Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Ξύλο σε καφετέρια γιατί… άργησε η παραγγελία

To  σκηνικό έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στην καφετέρια


Θύμα ξυλοδαρμού από έναν 45χρονο στην Καβάλα έπεσε μια ιδιοκτήτρια καφέ της πόλης επειδή άργησε να πάει σε εκείνον και την παρέα του… την παραγγελία τους.
Το σκηνικό έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στην καφετέρια με τον εξαγριωμένο 45χρονο να φτάνει στο σημείο να χαστουκίζει την γυναίκα.
Όπως περιγράφει σε ανάρτηση του στην σελίδα του στο Facebook ο γιος της ιδιοκτήτριας του καφέ Κλεισθένης Τζάκης όλα συνέβησαν το πρωί του Σαββάτου:

«Ένας τέτοιος «άντρας» λοιπόν έκανε την εμφάνιση του το Σάββατο το πρωί 3/9/2022 στην πόλη μας! Ένας πρώην επαγγελματίας στο λιανεμπόριο, που είχε μαζί με την γυναίκα του ένα κεντρικό περίπτερο στην πόλη, και τα τελευταία χρόνια δουλεύει ως οδηγός ταξί. Ο λόγος για τον Ν. Π. 45 ετών, οδηγό ταξί στην Καβάλα, όπου ήρθε στην δικιά μου την δουλειά ενώ ΔΕΝ ήταν πελάτης, να πάρει τα κομμάτια του μεγάλου του γιου Ι. Π. και της γυναίκας του Ε. Φ. που μας έβριζαν, μας διαφήμιζαν και μας απειλούσαν μέσα στο ίδιο μας το μαγαζί επειδή άργησε ο καφές του… κανακάρη τους 10 ολόκληρα λεπτά!

Αυτός ο «άντρας» λοιπόν είχε τα «κότσια» να σηκώσει το χέρι του και να χτυπήσει δύο φορές, σε δημόσιο χώρο, μπροστά σε πελάτες και περαστικούς, στην μάνα του, την γυναίκα του και τους δύο του γιους, μια γυναίκα με τρεις ρόλους ταυτόχρονα. Μια γυναίκα που είναι μάνα, εργαζόμενη και καταστηματάρχης! Κάτι τέτοια «κότσια» όμως θέλουν κόψιμο. Από την ρίζα! Το λοιπόν”

 

 

Διαβάστε όλη την ανάρτηση:

«Βία!

Κάθε μέρα κι ένα καινούριο περιστατικό! Κάποια ακούγονται και κάποια κρύβονται πίσω από τον φόβο!

Βία στα παιχνίδια.
Βία στο σχολείο.
Βία στις σχέσεις.
Βία στην εργασία.

Βία στην οικογένεια.

Και όλο αυτό φαύλος κύκλος! Άνθρωποι που γεννούνται μέσα στην βία και καταλήγουν να βρίσκονται κρυμμένοι πίσω από αυτήν βγάζοντας όλα τους τα ψυχολογικά στους άλλους και ειδικά σε γυναίκες, παιδιά και ζώα με την γνωστή ατάκα,

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ» (έτσι τουλάχιστον πιστεύουν)

Βία! Μια λέξη με πολύ άσχημη έννοια που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και αν δεν σταθείς τυχερός βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το χειρότερο σενάριο που θα είσαι ή ο θύτης ή το θύμα. Μια λέξη που υπήρχε πάντα στην ζωή μας, απλά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση κάτι σαν… πανδημία χωρίς καμία αξία στην ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια. Και πολλές φορές καταλήγει σε φόνο! Μια λέξη που ξεκινάει από την ίδια την οικογένεια!

Προσωπικά ως άντρας έχω σκεφτεί αρκετές φορές πως θα αντιδρούσα αν στην θέση του θύματος ήταν η μάνα μου, η αδερφή μου, η γυναίκα μου, η κόρη μου, ο σκύλος μου και η πρώτη εικόνα που βλέπω είναι να κουβαλάνε τον θύτη τέσσερεις! Από την άλλη πάλι επικρατεί η λογική και σκέφτομαι πως δεν θα έπεφτα ποτέ στο επίπεδο κάποιου βιαστή ή δολοφόνου!

Πολλές φορές επίσης προσπάθησα να μπω και στην θέση του θύτη. Ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο του για να χτυπήσει/βιάσει/σκοτώσει μια γυναίκα; Μήπως ο «αντρισμός» του; Μήπως η μαγκιά του; Μήπως η μυική του δύναμη; Νιώθει ενοχές; Έχει κάποια δικαιολογία για όλα αυτά; Ή απλά προσπαθεί να το παίξει κυρίαρχος και με το ξύλο-βιασμό νομίζει πως θα υποτάξει μια γυναίκα; Αυτά μεγάλε είναι αλλά παιχνίδια που παίζονται σε αλλά «γήπεδα». Το πιθανότερο λοιπόν είναι πως ο θύτης είναι ένα θρασύδειλο και άνανδρο ον που κρύβετε πίσω από τα ψέματα και τα ψυχολογικά που του φόρτωσε η οικογένεια του!

Ένας τέτοιος «άντρας» λοιπόν έκανε την εμφάνιση του το Σάββατο το πρωί 3/9/2022 στην πόλη μας! Ένας πρώην επαγγελματίας στο λιανεμπόριο, που είχε μαζί με την γυναίκα του ένα κεντρικό περίπτερο στην πόλη, και τα τελευταία χρόνια δουλεύει ως οδηγός ταξί. Ο λόγος για τον Ν. Π. 45 ετών, οδηγό ταξί στην Καβάλα, όπου ήρθε στην δικιά μου την δουλειά ενώ ΔΕΝ ήταν πελάτης, να πάρει τα κομμάτια του μεγάλου του γιου Ι. Π. και της γυναίκας του Ε. Φ. που μας έβριζαν, μας διαφήμιζαν και μας απειλούσαν μέσα στο ίδιο μας το μαγαζί επειδή άργησε ο καφές του… κανακάρη τους 10 ολόκληρα λεπτά!

Αυτός ο «άντρας» λοιπόν είχε τα «κότσια» να σηκώσει το χέρι του και να χτυπήσει δύο φορές, σε δημόσιο χώρο, μπροστά σε πελάτες και περαστικούς, στην μάνα του, την γυναίκα του και τους δύο του γιους, μια γυναίκα με τρεις ρόλους ταυτόχρονα. Μια γυναίκα που είναι μάνα, εργαζόμενη και καταστηματάρχης! Κάτι τέτοια «κότσια» όμως θέλουν κόψιμο. Από την ρίζα!

Το λοιπόν,
* Συγχαρητήρια στους γονείς σου για την διαπαιδαγώγηση και τον «ανδρισμό» που έχεις.
* Συγχαρητήρια στην γυναίκα σου που αντί να σε αποτρέψει σε στήριξε φωνάζοντας μπράβο.
* Συγχαρητήρια στην διαπαιδαγώγηση που μεταλαμπαδεύεις στους γιούς σου!
* Συγχαρητήρια στους γιούς σου που μάθανε να διαστρεβλώνουν την αλήθεια ζώντας μέσα στην ίντριγκα και το ψέμα.

Και ΟΧΙ! ΔΕΝ ήταν η κακιά η ώρα ενώ βρισκόντουσαν δύο αστυνομικοί και πελάτες στο κατάστημα που του λέγανε να ηρεμήσει, να τολμάει να χτυπήσει μια γυναίκα εν ώρα δουλειάς. Ήταν τα βιώματα και οι συνήθειες που είχε και έχει μέσα στο σπίτι του! Η μάνα του άλλωστε στο παρελθόν με αποκάλεσε και κλέφτη επειδή δεν της άρεσε η τιμή του καφέ μας! Φαίνεται λοιπόν το επίπεδο της οικογένειας!

Μπορεί λοιπόν για κάποιους από εσάς να είμαι το κακό παιδί, ο κακότροπος, ο αγενής, ο παράξενος και ο αντιεπαγγελματίας… σεβαστή η γνώμη σας. Άλλωστε για να κρίνετε όλοι σας είσαστε μανούλες! Να αναρωτηθείτε όμως το γιατί, ποτέ!!! Παρόλα αυτά η οικογένεια μου, μου έμαθε να μην προσβάλω πότε κανέναν άνθρωπο, να σέβομαι την δουλειά του και ΜΗΝ σηκώνω ποτέ το χέρι μου και να χτυπάω γυναίκες!!!

Αγενής λοιπόν γίνομαι, μόνο όταν έχω να κάνω με μαλακισμένο κόσμο όπως αυτόν και την οικογένεια του γιατί όσο μεγάλο στομάχι και να έχω κάποιοι είστε τόσο μα τόσο αχώνευτοι και αντιπαθητικοί!

Τα τελευταία χρόνια δεχόμασταν μόνο λεκτική βία! Πλέον άρχισαν να ασκούν και σωματική βία! Μάθετε λοιπόν στα παιδιά σας, ανεξαρτήτου φύλου, την λέξη και την σημασία του σεβασμού προς τους συνανθρώπους τους. Γιατί δυστυχώς θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά ακόμα στο μέλλον!».

 

Πηγή: protothema.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αγιασμός του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πυθαγόρας”

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, παρέστη στην τελετή αγιασμού του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πυθαγόρας”.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής ΑΜΘ, Ανδρέας Καραγιώργης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Αρχέλαος Γρανάς και πολλά μέλη του Συλλόγου.
“Ο Δήμος Καβάλας και κυρίως η Δημωφέλεια, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν τον χώρο καθαρό και να υποδεχθούν υπό τις καλύτερες συνθήκες όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που φιλοξενεί ο “Πυθαγόρας”.
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας, θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό των ανθρώπων που στηρίζουν τα ιδανικά και τις αξίες μας, προκειμένου να επανέλθουν ομαλά στους κανονικούς ρυθμούς, μετά την πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας, για τη διαχρονική προσφορά του στον Πολιτισμό”.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τα ΚΑΠΗ Καβάλας γιόρτασαν τη Παγκόσμια Ημέρα για την τρίτη ηλικία

Ο δήμος Καβάλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ηλικιωμένων διοργάνωσε εκδλώσεις σε όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης , σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη του Δήμου Καβάλας δημιούργησε ζεστή ατμόσφαιρα στους χώρους των ΚΑΠΗ, με μουσική, χορούς, τραγούδια και μεζέδες, για τους απόμαχους της ζωής.
Στις εκδηλώσεις της Νέας Καρβάλης και των Ποταμουδίων παρέστη, συνομίλησε με τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τα μέλη της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανέστη Δημητριάδη, Ανθή Χατζηφραντζή και Παύλο Χαβιαρόπουλο, τη γενική διευθύντρια των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας, Αθηνά Παυλίδου και την υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Ποταμουδίων, Αναστασία Κανέλα.
Στις Κρηνίδες, με πρωτοβουλία των υπευθύνων του ΚΑΠΗ και παρουσία του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρου Παπαδόπουλου, γιόρτασε τα εκατοστά γενέθλια του ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης.
Στις εκδηλώσεις της Νέας Καρβάλης παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Κοινότητας, Νίκος Καρακεϊσογλου και η Βίκυ Νάτση, εκπρόσωπος της βουλεύτριας Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνιας Ελευθεριάδου.
Για την πραγματοποίηση των σημερινών εκδηλώσεων, συνεισέφεραν είτε οικονομικά, είτε με τη διάθεση προϊόντων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης (ΝΔ) και Τάνια Ελευθεριάδου (ΣΥΡΙΖΑ), ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Λεωνίδας Παππάς, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Παπουτσής και οι εταιρίες Αφοί Τσατσούλη, ΒΙΚΡΕ, Βουγιουκλής Α.Ε., Hondos Center, Ταβέρνα “Μελτέμι”.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ευρωπαϊκή Ένωση σε Τουρκία | Παράνομο το μνημόνιο με Λιβύη

Νέο χαστούκι από την Ευρωπαική Ένωση στην Τουρκία στην οποία καθιστά σαφές πως το μνημόνιο με την Λιβύη είναι παράνομο καθώς παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών.

«Το Μνημόνιο Συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης του 2019 παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα (legal consequences) για τρίτα κράτη» τονίζει σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων για υπογραφή «μνημονίου συνεργασίας» των δύο χωρών και υπογραμμίζει ότι πρέπει να «αποφεύγονται ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα».

Ειδικότερα, ο κ. Στάνο σημειώνει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφει τις αναφορές που επισημαίνουν ότι η Τουρκία και η λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας υπέγραψαν συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες με βάση το Μνημόνιο Συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης του 2019 για την οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο».

«Η ΕΕ υπενθυμίζει ότι η θέση της σχετικά με αυτό το Μνημόνιο έχει δηλωθεί με σαφήνεια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2019 και παραμένει αμετάβλητη: Το Μνημόνιο Συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης του 2019 παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα για τρίτα κράτη» προσθέτει.

Τέλος, αναφέρει ότι «η νέα συμφωνία δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη. Απαιτούνται περαιτέρω διευκρινίσεις για το περιεχόμενό της. Πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα»

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Οι επιδιώξεις της Άγκυρας και η άμεση απάντηση της Αθήνας

Αμείωτη παραμένει η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μετά την νέα πρόκληση της Άγκυρας που επιχειρεί να υλοποιήσει το παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη για τη χρήση ΑΟΖ.

Το μνημόνο υπογράφηκε ανάμεσα στην Τουρκία και την Κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» που έχει έδρα την Τρίπολη και παραχωρεί το δικαίωμα έρευνας υδρογονανθράκων με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να υπογράφει τα σχετικά κείμενα.

Το μνημόνιο αυτό όμως χαρακτηρίζεται άκυρο από τις λυβικές δυνάμεις που εδρεύουν στην ανατολική Λιβύη και συγκεκριμένα στο Τομπρούκ και θεωρούνται νόμιμα εκλεγμένες.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων της Λιβύης, ο Ακίλα Σάλεχ χαρακτήρισε “παράνομο” το μνημόνιο που υπεγράφη σήμερα και υπογράμμισε πως αυτό δεν έχει καμία εξουσιοδότηση.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: