Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιμπραχίμ Καλίν | «Η Ελλάδα δεν μπορεί να μας απειλήσει, δεν έχουν τέτοια δύναμη»

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, έδωσε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, όπου αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία, γιατί δεν έχει τέτοια δύναμη.

«Η Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα, ειδικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προσπαθεί να ακολουθήσει μια πολιτική, ώστε να στριμώξει την Τουρκία εκμεταλλευόμενη την ατμόσφαιρα που υπάρχει κατά της Τουρκίας.

Προσπαθούν να μας τραβήξουν σε έναν τέτοιο τσακωμό. Κοιτάξτε πώς κατάντησαν. Τι άδικη σύγκριση. Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ηγηθεί του αντι-τουρκικού ρεύματος, που κατά καιρούς εμφανίζεται στη Δύση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει την ΤουρκίαΔεν έχει τέτοια δύναμη, δεν έχει τέτοια ικανότητα. Ούτε εμείς έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε ένταση, σύγκρουση ή πόλεμο, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, ούτε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης (σ.σ. προεκλογικούς λόγους). Αν προσπαθήσει να πάρει άλλες δυνάμεις στο πλευρό της, δεν θα τα καταφέρει. Δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει κανένα αποτέλεσμα εδώ. Δεν έχουμε πρόθεση σύγκρουσης ή πολέμου στο Αιγαίο. Εδώ, οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να διαβάσουν σωστά την εικόνα. Αντιμετωπίζουμε ήδη αρκετές κοινές απειλές και προβλήματα. Για να τα λύσουμε αυτά, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με πιο λογικές προσεγγίσεις».

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, ο συνδετικός κρίκος της γραμμής Άγκυρα-Ουάσιγκτον δεν δίστασε να κατηγορήσει τις ΗΠΑ για τη στήριξη που δίνουν μονομερώς στην Ελλάδα, όπως και στους εσωτερικούς εχθρούς της Τουρκίας, την οργάνωση των γκιουλενιστών FETO.

«Δεν γίνεται να πούμε ότι τηρείται ο σεβασμός από τις ΗΠΑ σήμερα. Συνεχίζουν πολιτικές, όπως την υποστήριξη της FETO και την αύξηση των βάσεων στην Ελλάδα. Δηλώνουμε ότι η στρατηγική τους είναι λάθος. Το βλέπουν και οι ίδιοι μετά από ένα σημείο.

Ο πρόεδρός μας είπε ότι ‘οικοδομεί τον δικό του άξονα’. Το σημαντικό είναι ότι όταν αυτή η στρατηγική χαράσσεται με άλλες χώρες εταίρους, ο άξονάς σας δυναμώνει.

Κατέληξαν σε ένα έργο που ονομάζεται ‘Eastmed’. Είπαν: ‘Ας σχεδιάσουμε έναν νέο χάρτη, αφήστε την Τουρκία απέξω’. Εμείς το αντιληφθήκαμε αυτό το παιχνίδι. Η πρώτη που αποσύρθηκε από αυτό το πρότζεκτ ήταν οι ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ ήταν οι πρώτες που αποχώρησαν από το σχέδιο Eastmed. Οι ίδιοι γνώριζαν ότι αυτό δεν ήταν εφικτό, τεχνικά και οικονομικά μη βιώσιμο, αλλά ένιωθαν την ανάγκη να σταθούν πολιτικά στο πλευρό της Ελλάδας. Γιατί; Επειδή γνωρίζουν ότι το λόμπι των Ελλήνων εκεί είναι ισχυρό, ξέρουμε ότι και ο κ. Μπάιντεν είναι πολύ κοντά στο ελληνικό λόμπι. Εμείς δεν κυνηγάμε να έχουμε ντε και καλά κάποια ένταση με την Ελλάδα».

Στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου υποστήριξε ότι δεν είναι πειστικό ότι οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα έχουν στόχο τη Ρωσία.

«Οι ΗΠΑ λένε ότι δεν είναι εναντίον της Τουρκίας, ότι οι βάσεις έχουν αυξηθεί για να ενισχυθεί η ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας. Αλλά ο τρόπος που το λέει η Ελλάδα είναι διαφορετικός. Αν αυτή είναι η πρόθεσή σας, μην πέφτετε σε αυτό το παιχνίδι των Ελλήνων. Όταν μιλάμε τετ α τετ, λένε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά όταν λέμε να βγείτε και να το πείτε ανοιχτά, οι φωνές τους πέφτουν κατά έναν τόνο. Είμαστε τόσο επιτυχημένοι στην εξωτερική πολιτική, που δεν έχουμε καμία δουλειά να είμαστε με την πλευρά της Ελλάδας», υποστήριξε.

Δεν θα επιτρέψουμε απειλή από τα νησιά

Σύμφωνα με τον Ιμπραχίμ Καλίν, το πιο σημαντικό ζήτημα στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις τώρα είναι ο εξοπλισμός των νησιών. Προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν οποιαδήποτε απειλή από τα νησιά.

«Αποτελούν παραβίαση των συμφωνιών 1923 και 1947. Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα εδώ. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις απαραίτητες απαντήσεις στη βάση του νόμου και σε άλλα περιβάλλοντα. Δεν θα ανακατευόμασταν ποτέ σε κάτι τέτοιο. Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα είχαν πάντα σκαμπανεβάσματα. Εξουδετερώσαμε την πίεση που μας άσκησαν όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο, με τις κινήσεις που κάναμε και τη συμφωνία που συνάψαμε με τη Λιβύη.

Δεν υπάρχει νομική βάση για τις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας, δεν θα το δεχθούμε ποτέ. Οι ίδιοι γνωρίζουν ότι το να θεωρούν ένα νησί τους 400-500 χιλιόμετρα μακριά από την ηπειρωτική χώρα, ως μέρος της ηπειρωτικής χώρας, δεν συνάδει με το δίκαιο της θάλασσας.

Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να εμφανιστεί εδώ μια απειλή για την Τουρκία από τα νησιά. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά και οι Έλληνες και οι Αμερικάνοι, δεν υπάρχει πιθανότητα να κάνουν κάποιο λάθος και βήμα από εκεί. Δεν μπορείς να συγκρίνεις την Τουρκία και την Ελλάδα. Πρέπει να το πούμε αυτό ξεκάθαρα», τόνισε.

O Τούρκος αξιωματούχος στηλίτευσε παράλληλα τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια στην Ουκρανία, όπου συνέκρινε την Τουρκία με τη Ρωσία, ενώ έκανε λόγο για υπονόμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Επειδή θα πάνε σε εκλογές τον άλλο χρόνο, υπάρχει και κυβέρνηση συνασπισμού εκεί (σ.σ. εννοεί στην Ελλάδα!) ξέρουμε ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας γίνονται για εσωτερική κατανάλωση. Ξέρουμε ότι έχουν πάρει μια πιο επιθετική θέση από την σημερινή κυβέρνηση και προσπαθούν να υπονομεύσουν τον Μητσοτάκη. Επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής… Κατά καιρούς έρχονται Έλληνες ομολόγοι μας και διαμαρτύρονται για αυτούς. Και εμείς τους λέμε δεν είμαστε οι αρμόδιοι να τα ακούσουμε αυτά».

Αν η Ελλάδα υποχωρήσει στα φυσικά της σύνορα θα είναι προς όφελός της

Ο Καλίν πρόσθεσε ότι η ομιλία του Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο και η μετέπειτα στάση και η ρητορική του έχουν φέρει το θέμα ως εδώ.

«Δεν έχουμε πρόθεση, σκέψη ή σχέδιο για ένταση, σύγκρουση ή πόλεμο στο Αιγαίο. Εάν η Ελλάδα υποχωρήσει στα δικά της φυσικά σύνορα και ακολουθήσει μία πολιτική προοπτική εντός των δικών της δυνάμεων, θα είναι προς όφελός της», συνέστησε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Η Τουρκία, ο μοναδικός ενεργειακός δρόμος για την Ευρώπη

Αναφορικά με τη νέα ενεργειακή πολιτική, ο Ιμπραχίμ Καλίν υποστήριξε ότι ο ρόλος της Τουρκίας θα είναι πρωταγωνιστικός. Χαρακτήρισε την πρόταση Πούτιν για ενεργειακό κέντρο «στρατηγική» και τη διαδρομή του φυσικού αερίου της Μεσογείου από την Τουρκία εκ των ουκ άνευ.

«Η πρόταση του κ. Πούτιν είναι στρατηγική. Αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει με κάποιο τρόπο. Η Τουρκία έχει προετοιμάσει τις υποδομές για αυτό με τις επενδύσεις της σε ενεργειακές υποδομές. Σε περίπτωση πιθανού αποθέματος φυσικού αερίου, υπάρχει πιθανότητα να παραδοθεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω Τουρκίας. Εάν βρεθούν αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ θα προχωρήσει μέσω της Τουρκίας, εάν ο Λίβανος θέλει να εξάγει φυσικό αέριο και να το μεταφέρει. Η ενεργειακή μας υποδομή είναι κατάλληλη για τη μεταφορά ενός τέτοιου όγκου. Η προσφορά του Πούτιν δεν είναι απλώς μια νέα κάρτα. Βλέπει ότι θα προκύψει ένας νέος ενεργειακός χάρτης μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Η μεγαλύτερη αγορά είναι η Ευρώπη. Εάν η Ευρώπη πει ‘δεν θα αγοράσουμε ρωσικό αέριο μέσω Τουρκίας’, θα είναι απαραίτητο να βρεθεί μια εναλλακτική λύση, αλλά θα έχει σοβαρό κόστος», προειδοποίησε.

Διαδικασία F-16 με τις ΗΠΑ

Ο Ιμπραχίμ Καλίν αναφερόμενος στο «αγκάθι» των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων, τα F-16, υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή η διαδικασία πάει καλά.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ειλικρινείς προθέσεις για αυτό το θέμα. ‘Θέλω να περάσει το συντομότερο δυνατό’, είπε. Αλλά πρέπει να περάσει από το Κογκρέσο. Όροι που ήταν απαράδεκτοι για εμάς βγήκαν από το κείμενο. Η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Τον Νοέμβριο γίνονται εκλογές. Μετά τη νέα διάρθρωση θα αλλάξουν και οι πρόεδροι της Επιτροπής και της Συνέλευσης. Δημιουργείται ένα καλύτερο περιβάλλον. Φαίνεται πολύ πιθανό αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί στα μέσα ή αρχές Δεκεμβρίου. Αφού συμβεί αυτό, θα ήταν καλό να γίνει ο εκσυγχρονισμός των F-16 και η αγορά νέων F-16» σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου ανακοίνωσε επίσης ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να συναντηθεί με τον ηγέτη των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στη σύνοδο κορυφής των G20, των πιο πλούσιων κρατών στον κόσμο, στο Μπαλί της Ινδονησίας στις 15-16 Νοεμβρίου.

ethnos.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αναπτυξιακός Νόμος | Κατατέθηκαν 562 αιτήσεις στο καθεστώς ενίσχυσης «Τουριστικών Επενδύσεων»

Ολοκληρώθηκε χθες 5 Δεκεμβρίου 2022, ο 1ος κύκλος υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο εν λόγω καθεστώς ενίσχυσης κατατέθηκαν συνολικά 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων προς υπαγωγή, συνολικού προϋπολογισμού 1.618.160.677,83 €.  Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των ανωτέρω αιτήσεων υπαγωγής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία που ορίζεται στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο 4887/2022.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε:

«Η Ελλάδα με τις πολιτικές συνολικά της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ειδικότερα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει καταστεί ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί δύο συνεχόμενα έτη καταγράφουμε ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών. Το μέτρο όμως της αλλαγής ως προς το επενδυτικό κλίμα στη χώρα νομίζω ότι το αποτυπώνει καλύτερα και από τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που ξεκόλλησαν τα τελευταία χρόνια όπως το Ελληνικό ή τα Ναυπηγεία, καλύτερα και από τις μεγάλες ξένες επενδύσεις που προσελκύσαμε τα τελευταία χρόνια όπως η Pfizer, η Microsoft ή η Amazon Web Services, αυτό που συμβαίνει με το ένα και μόνο καθεστώς του τουρισμού και τον έναν και μόνο τρίμηνο κύκλο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Έχουμε 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων συνολικού προϋπολογισμού 1.618.160.677,83 ευρώ. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, το σύνολο αυτό ισούται με όλους τους αναπτυξιακούς κύκλους της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή και των πέντε ετών που ήταν κυβέρνηση. Πέντε χρόνια Αλέξη Τσίπρα έγιναν αιτήσεις περίπου 1.5 δισεκατομμυρίου και τρεις μήνες Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν λίγες παραπάνω σε ένα και μόνο καθεστώς. Αν κάνετε τη σύγκριση θα καταλάβετε γιατί η Ελλάδα είναι μια καινούργια χώρα και γιατί αυτός ο Πρωθυπουργός αξίζει να επανεκλεγεί αυτοδύναμος για να συνεχίσει την καλή μοίρα του ελληνικού λαού».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά:

«Με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο δεσμευτήκαμε να υιοθετήσουμε ένα ευέλικτο, φιλο-επενδυτικό πλαίσιο που προάγει την επιχειρηματικότητα χωρίς αγκυλώσεις. Η μέχρι σήμερα ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου επιβεβαιώνει ότι επιτύχαμε να βελτιώσουμε ουσιαστικά το περιβάλλον χορήγησης κρατικών ενισχύσεων στις ιδιωτικές επενδύσεις. Στο δεύτερο καθεστώς Ενίσχυσης Τουριστικών Επιχειρήσεων, το οποίο έρχεται να στηρίξει έναν πολύ σημαντικό και ισχυρό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, κατατέθηκαν 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η προκήρυξη του καθεστώτος «Επιχειρηματικότητα 360ᵒ», που θα καλύπτει σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς το έργο μας με στόχο να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να δώσουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια στην επιχειρηματικότητα να ακμάσει».

Υπενθυμίζεται ότι, σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή των αιτήσεων για το καθεστώς της Αγροδιατροφής μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του Αναπτυξιακού Νόμου (opsan.mindev.gov.gr), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής 30 Δεκεμβρίου 2022.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Πατριωτικής Ένωσης στην Καλαμαριά

Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε στην Καλαμαριά, το απόγευμα της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου η εκδήλωση προς τιμή του προέδρου της Πατριωτικής Ενώσεως, Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικό συγκρότημα το οποίο έπαιξε παραδοσιακά τραγούδια από την Καππαδοκία, τόπο καταγωγής του.

Στην συνέχεια ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου βράβευσε τον Νίκο Ντακόλα  ο οποίος βρήκε πενήντα χιλιάδες ευρώ στον δρόμο και τα παρέδωσε στην αστυνομία. Επιπλέον  θέλοντας να τονίσει τον ζωτικής σημασίας  ρόλο της πολύτεκνης  οικογένειας στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία ο πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης βράβευσε  Δέσποινα Χατζηβασιλείου, μητέρα οκτώ παιδιών.

Ακολούθησε  ο χαιρετισμός του δημάρχου Καλαμαριάς Γιάννη  Δαρδαμανέλη ο οποίος καλωσόρισε τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου στον προσφυγικό Δήμο της Θεσσαλονίκης ενώ υπήρξε και  ανταλλαγή δώρων.

Στην  κεντρική ομιλία του, ο πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης εκτός από την επίσημη παρουσίαση  των προγραμματικών θέσεων του κόμματος αναφέρθηκε στην επικαιρότητα και συγκεκριμένα στην έγκριση από το πρωτοδικείο Φλώρινας της ίδρυσης Κέντρου «Μακεδονικής» Γλώσσας.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, υπήρξε παρέμβαση και των δύο νομικών και υποψηφίων με την Πατριωτική Ένωση στην Ημαθία, Κώστας Γιοβανόπουλου και Ξενοκράτη  Σακλά,  οι οποίοι αναφέρθηκαν στην τριτανακοπή που κατέθεσαν στο πρωτοδικείο Φλώρινας κατά της έγκρισης λειτουργίας του συγκεκριμένου κέντρου το οποίο προσβάλει την ελληνική εθνική συνείδηση των Ελλήνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέδρου παρενέβη και απηύθηνε τηλεφωνικό χαιρετισμό ο παπά-Μάξιμος Μόσχος από την Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους. Συγκεκριμένα δήλωσε την στήριξη του στο πρόσωπο του προέδρου γνωρίζοντας το έργο που έχει προσφέρει στον ελληνισμό και στην Ορθοδοξία.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΕΚΑΒ be S.A.F.E | Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης 2022

Το ΕΚΑΒ, ως αποκλειστικός Δημόσιος φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στα πλαίσια του πανελλαδικού σχεδίου δράσης του Τμήματος Εκπαίδευσής του, διοργανώνει για 9η χρονιά και συγκεκριμένα από τις 12 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2022, τη Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης, με κεντρικό μήνυμα:

«ΕΚΑΒ be S.A.F.E.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!».

Η «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», που έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών αλλά και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.

Οι εκπαιδευτές διασώστες, νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, που θα περιλαμβάνουν ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΑΒ υλοποιούνται με τη στήριξη και την αρωγή των Τοπικών ή Περιφερειακών θεσμικών φορέων καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των περιοχών που θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες δράσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης & Πρόληψης» του ΕΚΑΒ, ανά ΠΕΡΙΟΧΗ της Ελλάδας, έχει ως εξής:

 

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: