ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κάτι πάει πολύ άσχημα για την Ρωσία στην Ουκρανία; Το λέει μέχρι ο Καντίροφ

«Η κατάσταση είναι ενδιαφέρουσα, θα επικοινωνήσω με το υπουργείο Άμυνας»: Ο Καντίροφ σχολίασε την αποχώρηση από την περιοχή του Χάρκοβο. Ο Ραμζάν Καντίροφ μίλησε για την κατάσταση γύρω από την εγκατάλειψη των κατεχόμενων περιοχών της περιοχής του Χάρκοβο.


Ο επικεφαλής της Τσετσενίας είπε ότι εάν σήμερα ή αύριο δεν αλλάξει η προσέγγιση για τη διεξαγωγή του πολέμου, θα απευθυνθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και στην ανώτατη ηγεσία της Ρωσίας για να τους εξηγήσει «την κατάσταση που συμβαίνει πραγματικά το έδαφος”.

«Εγώ, ο Ραμζάν Καντίροφ, σας δηλώνω επίσημα ότι όλες αυτές οι πόλεις θα επιστραφούν πίσω. Τα παιδιά μας είναι ήδη εκεί. Άλλοι 10.000 μαχητές είναι έτοιμοι να φύγουν και θα φτάσουμε στην Οδησσό στο εγγύς μέλλον». Ξεχωριστά, σημείωσε τη σιωπή των αρχών: «Είναι κρίμα που οι υπάλληλοι δεν είπαν τίποτα. Αν το ήθελε η Ρωσία, δεν θα έκανε ούτε ένα βήμα πίσω. Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι δεν ήταν προετοιμασμένοι για αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επόμενη ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δεν είπε λέξη για την απόσυρση από το Kupyansk και το Izyum, το τμήμα εξέδωσε ανακοίνωση εξηγώντας ότι είχε πραγματοποιηθεί «ανασυγκρότηση» στην κατεύθυνση του Χάρκοβο προκειμένου να ενταθούν οι επιχειρήσεις στο Ντονιέτσκ .

Σε αντίθεση με το Υπουργείο Άμυνας, ο Καντίροφ είπε ότι «έγιναν λάθη» και η στρατιωτική στρατηγική στην Ουκρανία πρέπει να αλλάξει. Νωρίτερα, ο Καντίροφ είχε ήδη επικρίνει την προσέγγιση της Μόσχας για τη διεξαγωγή της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”: στα τέλη Μαρτίου, όταν τα ρωσικά στρατεύματα εγκατέλειψαν την περιοχή του Κιέβου, αν και πλησίασαν την πρωτεύουσα.

 

Πηγή: defence-point.gr

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version