως ήταν πεζός, για να προλάβει το υπηρεσιακό λεωφορείο και να φτάσει εγκαίρως στη Μονάδα του, στην Τανάγρα.

Στην προσπάθειά του να διασχίσει κάθετα την λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος της γέφυρας Καλατράβα, ένα ΙΧ τον παρέσυρε με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στο αντίθετο ρεύμα.

Τραγική ειρωνεία είναι πως το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας φαντάρος ο οποίος τραυματίστηκε από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Στο σημείο που εκτινάχθηκε ο αρχισμηνίας, ένα άλλο, διερχόμενο αμάξι τον παρέσυρε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ο 28χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό όπου λίγη ώρα μετά κατέληξε καθώς έφερε βαριά τραύματα σε όλο του το σώμα.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: