Εξιχνιάστηκαν 30 περιπτώσεις κλοπών που διέπραξαν έξι αλλοδαποί σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών.
Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες, τριάντα (30) περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Ιανουάριο του 2022, σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Ταυτοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας τα στοιχεία τριών αλλοδαπών γυναικών και τριών αλλοδαπών ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Αναλυτικότερα, όπως διακριβώθηκε, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι τρεις άνδρες μετέφεραν σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών σε περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης, των Τρικάλων και της Βέροιας τις τρεις γυναίκες, όπου οι δράστιδες εκμεταλλευόμενες τον συνωστισμό διέπρατταν κλοπές σε βάρος πολιτών.
Συγκεκριμένα οι δράστιδες αφαιρούσαν κυρίως πορτοφόλια που περιείχαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά έγγραφα – αντικείμενα, ενώ σε μία περίπτωση κάνοντας χρήση μίας αφαιρεθείσας τραπεζικής κάρτας πραγματοποίησαν ανάληψη χρημάτων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.
Οι «Σέρρες» του Γ. Καπουτζίδη για δύο βδομάδες στην ελεύθερη συχνότητα του ΑΝΤ1
Ήρθε η ώρα να δούμε γιατί οι «ΣΕΡΡΕΣ» του Γιώργου Καπουτζίδη συζητήθηκαν και αγαπήθηκαν τόσο πολύ! Ευαίσθητη, αιχμηρή, τρυφερή, νοσταλγική και αισιόδοξη, η σειρά-ύμνος στη διαφορετικότητα που απέσπασε δεκάδες διθυραμβικές κριτικές, έρχεται αύριο, Τετάρτη 22 Μαρτίου, και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, στον ΑΝΤ1.
Για δύο εβδομάδες, έξι ημέρες γεμάτες αβίαστο γέλιο, συγκίνηση και όνειρα, μέσα από την ιδιαίτερη σχέση ενός πατέρα με τον γιο του.
Το ΑΝΤ1+ Original του Γιώργου Καπουτζίδη «ΣΕΡΡΕΣ» αποτελεί μια βαθιά επιδραστική σειρά και μία από τις πιο τολμηρές και επίκαιρες ιστορίες που δημιούργησε το σπάνιο ταλέντο του Γιώργου Καπουτζίδη. Ένα αφήγημα που δίνει βήμα σε όλα όσα αξίζει να ειπωθούν, και μοιράζει απλόχερα ελπίδα.
Με ισχυρές, αλλά μετρημένες, δόσεις γέλιου και συγκίνησης, οι «ΣΕΡΡΕΣ» αποτελούν μια μικρή κατάθεση ψυχής του αγαπημένου δημιουργού, που μας οδηγεί να δούμε τη ζωή με άλλα μάτια και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα με ειλικρίνεια, ευγένεια και αποδοχή.
Μέσα από τη σειρά, ο Γιώργος Καπουτζίδης μάς ταξιδεύει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες, για να διηγηθεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μια ιστορία που αγγίζει το ελληνικό κοινό. Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της σειράς, πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, αναδεικνύοντας διαφορετικές γωνιές της πόλης των Σερρών.
Η πρωτότυπη μουσική της σειράς έχει την υπογραφή του Φοίβου Δεληβοριά, η οποία συνοδεύει με ξεχωριστό τρόπο τη νοσταλγική, γεμάτη αγάπη, ιστορία που διηγείται πως στην πραγματικότητα, όλοι είμαστε διαφορετικά ίδιοι και ίδια διαφορετικοί.
Πώς ορίζουν τη ζωή μας οι οικογενειακοί δεσμοί; Πώς πλάθουν τις επιλογές και την προσωπικότητά μας όταν τους πολεμάμε ή όταν τους αποδεχόμαστε; Οι «ΣΕΡΡΕΣ» συμβολίζουν ένα πνευματικό ταξίδι αυτογνωσίας και συμφιλίωσης, μέσα από δρόμους στους οποίους έχουμε όλοι περπατήσει. Με ευαισθησία συνυφασμένη με ρεαλισμό, αλλά και στιγμές γέλιου, διηγούνται μια ιστορία γυρισμού σε μέρη και ανθρώπους που μας σημάδεψαν και δημιούργησαν αυτό που είμαστε σήμερα. Οι ήρωές μας ξενιτεύονται, περιπλανώνται και επιστρέφουν εκεί από όπου ξεκίνησαν, για να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν, τελικά, ο ένας τον άλλο.
ΟΣΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Περίληψη 1ου επεισοδίου – Γιατί έμεινες εσύ;
Ο Οδυσσέας, ο Θωμάς και η Νάνσυ επιστρέφουν στις Σέρρες για να σταθούν στο πλευρό του πατέρα τους, του Λευτέρη. Για τον Οδυσσέα και τον Λευτέρη, ο γυρισμός αυτός θα σημάνει και την επιστροφή τους σε δύο ρόλους που έχουν ξεχάσει εδώ και καιρό.
Περίληψη 2ου επεισοδίου – Κρατήσου!
Ο Οδυσσέας γίνεται έξαλλος από τις ραδιουργίες της Σταματίνας και το πείσμα του Λευτέρη. Όμως, η Ευτυχία επιστρέφει από το παρελθόν για να θυμίσει και στους δύο ότι τα πράγματα μερικές φορές δεν είναι όπως φαίνονται.
Καβάλα | Oκτώ μήνες μετά τη συντριβή του Antonov άρχισε η απομάκρυνση των συντριμμιών
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 στην Καβάλα.
Στις 22:47 οι κάτοικοι των χωριών στο βορειοανατολικό Παγγαίο, έβλεπαν το φλεγόμενο αεροσκάφος τύπου Antonov 12 της ουκρανικής εταιρείας Meridian LTD να καταπέφτει, λίγες μόλις εκατοντάδες μέτρα μακριά από σπίτια, μέσα σε χωράφια.
Οκτώ μήνες μετά τη συντριβή του ουκρανικού Antonov αρχίζει στην Καβάλα η διαδικασία απομάκρυνσης των συντριμμιών του αεροσκάφους. Μάλιστα, έως την Παρασκευή (24.03.2023) αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ απομακρύνθηκε ήδη ο επικίνδυνος αμίαντος.
Οι αγρότες της περιοχής που κατέπεσε το Antonov 12 – σημειώνει το Voria.gr – μπαίνουν ξανά στα χωράφια τους, που ήταν «νεκρή ζώνη» από τον Ιούλιο του 2022.
Το αεροσκάφος της ουκρανικής εταιρείας Meridian LTD συνετρίβη σε αγροτικές καλλιέργειες στα Τενάγη των Φιλίππων, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα χωριά Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι, στην Καβάλα.
Οι ενδεδειγμένες εργασίες απομάκρυνσης των συντριμμιών περιλαμβάνουν και την απομάκρυνση του αμιάντου που διαπιστώθηκε να υπάρχει, αλλά και των συντριμμιών.
Ο χώρος θα παραδοθεί στους αγρότες και θα είναι ελεύθερος προς χρήση από την ημέρα που θα τελειώσουν οι εργασίες, που υπολογίζεται να είναι έως την Παρασκευή, 24 Μαρτίου.
Κατά τη συντριβή του τεράστιου ελικοφόρου αργά του βράδυ του Σαββάτου, 16 Ιουλίου 2022, είχαν πυροδοτηθεί οι 11,5 τόνοι πυρομαχικών που μετέφερε η πτήση cargo από τη Νις της Σερβίας με προορισμό την Ντάκα του Μπαγκλαντές.
Ενδιάμεσοι σταθμοί, για ανεφοδιασμό ήταν η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία. Αυτό ήταν το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει το άτυχο οκταμελές πλήρωμα του μοιραίου Antonov 12 στις σερβικές αρχές.