Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καβάλα | Απάντηση λογιστών για τις κατηγορίες περί αμοιβών που ζητάνε για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων της ΠΑΜΘ

Επειδή έχει γίνει μεγάλος “ντόρος ”  όπως γράφτηκε σε ηλεκτρονική σελίδα ενημέρωσης της πόλης μας για το πρόγραμμα Μη επιστρεπτέας προκαταβολής στην ΠΑΜΘ, και έγινε αβάσιμη, άδικη και απαράδεκτη αναφορά στον Κλάδο των Λογιστών -Φοροτεχνικών, δηλώνουμε και ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση και κάθε ενδιαφερόμενο:

Ο Λογιστής-Φοροτεχνικός ,είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας -επιστήμονας ,με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Είναι εξιδεικευμένος με την τήρηση των λογιστικών βιβλίων, την συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, την μισθοδοσία  και κάθε άλλη δηλωτική υποχρέωση μιας οντότητας-επιχείρησης. Ταυτόχρονα έχει και συμβουλευτικό ρόλο προκειμένου ο επιχειρηματίας να είναι ενήμερος ,ώστε να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις για την επιχείρηση του.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Κλάδος μας ήταν ο μόνος στην χώρα, που ενώ μειώθηκε το πελατολόγιο του εξαιτίας των λουκέτων, αυξήθηκε ο χρόνος απασχόλησης λόγω των απανωτών μεταρρυθμίσεων,  της πολύπλοκης νομοθεσίας και ταυτόχρονα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Την περίοδο του lockdown, ο Λογιστής-Φοροτεχνικός, έμεινε στο γραφείο ατέλειωτες ώρες, για να διαβάσει να ερμηνεύσει και να εφαρμόσει τις άπειρες διατάξεις ,ώστε ο πληττόμενος επιχειρηματίας να στηριχτεί. Υπερέβαλλε εαυτόν, με τις ατέλειωτες, πολύπλοκες, σύνθετες υποβολές, στο ΕΡΓΑΝΗ και στο ΤΑΧΙΣ.

Σήμερα, αφενός  μας κατηγορούν  με απίστευτη ελαφρότητα και άγνοια, ότι δεν εξυπηρετούμε τους πελάτες μας, με το πρόγραμμα της Περιφέρειας και τους στέλνουμε σε Συμβούλους Επιχειρήσεων και αφετέρου ζητούμε αμοιβή για την δουλειά μας. Αφού μάλιστα έχουν γνώση και για την αμοιβή μας, επικρίνουν   το ύψος της , γιατί ξέρουν κάποιους “συναδέλφους” που τα κάνουν όλα τσάμπα ή με ελάχιστη αμοιβή!!!!!

Λυπούμαστε και εξοργιζόμαστε! 

Καθιστούμε  λοιπόν σαφές, πως  δεν είμαστε υποχρεωμένοι μέσα στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μας, να αναλάβουμε και να διεκπεραιώσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα της ΠΑΜΘ. Ωστόσο, οι Συνάδελφοι που  επιθυμούν και έχουν εμπειρία με αντίστοιχα προγράμματα , με υπευθυνότητα , επαγγελματισμό και συνέπεια αναλαμβάνουν και αυτήν την εργασία .Η εργασία  του Λογιστή – Φοροτεχνικού, όπως και κάθε εργαζόμενου , πρέπει να αμείβεται πάντα αναλόγως! Δεν είμαστε φιλανθρωπικά ιδρύματα, ούτε οι ειδικοί για όλες τις δουλειές.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στο ΣΤΕ ξανά το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους

Προς οριστική κρίση οδεύει πλέον η υπόθεση του προστίμου των 100 ευρώ που επιβάλλονταν στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, καθώς το Δημόσιο απέστειλε τελικά τα στοιχεία που είχε ζητήσει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση μέχρι 5 Ιουλίου στις αιτήσεις για το Power Pass

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αίτησης για το Power Pass ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού και της αδιάκοπης ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, δίνεται παράταση έως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων. Η προθεσμία για το Power Pass κανονικά έληγε στις 30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του Power Pass ένα νοικοκυριό μπορεί να λάβει αναδρομικά το 60% των αυξήσεων (προσοχή: εξαιρούνται οι εκπτώσεις που είχαν ήδη κάνει προμηθευτές και κράτος) στους λογαριασμούς ρεύματος που είδε από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022.

Power Pass: Οι οδηγίες

Η αποζημίωση μέσω του Power Pass καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές οι επιδοτήσεις του κράτους και οι πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους. Τα ποσά των αναδρομικών θα ξεκινούν από τα 18 ευρώ και θα έχουν «ταβάνι» τα 600 ευρώ.

Ας δούμε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.

Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 300 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 180 ευρώ.

Αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 800 ευρώ, η αποζημίωση θα διαμορφωθεί στα 480 ευρώ.

Αν οι χρεώσεις είναι από 1.000 ευρώ και πάνω και πάλι η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ. Τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως και τις 15 Ιουλίου.

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Ιουλίου 2022 | Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 ξεκίνησε η καταβολή των συντάξεων Ιουλίου 2022 και η διαδικασία ολοκληρώνεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση. Έτσι, οι επικουρικές συντάξεις μηνός Ιουλίου του 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Οι ημερομηνίες για την καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων για σήμερα και αύριο:

  • Σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
  • Στις 29 Ιουνίου 2022 ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: