Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Απομακρύνονται μετά 6 μήνες τα συντρίμμια του μοιραίου Antonov

Στο σημείο της πρόσκρουσης ο δήμος Παγγαίου και η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως προτίθενται να ανεγείρουν μνημείο προκειμένου να τιμήσουν τον πιλότο και το επταμελές πλήρωμα του αεροσκάφους

Η τελευταία σελίδα της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους Antonov, το βράδυ της 17ης Ιουλίου στους Αντιφιλίππους Καβάλας του δήμου Παγγαίου, γράφτηκε με την απομάκρυνση των συντριμμιών του αεροσκάφους από το σημείο όπου κατέπεσε.

Το μοιραίο αεροσκάφος μετέφερε πυρομαχικά και κατά την πτώση του βρήκαν τραγικό θάνατο και τα οχτώ μέλη του πληρώματος.

Θυμίζουμε ότι το Ουκρανικού νηολογίου αεροσκάφος τύπου Antonov 12, απογειώθηκε από τον αερολιμένα της Νις στην Σερβία με οκταμελές πλήρωμα και 11,5 τόνους φορτίο πυρομαχικών.

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει στις αρμόδιες αρχές της Σερβίας, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε πτήση cargo προς το Μπανγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς την Ιορδανία και την Σαουδική Αραβία.

Στον ελληνικό εναέριο χώρο εισήλθε στις 22:09 τοπική ώρα. Στις 22:37 ο πιλότος ενημέρωσε το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών – Μακεδονίας (ΚΕΠΑΘΜ) ότι λόγω προβλήματος δεν θα συνεχίσει για το τελικό του προορισμό και ότι θα γυρίσει πίσω στο αεροδρόμιο αναχώρησης.

Στις 22:42 πετώντας ανατολικά της Χαλκιδικής ενημέρωσε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην προσέγγιση Θεσσαλονίκης ότι έχει πρόβλημα στον κινητήρα νούμερο τέσσερα αναφέροντας: may day φωτιά στον κινητήρα τέσσερα.

Στις 22:45 ο κυβερνήτης είχε συνομιλία με τον πύργο ελέγχου Καβάλας και ενημέρωσε ότι κατευθύνεται για αναγκαστική προσγείωση. Αμέσως δόθηκε άδεια προσγείωσης για το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα. Στις 22:47 του Σαββάτου 17 Ιουλίου, το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ της εναέριας κυκλοφορίας.

Την επομένη ημέρα (Κυριακή 18 Ιουλίου) ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης των οκτώ σορών από το αεροσκάφος, ενώ ξεκίνησαν και οι προσπάθειες από ειδικές μονάδες του στρατού για την απομάκρυνση των βλημάτων από την περιοχή.

Η περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος παρέμενε αποκλεισμένη για περισσότερους από τέσσερις μήνες και όλο αυτό το διάστημα στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς εργάζονταν για τον εντοπισμό και τη σήμανση πυρομαχικών που είχαν διασκορπιστεί μέσα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις κατά την πρόσκρουση του αεροσκάφους.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, είχε αναφέρει κατά την έκτακτη ενημέρωση ότι «από την έρευνα που έγινε δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνα υλικά στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους». Τις επόμενες ημέρες ανακοινώθηκε από τις σχετικές με το θέμα υπηρεσίες ελέγχου ό,τι δεν διαπιστώθηκε από τις αναλύσεις να έχει διασκορπιστεί κάποια επικίνδυνη ουσία στο περιβάλλον.

Απομακρύνθηκαν τα συντρίμμια

Μετά από πολύμηνες ενέργειες και χάρη στις επίμονες προσπάθειες του προϊσταμένου του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Καβαλας, Σταύρου Κεβράκη, του επικεφαλής της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων Χρήστου Κοτσάβδη, με τη συνεργασία του στρατού, της αστυνομίας και του δήμου Παγγαίου, ξεκίνησε η απομάκρυνση των μεγάλων τμημάτων του μοιραίου αεροσκάφους. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να αποδεσμευτεί πλήρως η περιοχή.

Στο σημείο της πρόσκρουσης ο δήμος Παγγαίου και η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως προτίθενται να ανεγείρουν μνημείο προκειμένου να τιμήσουν τον πιλότο και το επταμελές πλήρωμα του αεροσκάφους, καθώς χάρη στην επιλογή και τους ελιγμούς τη μοιραία νύχτα κατάφεραν το αεροσκάφος να μην πέσει στην κατοικημένη περιοχή.

Πηγή: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Εκαπιδευτικό και προσκυνηματικό ταξίδι για το Μουσικό Σχολείο Καβάλας

Μια δεκαμελής αντιπροσωπεία μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Καβάλας, πραγματοποίησε ένα εκπαιδευτικό και προσκυνηματικό ταξίδι στη Κωνσταντινούπολη, από τις 16 έως 19 Μαρτίου. Οι μαθητές έλαβαν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις. 

 

 Δείτε το  σχετικό Δελτίο Τύπου: 

 

“Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας πραγματοποίησε κατά την 16 η έως την 19 η Μαρτίου εκπαιδευτικό και προσκυνηματικό ταξίδι στη Κωνσταντινούπολη και έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις υψηλού κύρους και σημασίας.
Κατά την 17 η Μαρτίου δεκαμελής αντιπροσωπεία μαθητών πλαισίωσε τους Πατριαρχικούς Χορούς κατά την τέλεση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών στην Παναγίας των Βλαχερνών υπό την χοροστασία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και στη συνέχεια η Παραδοσιακή Χορωδία του σχολείου απέδωσε προς τιμή του και για την συμπλήρωση τριακονταετίας στον Οικουμενικό θρόνο της Ορθοδοξίας παραδοσιακά τραγούδια, ενώνοντας τις φωνές της με τους μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Τρίκαλων και του 6 ου Γενικού Λυκείου Καβάλας. Τέλος έψαλαν την Τρίτη Στάση των Χαιρετισμών στο Ναό της Παναγίας της Μουχλιώτισσας στο Φανάρι χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Μητροπολίτη Αλικαρνασσού κ. Ανδριανού.  Επίσης επισκέφθηκε τα δυο ελληνικά εκπαιδευτήρια του Ζάππειου Παρθεναγωγείου και της Μεγάλης του Γένους Σχολής, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους τους και ήρθε σε επαφή με την εκπαιδευτική κοινότητα της Ομογένειας της Πόλης.
Κατά τις επόμενες ημέρες μετέβη στη Χαλκηδόνα και παρακολούθησε την ξενάγηση των εκπροσώπων της τοπικής Κοινότητας στον ιστορικό ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας, στην Αγία Σοφία και στο Φανάρι, όπου προσκύνησε στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου και συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ.

Σε όλες τις εκδηλώσεις σημαντική και υποστηρικτική ήταν η παρουσία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Δανιήλ Εμμανουηλίδη.

Επίσης οφείλουμε βαθιά ευγνωμοσύνη και θερμές ευχαριστίες προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο για την έγκριση της συμμετοχής μας στις παραπάνω λατρευτικές και μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και για την έμπρακτη πατρική αγάπη που επέδειξε τόσο προς τους μαθητές μας, όσο και προς τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.”

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Χωρίς δρομολόγια η επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων

Τρεις εβδομάδες μετά το συγκλονιστικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 57 συνάνθρωποι μας, το τρένο επανεκκινείται σταδιακά και κάτω από δικλείδες ασφαλείας.

Έτσι, από σήμερα Τετάρτη, ξεκινούν τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Αθήνας, Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια-Κάντζα και Αθήνα-Χαλκίδα, ο Προαστιακός Πάτρας και τα δρομολόγια Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο, Διακοφτό- Καλάβρυτα.

Αντίθετα τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Φλώρινα και Θεσσαλονίκη-Δράμα όπως και τα εμπορευματικά δρομολόγια δεν θα ξεκινήσουν καθώς η Hellenic Train έχει ήδη στείλει ειδοποίηση για την ακύρωση τους στις εταιρείες (για τα εμπορευματικά). Αυτό καθώς σε επιστολή τους οι μηχανοδηγοί (ΠΕΠΕ) σημειώνουν 9 σημεία που πρέπει να επιλυθούν για να μπορούν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια με ασφάλεια.

Αφορούν τις σιδηροδρομικές γραμμές Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, Πλατύ-Φλώρινα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη (σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα), Πειραιάς-Κιάτο, Αλεξανδρούπολη-Ξάνθη, Λάρισα-Βόλος. Επίσης ζητείται η παύση των συρμών AEG και η άμεση λειτουργία του GSMR.

Οπως είπε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας μετά τη συνάντηση των εργαζομένων με τη διοίκηση της εταιρείας κάποια από τα δρομολόγια δε θα πραγματοποιηθούν.

«Τα δρομολόγια θα αρχίσουν στα σημεία που δεν έχουμε εκφράσει ενστάσεις εμείς οι μηχανοδηγοί και σε όλα τα κομμάτια που δεν υπάρχουν στα 9 σημεία στην επιστολή που δώσαμε στη δημοσιότητα.

Υπάρχει η δική μας ένσταση για την γραμμή Πλατύ – Φλώρινα, στην γραμμή προς Στρυμόνα, Σέρρες – Δράμα, και υπάρχει και ένσταση δική μας που αφορά το κομμάτι των επικοινωνιών μέσα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα» εξηγεί ο Κώστας Γενιδούνιας.

Πηγή: News247

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Απόπειρα διάρρηξης του παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής

Απόπειρα διάρρηξης του παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής στην Καβάλα από άγνωστο άνδρα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 21 Μαρτίου 2023.

Ο δράστης καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης το οποίο διαθέτει ο ναός και αναζητείται ήδη από τις Αρχές.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: