Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» | Έτσι «ξαφνικά» αιφνιδιαζόμαστε και πάλι…

Δημοσιεύτηκε

στις

Με δελτίο τύπου την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου του 2015, ο δημοτικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε τα εξης:

Στον Δήμο μας όλα συμβαίνουν «ξαφνικά».

«Ξαφνικά» υποβαθμίζεται η Καβάλα στον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό, «ξαφνικά» προκύπτει θέμα για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων, «ξαφνικά» κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν τα έργα στο εμπορικό λιμάνι, «ξαφνικά» μαθαίνουμε ότι διακόπτεται η λειτουργία των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης στους Δήμους (κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, συσσίτια κτλ) λόγω λήξης του σχετικού προγράμματος χρηματοδότησης. Είναι προφανές ότι συνεχώς ξαφνιαζόμαστε, γιατί η Δημοτική Αρχή δεν ασχολείται με τα θέματα συστηματικά.

Τους 12 μήνες που η Δημοτική μας Κίνηση βρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο σταθερά ξεχώριζε και έδινε πάντα προτεραιότητα στα μεγάλα θέματα και τις διεκδικήσεις του Δήμου Καβάλας, στα μεγάλα έργα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Επέμενε στην ανάγκη ετοιμότητας του Δήμου, ακριβώς για να μην αιφνιδιαζόμαστε. Άλλοι το καταλάβαιναν, κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν να το καταλάβουν.

Σε αυτό το πλαίσιο και με την ευκαιρία που η κυρία Δήμητρα Τσανάκα συμπληρώνει 1 χρόνο στη διοίκηση του Δήμου, επιθυμούμε να της θέσουμε μία σειρά από ερωτήματα που έχουν σχέση με τους μεγάλους στόχους του Δήμου.

Από την 1η Σεπτέμβρη του 2014 έως την 1η Σεπτέμβρη του 2015:

 • Πόσες φορές ταξίδεψε στην Αθήνα, για να προωθήσει δυναμικά την κάθε διεκδίκηση;
 • Σε ποια υπουργεία πήγε;
 • Ποια θέματα έθεσε;
 • Πότε συνάντησε υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων;
 • Πότε συνάντησε Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς και με ποια ατζέντα;
 • Τι κατάφερε;
 • Πόσες φορές συναντήθηκε με τους 4 βουλευτές του Νομού και συζήτησε μαζί τους τον συντονισμό των ενεργειών απέναντι στα θέματα αυτά;
 • Τι είδους συνεργασία είχε με τους λοιπούς τοπικούς φορείς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, ώστε να γίνει ακόμη καλύτερος ο τόπος μας;

Ενδεικτικά, τι συγκεκριμένες ενέργειες έκανε η Δήμαρχος Καβάλας από τον Γενάρη του 2015 και μετά:

 • για το στρατόπεδο Ασημακόπουλου;
 • για το Κάτω Νοσοκομείο;
 • για τον αγωγό ΤΑΡ και το LNG;
 • για το πρόβλημα με τη χερσαία ζώνη του εμπορικού λιμανιού, που απειλεί να τινάξει στον αέρα την ολοκλήρωση των έργων;

Θα προχωρήσουν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας ή θα μας μείνουν «απλά ενθύμια» οι φωτογραφίες με πρώην υπουργούς Υγείας και με τους αγρότες της περιοχής μας από συσκέψεις και κινητοποιήσεις χωρίς αποτέλεσμα;

Αν η Δήμαρχος Καβάλας έχει όραμα και σχέδιο για τον τόπο μας, ας βρει αποτελεσματικούς τρόπους να τα προωθήσει συστηματικά και οργανωμένα. Γιατί αν δεν έχει, θα αναλώνεται σε ενέργειες και δράσεις αποσπασματικές και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης (π.χ. συναυλία Παπακωνσταντίνου).  

Καλές οι εντυπώσεις που δημιουργούν οι τηλεοπτικές κάμερες, τα μικρόφωνα, οι φωτογραφίες.  

ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

«Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Πυρκαγιά από θερμάστρα σε παλιό σπίτι , τραυματίστηκε η ηλικιωμένη ένοικος

Δημοσιεύτηκε

στις

Καταστράφηκε ολοσχερώς η στέγη του σπιτιού – Η ηλικιωμένη ένοικος πρόλαβε και βγήκε έξω προτού εγκλωβιστεί…

Ήταν λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Κυριακής, όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας ειδοποιήθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε οικία επί της Μιαούλη, στη συμβολή της οδού με την Κολοκοτρώνη στην Αγία Βαρβάρα. Το «199» κάλεσε η ίδια η ηλικιωμένη ένοικος του σπιτιού η οποία, ευτυχώς, πρόλαβε και βγήκε έξω προτού εγκλωβιστεί.

Η φωτιά προκλήθηκε από ηλεκτρική θερμάστρα που λειτουργούσε σε δωμάτιο που «συνορεύει» με παρακείμενη πολυκατοικία. Στο σημείο έσπευσαν τρία πλήρως επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και περιπολικό της Αστυνομίας.

Η ένοικος της παλιάς οικίας τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ η διπλανή πολυκατοικία εκκενώθηκε, με τους άνδρες της Πυροσβεστικής να επιχειρούν από την ταράτσα της, ρίχνοντας νερό από εκεί στη σκεπή του σπιτιού.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα. Λίγη ώρα αργότερα, η στέγη καταστράφηκε ολοσχερώς και κατέρρευσε. Η πλήρης αποτίμηση της ζημιάς που έχει υποστεί η οικία θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Kavalapost

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Καβάλα | Πρώτη φορά ανελκυστήρας ΑμΕΑ στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης

Δημοσιεύτηκε

στις

Η κινητικότητα της περιόδου που διανύουμε για τα τεχνικά και λειτουργικά θέματα που αφορούν το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας στην οδό Ομονοίας συνεχίζεται, πλέον υπάρχουν συγκεκριμένα και θετικά αποτελέσματα. Τις προηγούμενες ημέρες εγκαταστάθηκε κι είναι έτοιμος να λειτουργήσει ανελκυστήρας ΑμΕΑ. Αυτός βρίσκεται στην εσωτερική είσοδο του κτιρίου (φωτογραφία). Συνοδευτικά και απαραίτητα τοποθετήθηκε μικρή ράμπα στην εξωτερική είσοδο του κτιρίου, μεταξύ αυτής και του πεζοδρομίου.

Είναι η πρώτη φορά στην μακρά ιστορία του κτιρίου που αποκτά αυτόν τον εξοπλισμό κι έτσι οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην πόλη είναι πλέον φιλικές και για άτομα με κινητικά προβλήματα. Μέχρι πρόσφατα οι αστυνομικοί έπρεπε να σηκώσουν στα χέρια το αναπηρικό καροτσάκι τόσο για να το βάλουν εντός του κτιρίου όσο και για να το φθάσουν ως το ασανσέρ. Η διαδικασία της προμήθειας του ανελκυστήρα έγινε πολύ γρήγορα κι έχει όπως φαίνεται σχέση με την προσπάθεια το κτίριο να αναβαθμιστεί μέσω έργου ενεργειακής του αναβάθμισης και χρηματοδότησης του έργου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πριν απ’ όλα αυτά έπρεπε το κτίριο της Αστυνομίας στην Καβάλα να νομιμοποιηθεί. Κατασκευάστηκε σε μια εποχή που τα κτίρια του δημοσίου δεν διέθεταν (αφού δεν ήταν απαραίτητη) οικοδομική άδεια. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Όταν ανέκυψε η ανακαίνιση- συντήρηση ενός κτιρίου που ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία, τότε διαπιστώθηκε η ανάγκη να καλυφθεί και το θέμα της έλλειψης οικοδομικής άδειας. Αυτό έγινε κι έτσι μπόρεσε να υλοποιηθεί η προμήθεια και εγκατάσταση του ανελκυστήρα για ΑμΕΑ αλλά και να προετοιμαστεί ο φάκελος για το έργο του ΕΣΠΑ. Έργο στο οποίο σημαντικό ρόλο θα παίξει η Περιφέρεια ΑΜΘ.

proininews.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Προληπτικά μέτρα για τη γρίπη ζητά από εκπαιδευτικούς- μαθητές η Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Έγγραφο στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Καβάλας αλλά και στους 4 δήμους του Νομού έστειλε στις 16 Γενάρη ο διευθυντής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. Τονίζει την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων στα σχολεία (σχολικό περιβάλλον) προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα της εποχικής γρίπης. Όπως φαίνεται αφορμή για το έγγραφο ήταν οι ανησυχίες γονέων του δημοτικού σχολείου του Αμυγδαλεώνα, σε ένα τμήμα του οποίου απουσιάζουν λόγω γρίπης τα 2/3 των μαθητών.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος αναφέρει στο έγγραφο του: «Κατά την περίοδο που διανύουμε και ιδίως τις επόμενες εβδομάδες ως και τα μέσα Μαρτίου αναμένεται αύξηση των περιστατικών νόσησης από «γριπώδεις συνδρομές» στη χώρα μας και φυσικά στην ΠΕ Καβάλας, κάτι που προκαλεί αυξημένο απουσιασμό στα σχολεία λόγω ασθένειας. Αν και η δραστηριότητα αυτή παρατηρείται σε μια εποχή όπου οι εξάρσεις γρίπης είναι συνηθισμένο και φυσιολογικό φαινόμενο σας ενημερώνουμε για μια ακόμη χρονιά για τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού νόσησης από γρίπη στο σχολικό περιβάλλον». Ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες, κάποιες από τις οποίες είναι γνωστές παραδοσιακά. Ο κ. Παπαδόπουλος ζητά πιστή τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής. Τονίζει ότι η χρήση αντισηπτικών δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι. Ζητά παραμονή στο σπίτι μέχρι την πλήρη ανάρρωση μαθητών ή εκπαιδευτικών. Όσοι- σημειώνει- παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης δεν πρέπει να προσέρχονται στο σχολείο κτλ.

(φωτογραφία αρχείου)

proininews.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Θ. Μουριάδη με Ν. Παναγιωτόπουλο

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, είχε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα, την Παρασκευή 17 Ιανουάριου, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης. 

Οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν μεταξύ άλλων τις δυνατότητες επίλυσης συγκεκριμένων προβλημάτων, όπως η εκτέλεση ορισμένων έργων που αφορούν την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και η κάλυψη των δαπανών στις οποίες προέβη ο Δήμος Καβάλας για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Επίσης, έγινε ιδιαίτερη μνεία τόσο στο θέμα της κατασκευής του νέου Μουσικού Σχολείου, όσο και στις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν, με πρωτοβουλία του κ. Παναγιωτόπουλου, προκειμένου να παραχωρηθεί η ακτή της Καλαμίτσας στον Δήμο Καβάλας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner

Social

Facebook
TwitterΔρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ