Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Κίνημα Αλλαγής -ΠΑΣΟΚ | Έναρξη λειτουργίας διοδίων

Ξεκίνησαν να λειτουργούν από χθες 10/11/2022 τα μετωπικά διόδια της Εγνατίας Οδού στην Ανατολική είσοδο της Καβάλας (Άσπρη Άμμος). Μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζουμε να έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια από τους βουλευτές της ΝΔ και τους υπόλοιπους κυβερνητικούς αξιωματούχους, παρότι το θέμα ήταν γνωστό εδώ και μήνες.

Την ίδια στιγμή που σε όμορες περιοχές οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν προμηθευτεί με κάρτες ελεύθερης διέλευσης, οι Καβαλιώτες που για επαγγελματικούς λόγους διέρχονται καθημερινά από και προς τα νέα μετωπικά διόδια θα επιβαρύνονται μηνιαίως με ένα, σε κάθε περίπτωση, σημαντικό ποσό.

Σε μία συγκυρία που τα εισοδήματα των πολιτών έχουν μειωθεί δραματικά και το κόστος ζωής ακριβαίνει συνεχώς, κάποιοι αρνούνται ή αδυνατούν να κάνουν το αυτονόητο, με αποτέλεσμα χιλιάδες Καβαλιώτες να αναγκαστούν να επιβαρύνουν τους οικογενειακούς οικονομικούς προϋπολογισμούς τους κάθε μήνα. Η εναλλακτική επιλογή της διέλευσης από άλλη διαδρομή δεν είναι αποδεκτή, όταν οι Έλληνες πολίτες έχουν χρηματοδοτήσει έναν ασφαλή και εξαιρετικό αυτοκινητόδρομο, όπως είναι η Εγνατία Οδός.

Επιτέλους, ας καταλάβουν κάποιοι ότι στη σύγχρονη εποχή οι πολίτες δεν ικανοποιούνται με δελτία τύπου της λογικής «κατόπιν ενεργειών μου», αλλά απαιτούν αυτονόητες και απλές πρωτοβουλίες.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Έχουμε συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση για την κατασκευή Περιμετρικής στο Παληό»

Με τη βοήθεια και τη συνεργασία του Συγκοινωνιολόγου και Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Νίκου Ηλιού, καταρτίσαμε ένα πρώτο, ρεαλιστικό σχέδιο για την κατασκευή Περιμετρικής στο Παληό

– Συνολικό μήκος της Περιμετρικής: 5 χιλιόμετρα περίπου.

Ο δρόμος εντάσσεται μέσα στο Σχέδιο Πόλης και θα διασυνδέεται με το οδικό δίκτυο του οικισμού.

– Πλάτος οδοστρώματος: 8 μέτρα.

– Πλάτος πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού: 2,30 μέτρα μαζί με τα ρείθρα (καθαρό κυκλοφορούμενο πεζοδρόμιο 1,90 μέτρα).

– Τρεις (3) κυκλικοί κόμβοι, από τους οποίους ο ένας θα δώσει τη δυνατότητα σύνδεσης με τον ξεχασμένο κόμβο του Παληού στην Εγνατία οδό.

– Εκτιμώμενος Προϋπολογισμός του έργου: 5 εκατομμύρια ευρώ.

– Χρηματοδότηση: Προγράμματα Οδικής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η Περιμετρική θα έχει πολύ μεγάλη σημασία και αξία τόσο για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Παληό όσο και για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Εκτροπή οχήματος επι της Ερυθρού

Άγιοι είχαν οι επιβαίνοντες του ΙΧ αυτοκινήτου που σήμερα τα ξημερώματα εξετράπη της πορείας του επί της Ερυθρού καβάλησε τη νησίδα και προσέκρουσε στα κάγκελα σε μία κολώνα φωτισμού.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ματαίωση Επίσκεψης Νίκου Ανδρουλάκη

Έκτακτος λόγος που ανέκυψε χθες, ματαιώνει την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του κ. Νίκου Ανδρουλάκη στο Ν. Καβάλας . Κι όμως όλα ήταν έτοιμα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα συναντήσεων σε Παγγαίο και Καβάλα.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: