Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Έπεσε τμήμα του Φρουρίου – Σοβαρές ζημιές σε οικία

Έπεσε τμήμα του Φρουρίου στην Καβάλα το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιουνίου 2022. Μάλιστα το συγκεκριμένο γεγονός φαίνεται πως είχε προβλέψει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΙΚΚΙΚ Γιάννης Βύζικας

Η επισήμανση του πρόεδρου του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αναπαράχθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρει:

«Σε μια από τις επισκέψεις μου το καλοκαίρι του 2019 στο φρούριο (κάστρο) διαπίστωσα ότι το κατάλυμα φρουράς ήταν κλειστό για τους επισκέπτες. Υπέθεσα ότι θα γίνεται κάποια συντήρηση. Σε πρόσφατη επίσκεψή μου διαπίστωσα ότι ο ίδιος χώρος ήταν και πάλι κλειστός. Κοιτώ από το σπασμένο τζάμι του παραθύρου του καταλύματος, καθώς η πόρτα εξακολουθεί να είναι κλειδωμένη και έκπληκτος διαπιστώνω ότι ο χώρος έχει μετατραπεί σε αποθήκη και φυσικά είναι ακόμη μη επισκέψιμος. Αλήθεια, τι συμβαίνει; Άραγε η κάθετη ρωγμή στη βάση του καταλύματος (όπως φαίνεται στην φωτογραφία) δημιουργεί πρόβλημα στη στατικότητα του καταλύματος; Το κάστρο, ως γνωστόν, έχει συντηρηθεί πρόσφατα και οποιοδήποτε πρόβλημα και αν υπήρχε, έπρεπε ήδη να έχει αποκατασταθεί.

Ρωγμές βρίσκουμε και σε άλλα σημεία του καταλύματος, οπτικά λιγότερο επικίνδυνες όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε να ενταχθεί το κατάλυμα σε έργο αποκατάστασης, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέρος των χρημάτων που εισπράττουμε από τα εισιτήρια εισόδου στο κάστρο για έργα συντήρησης, ξεκινώντας από το απλό της αντικατάστασης του σπασμένου τζαμιού».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

ΣτΕ | Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60

Συνταγματικά ανεκτό έκρινε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Mε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, δημοσιοποίησε το αποτέλεσμα της διάσκεψης της 27ης Ιουνίου που εξετάστηκαν 4 υποθέσεις, μετά τις προσφυγές κατά συγκεκριμένων αποφάσεων και ειδικότερα των :

α) ΓΠ.οικ.81185/27.12.2021 των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας, Επικρατείας, του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Διαδικασία και λόγοι απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4865/2021 (Α΄ 238)» (Β΄ 6324/30.12.2021)  και β) ΓΠ.οικ.7586/7.2.2022 των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Επικρατείας και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Καθορισμός διαδικασίας προσδιορισμού των υπόχρεων προσώπων και επιβολής του διοικητικού προστίμου της παρ. 4 του άρθρου 24 του ν. 4865/2021 (Α΄ 238)» (Β΄ 608/12.2.2022)

Οι Σύμβουλοι μεταξύ άλλων έκριναν ότι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των φυσικών προσώπων άνω των 60 ετών, «αποτελεί συνταγματικά ανεκτό περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων των διαδίκων, επειδή βασίζεται σε επίκαιρα και τεκμηριωμένα επιστημονικά και επιδημιολογικά δεδομένα και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση σκοπών μείζονος δημόσιου συμφέροντος, δηλαδή στην προστασία των ατόμων της ηλικιακής αυτής ομάδας έναντι της βαριάς νόσησης και του θανάτου, στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας και στην αποσόβηση του κινδύνου κατάληψης όλων των ΜΕΘ.»

Εύλογο κίνητρο το πρόστιμο των 100 ευρώ

Το Δικαστήριο έκρινε ακόμη ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως που προβλέπεται στη διάταξη του άρθρου 24 του ν. 4865/2021 συνιστά κατ’ αρχήν εύλογο κίνητρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών προσώπων, «ενόψει των προαναφερόμενων σκοπών δημόσιου συμφέροντος, πολύ περισσότερο δε που, μετά την αναστολή του άρθρου 24 για το χρονικό διάστημα από 15.4.2022 μέχρι 30.9.2022 δυνάμει του άρθρου εικοστού ενάτου του ν. 4917/2022 και της Γ.Π. οικ. 20906/11.4.2022 απόφασης του Υπουργού Υγείας, η οποία εχώρησε πριν από τη συζήτηση των αιτήσεων την 6η.5.2022, το συνολικό ποσό του προστίμου, περιοριζόμενο για το ήμισυ των μηνών Ιανουαρίου και Απριλίου και για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2022, δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ.»

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τράγος έκανε βόλτες στην περιοχή της Καλαμίτσας

Ένας τράγος έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή της Καλαμίτσας και της Κηπούπολης το μεσημέρι της Πέμπτης.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Δήμος Παγγαίου τίμησε τον Ιωάννη Μελισσανίδη

Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, ο Δήμος Παγγαίου, βράβευσε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2022 τον χρυσό ολυμπιονίκη στην ενόργανη γυμναστική στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το 1996, Ιωάννη Μελισσανίδη.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: