Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισοπεδωτικός ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει ιστορία. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο5 στον κόσμο) επικράτησε 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-3) του Ρώσου Ρούμπλεφ (Νο12 στον κόσμο) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Μετά το 5-3 του πρώτου σετ υπέρ του Ρώσου, ο «Tsitsifast» κέρδισε 16 γκέιμς έναντι 5 του αντιπάλου του και κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, μετατρέποντας τον προημιτελικό σε μία πολύ δυνατή προπόνηση!

Αντίπαλός του στον ημιτελικό θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

«Αν σας πω, δεν θα είναι μυστικό πλέον για το τι έκανα και κέρδισα εύκολα. Νιώθω πολύ άνετα παίζοντας εδώ και παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησα καλά, θυμάμαι πως είμαι ένας αγωνιστής και στις δύσκολες στιγμές παλεύω, βάζω το μυαλό μου να δουλέψει για να τα καταφέρω», δήλωσε ο Τσιτσιπάς.

«Θέλω να παίζω το καλύτερό μου τένις εδώ, είναι ένα όνειρο να βρίσκομαι εδώ και να παίζω σε αυτό το γήπεδο και να δίνω τα πάντα. Πάντα έχανα τα μαθήματα στο σχολείο για να βλέπω τα παιχνίδια στο Ρολάν Γκαρός. Σε ευχαριστώ Παρίσι, σε αγαπώ», συμπλήρωσε.

O Τσιτσιπάς πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στη διοργάνωση και με τέτοια απόδοση έκανε πολύ δύσκολο το έργο του αντιπάλου του, του οποίου επιβλήθηκε «καθαρά», ευκολότερα του αναμενόμενου και χωρίς να χάσει σετ για τέταρτο κατά σειρά παιχνίδι.

Η μοναδική απώλεια που είχε ο Τσιτσιπάς ήταν στον εναρκτήριο αγώνα του, όταν βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ απέναντι στον Ισπανό Χάουμε Μουνάρ. Από εκείνο το σημείο ακολούθησαν 15 συνεχή κερδισμένα σετ, ενδεικτικά της αγωνιστικής κατάστασης αλλά και της ψυχολογίας στην οποία βρίσκεται ο νεαρός πρωταθλητής.

Η μέτρια εκκίνηση στον αποψινό αγώνα (δέχθηκε break με το «καλημέρα») δεν πτόησε τον Τσιτσιπά, που μετά το υπέρ του 5-3 στο πρώτο σετ… άλλαξε ταχύτητα κι άφησε τον ταλαντούχο Ρούμπλεφ απλώς να παρακολουθεί τον καλπασμό του προς τη νίκη, αλλά και τη διαφορά κλάσης μεταξύ τους.

Το σερβίς του Τσιτσιπά ήταν εξαιρετικό, το παιχνίδι του από τη βασική γραμμή επίσης και η συνολική παρουσία του απέπνεε σιγουριά κι αυτοπεποίθηση, στοιχεία που αν εμφανιστούν και στον ημιτελικό μπορούν να τον φέρουν ακόμη κι ως τον τελικό.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και νίκησε στο πρώτο γκέιμ, στο οποίο σέρβιρε, χωρίς να χάσει πόντο. Ο Ρούμπλεφ απάντησε και ισοφάρισε παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε στο μπρέικ πόιντ. Ο Ρώσος στο πέμπτο σετ αιφνιδίασε και με μπρέικ πέτυχε το υπέρ του 3-2, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τη δύναμη να ισοφαρίσει, καθώς στο δέκατο γκέιμ πήρε πίσω το μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5. Μάλιστα ο «Tsitsifast» δεν σταμάτησε εκεί και… καθάρισε ακόμα δύο γκέιμ, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-5.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 1-0 με love service game (σ.σ. νικηφόρο γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο). Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε να πατά καλύτερα στο κορτ του Παρισιού και στο έκτο σετ κατάφερε να πάρει το τρίτο του μπρέικ στον αγώνα. Έτσι, προηγήθηκε 4-2 και έβαλε τις βάσεις για να κερδίσει ακόμα ένα σετ. Η εξέλιξη του ματς έφερε εκνευρισμό στον Ρούμπλεφ, ο οποίος εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να φτάσει στο 2-0 με 6-2 στα γκέιμς.

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ Τσιτσιπάς και Ρούμπλεφ υπερασπίστηκαν το σερβίς τους. Στη συνέχεια ο «Στεφ» πάτησε… γκάζι και κατάφερε να φτάσει στο υπέρ του 4-1 δείχνοντας ότι δεν υπάρχει γυρισμός για τον αντίπαλό του. Ο Ρώσος κατάφερε να πάρει δύο ακόμα γκέιμς και τελικά ο Τσιτσιπάς έφτασε στη νίκη με 6-3 και 3-0 στα σετ.

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με στόχο το 7ο χρυσό ο Πετρούνιας στον τελικό του Ευρωπαϊκού

Ο Λευτέρης Πετρούνιας απόψε το βράδυ έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στο Ρίμινι, κατακτώντας το 7ο χρυσό του μετάλλιο στους κρίκους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, σήμερα (20:35, ΕΡΤ 3) κυνηγά να κάνει ότι κανένας στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Τα μετάλλια του Πετρούνια στα ευρωπαϊκά

  • 2011 Βερολίνο Χάλκινο
  • 2015 Μονπελιέ Χρυσό
  • 2016 Βέρνη Χρυσό
  • 2017 Κλουζ-Ναπόκα Χρυσό
  • 2018 Γλασκώβη Χρυσό
  • 2021 Βασιλεία Χρυσό
  • 2022 Μόναχο Χρυσό
  • 2023 Αττάλεια Χάλκινο

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α.Σ Τάεκβοντο Καβάλας: Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia

Δεύτερη Θέση για την Λαζάρου Σοφία στο 15th Hereya Open Sofia
Η εξαιρετική αθλήτρια Λαζάρου Σοφία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στους  Διεθνείς αγώνες Τάεκβοντο 15th Hereya Open, που διεξήχθη στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στην πόλη της Σόφιας.
 Η Σοφία, αντιπροσωπεύοντας την επίλεκτη ομάδα της Ένωσης Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ 1100 αθλητών από 12 χώρες των Βαλκανίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σοφία δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στον τελικό λόγω ενός τραυματισμού που την ταλαιπώρησε καθ’ όλη τη διάρκεια τών αγώνων ωστόσο η αξιοθαύμαστη πορεία της μέχρι τον τελικό μετά από δύο αγώνες αποτελεί  ξεκάθαρη απόδειξη του αθλητικού της πνεύματος και αφοσίωσης στο άθλημα.
Ο προπονητής Χάρης Παλτόγλου, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την επίδοση της Σοφίας και της ομάδας τονίζοντας την αγωνιστικότητα και το μαχητικό πνεύμα που επέδειξαν παρά τις δυσκολίες.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προπονητής κλιμάκιου Ταεκβοντό Β. Ελλάδος ο Χάρης Παλτόγλου στο Διεθνές Πρωτάθλημα στην Σόφια

Το διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia, που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στο Asics Arena της Σόφιας, θα φιλοξενήσει 1100 αθλητές από 12 χώρες. Οι επίλεκτοι αθλητές έχουν επιδείξει  αφοσίωση και εξαιρετικές επιδόσεις στους αγώνες και έχουν καταταγεί στην πρώτη θέση από τα τρία προκριματικά πρωταθλήματα.

Η συμμετοχή των 100 επίλεκτων αθλητών από την Ένωση Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, υπό τον προπονητή Χάρη Παλτογλου, ενισχύει την Ελληνική αποστολή στο διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia. Μία τιμητική θέση που τιμάει την πόλη μας, την Καβάλα, παρέχοντας σημαντική αναγνώριση στον τομέα του Τάεκβοντο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en