Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» | Έτσι «ξαφνικά» αιφνιδιαζόμαστε και πάλι…

Δημοσιεύτηκε

στις

Με δελτίο τύπου την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου του 2015, ο δημοτικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε τα εξης:

Στον Δήμο μας όλα συμβαίνουν «ξαφνικά».

«Ξαφνικά» υποβαθμίζεται η Καβάλα στον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό, «ξαφνικά» προκύπτει θέμα για τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων, «ξαφνικά» κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν τα έργα στο εμπορικό λιμάνι, «ξαφνικά» μαθαίνουμε ότι διακόπτεται η λειτουργία των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης στους Δήμους (κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, συσσίτια κτλ) λόγω λήξης του σχετικού προγράμματος χρηματοδότησης. Είναι προφανές ότι συνεχώς ξαφνιαζόμαστε, γιατί η Δημοτική Αρχή δεν ασχολείται με τα θέματα συστηματικά.

Τους 12 μήνες που η Δημοτική μας Κίνηση βρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο σταθερά ξεχώριζε και έδινε πάντα προτεραιότητα στα μεγάλα θέματα και τις διεκδικήσεις του Δήμου Καβάλας, στα μεγάλα έργα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Επέμενε στην ανάγκη ετοιμότητας του Δήμου, ακριβώς για να μην αιφνιδιαζόμαστε. Άλλοι το καταλάβαιναν, κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν να το καταλάβουν.

Σε αυτό το πλαίσιο και με την ευκαιρία που η κυρία Δήμητρα Τσανάκα συμπληρώνει 1 χρόνο στη διοίκηση του Δήμου, επιθυμούμε να της θέσουμε μία σειρά από ερωτήματα που έχουν σχέση με τους μεγάλους στόχους του Δήμου.

Από την 1η Σεπτέμβρη του 2014 έως την 1η Σεπτέμβρη του 2015:

 • Πόσες φορές ταξίδεψε στην Αθήνα, για να προωθήσει δυναμικά την κάθε διεκδίκηση;
 • Σε ποια υπουργεία πήγε;
 • Ποια θέματα έθεσε;
 • Πότε συνάντησε υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων;
 • Πότε συνάντησε Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Υφυπουργούς και με ποια ατζέντα;
 • Τι κατάφερε;
 • Πόσες φορές συναντήθηκε με τους 4 βουλευτές του Νομού και συζήτησε μαζί τους τον συντονισμό των ενεργειών απέναντι στα θέματα αυτά;
 • Τι είδους συνεργασία είχε με τους λοιπούς τοπικούς φορείς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, ώστε να γίνει ακόμη καλύτερος ο τόπος μας;

Ενδεικτικά, τι συγκεκριμένες ενέργειες έκανε η Δήμαρχος Καβάλας από τον Γενάρη του 2015 και μετά:

 • για το στρατόπεδο Ασημακόπουλου;
 • για το Κάτω Νοσοκομείο;
 • για τον αγωγό ΤΑΡ και το LNG;
 • για το πρόβλημα με τη χερσαία ζώνη του εμπορικού λιμανιού, που απειλεί να τινάξει στον αέρα την ολοκλήρωση των έργων;

Θα προχωρήσουν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας ή θα μας μείνουν «απλά ενθύμια» οι φωτογραφίες με πρώην υπουργούς Υγείας και με τους αγρότες της περιοχής μας από συσκέψεις και κινητοποιήσεις χωρίς αποτέλεσμα;

Αν η Δήμαρχος Καβάλας έχει όραμα και σχέδιο για τον τόπο μας, ας βρει αποτελεσματικούς τρόπους να τα προωθήσει συστηματικά και οργανωμένα. Γιατί αν δεν έχει, θα αναλώνεται σε ενέργειες και δράσεις αποσπασματικές και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης (π.χ. συναυλία Παπακωνσταντίνου).  

Καλές οι εντυπώσεις που δημιουργούν οι τηλεοπτικές κάμερες, τα μικρόφωνα, οι φωτογραφίες.  

ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

«Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Δήμος Καβάλας δημιουργεί Ομάδα Εθελοντών κατά του κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην συγκρότηση ομάδας εθελοντών που θα συμβάλουν στην ενίσχυση των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός COVID-19 προχωρά ο δήμος Καβάλας.

Αποστολή των εθελοντών του δήμου Καβάλας θα είναι να συμβάλουν στην βοήθεια που προσφέρεται σε συνδημότες μας που έχουν ανάγκη από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και όπου αλλού χρειαστεί.

Για τον σκοπό αυτό ο δήμος Καβάλας καλεί όσους ενδιαφέρονται, να πάρουν εθελοντικά μέρος στην προσπάθεια, να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/t3c3r5Vyjji33x6F8 συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα, από σήμερα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση info@kavalagreece.gr ή στο τηλέφωνο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στον αριθμό 2510 831300 (Εσωτ.106) για περισσότερες πληροφορίες.

Όσοι δηλώσουν εθελοντές στην Ομάδα Εθελοντών του δήμου Καβάλας αξίζει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν δύο τομείς ανάγκης την περίοδο αυτή. Ο ένας αφορά την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη και ο δεύτερος την κάλυψη των αναγκών των αδέσποτων ζώων που υπάρχουν στα όρια του δήμου μας. Στην ίδια φόρμα μπορούν να δηλώσουν σε ποιον τομέα θέλουν να προσφέρουν, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Αφού υποβληθούν οι ηλεκτρονικές δηλώσεις η υπηρεσία θα έρθει σε επαφή με τους εθελοντές για τις περαιτέρω διαδικασίες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Έγκριση συνεχόμενου ωραρίου για τα φαρμακεία του Νομού Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιησε την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 αποφάσισε ομόφωνα το παρακάτω ωράριο με ισχύ την Δευτέρα 30 Μαρτίου:

 

Α). Για την πόλη της Καβάλας το εξής ωράριο ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:00 – 16:00

Απογεύματα: Θα δημιουργηθούν 8 ομάδες των 8-9 ατόμων και θα λειτουργούν εναλλάξ από τις 16:00-20:00.(1 ομάδα ανά ημέρα) Διανυκτέρευση: Ένα φαρμακείο εναλλάξ ανά ημέρα με ωράριο 20:00 με 8:00

Β).Δημοτική Κοινότητα Χρυσούπολης: ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:00 – 16:00 Διημερεύοντα-Διανυκτερεύοντα: παραμένει το ίδιο πρόγραμμα, δεν τροποποιείται.

Γ)Δημοτικη Κοινότητα Ελευθερούπολης: ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:00 – 16:00 Διημερεύοντα-Διανυκτερεύοντα: παραμένει το ίδιο πρόγραμμα, δεν τροποποιείται.

Δ)Δήμος και Δημοτικές Κοινότητες Θάσου: ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:30 – 16:30 Διημερεύοντα-Διανυκτερεύοντα: παραμένει το ίδιο πρόγραμμα, δεν τροποποιείται.

Ε)ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ των Περιφερειακών Φαρμακείων: ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ: ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:00 – 17:00

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Κανονικά έγινε η Λαϊκή αγορά

Δημοσιεύτηκε

στις

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα οι παραγωγοι στην λαϊκής αγοράς στην πόλη της Καβάλας πραγματοποίησαν κανονικά το Σάββατο 28, Μαρτίου την λαϊκή αγορά.

Στο ρεπορτάζ του Ena Channel και στα πλάνα που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο αρκετοί ήταν η Καβαλιώτες που εμπιστεύτηκαν για ακόμα ένα Σάββατο τους παραγωγούς και βρέθηκαν στη λαϊκή αγορά .

Οι πολίτες της Καβάλας τηρώντας και οι ίδιοι τα κατάλληλα μέτρα φορώντας γάντια, μάσκα αλλά κρατώντας και τις απαραίτητες αποστάσεις.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Κορονοϊός | Σούπερ Μάρκετ στην Καβάλα και νέα μέτρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα Σουπερ Μάρκετ και στην πόλη της Καβάλας προκειμένου να αποφύγουν το συνωστισμό και να τηρήσουν τα μέτρα που έχει βάλει κυβέρνηση λόγω της κατάστασης του κορονοϊού προσθέτουν delivery στην προσπάθεια λοιπόν να εξυπηρετήσουν  όλους τους πολίτες και να μην υπάρχει συνωστισμός μέσα στο κατάστημα.

Όπως τονίζουν και οι αρμόδιοι στην κάμερα του Ena Channel αυτό που ζητούν από τους πολίτες για λίγες μόνο μέρες και όσο διαρκούν τα συγκεκριμένα μέτρα ειναι υπομονή .

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ