Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Θ. Παπαλάσκαρης | Διπλή διάκριση για το «Ρέμα Περιγιαλίου Καβάλας»

Διπλή διάκριση για το “Ρέμα Περιγιαλίου Καβάλας” και την παρουσίαση δύο διαφορετικών επιστημονικών εργασιών, η μία εκ των οποίων παρουσιάστηκε και συμπεριελήφθη στα πρακτικά του Διεθνούς Συνεδρίου “6th Internatιonal Symposium on Environmental and Material Flow Management 2016” (“6th Internatιonal Symposium of E.M.F.M. 2016”) το οποίο διενεργήθηκε στην πόλη “Bor” της Σερβίας μεταξύ 2-4 Οκτώβρη 2016 (στοιχεία θα βρείτε εδώ: “http://emfm.tfbor.bg.ac.rs/2016/” και εδώ: “http://emfm.tfbor.bg.ac.rs/2016/wp-content/uploads/2017/01/Book-of-Proceedings-EMFM16_final.pdf” στις σελίδες “Νο: 20-38”), και η άλλη παρουσιάστηκε και συμπεριελήφθη στα πρακτικά του Διεθνούς Συνεδρίου “10th World Congress of E.W.R.A. on Water Resources and the Environment”Panta Rhei”” (και η οποία εργασία θα δημοσιευθεί σε ειδική έκδοση του Διεθνούς Επιστημονικού Περιοδικού “Euroean Water Journal” του οργανισμού “European Water Resources Association”) το οποίο διενεργήθηκε στην Αθήνα μεταξύ 5-9 Ιούλη 2017, θα ήταν όπως καταλαβαίνετε τιμή για μένα αλλά και αδιαμφισβήτητα αξιόλογη βοήθεια για να προωθήσω την ερευνητική και επιστημονική μου προσπάθεια διαφημίζοντας παράλληλα και την πόλη της Καβάλας, εάν δημοσιεύατε κάτι σχετικό στην ιστοσελίδα σας, καθώς όλες οι εργασίες μου είναι σχεδόν αποκλειστικά και κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό αυτών αυτοχρηματοδοτούμενες (δεν έχω λάβει για την υποστήριξη αυτών κανένα δημόσιο κονδύλιο παρά μόνο κάποιες σποραδικές μεμονωμένες ιδιωτικές φιλικές χορηγίες κάποιων ανθρώπων που ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν). Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι παρουσίασα και δύο επιστημονικές μου εργασίες για τις βροχοπτώσεις της Καβάλας στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “2nd Efficient & Sustainable Water Systems Management towards Worth Living Development 2016” (“2nd E.W.a.S. 2016”) το οποίο διενεργήθηκε στα Χανιά της Κρήτης μεταξύ 1-4 Ιούνη 2016 και οι οποίες εργασίες συμπεριελήφθησαν στα πρακτικά του Διεθνούς αυτού Επιστημονικού Συνεδρίου αλλά και δημοσιεύτηκαν επίσης στο Διεθνές Επιστημονικό Περιοδικό “Procedia Engineering”.

Ο Θωμάς Κ. Παπαλάσκαρης, παραθέτει συνοπτικά κάποιους από τους αντικειμενικούς σκοπούς της συλλογής πρωτογενών υδρολογικών στοιχείων διά μέσου της επιστημονικής αυτής έρευνας:

1.Ανάλυση συχνοτήτων και κατανομή πιθανοτήτων χαμηλών ροών του ρέματος,

2.Δημιουργία τεχνητών χρονικών σειρών με σκοπό την ανάλυσή τους και την πρόβλεψη χαμηλών τιμών ροών του ρέματος για το μέλλον με την στατιστική/μαθηματική μέθοδο μοντελοποίησης “Box-Jenkins” (“S.AR.I.M.A. models”),

3.Κατασκευή νευρωνικού δικτύου που θα διερευνά τις σχέσεις μεταξύ των χαμηλών ροών του ρέματος και των διάφορων τοπικών μετεωρολογικων παραμέτρων (θερμοκρασία και υγρασία αέρα, ηλιακή ακτινοβολία, ταχύτητα αέρα, βροχόπτωση κλπ.),

4.Υπολογισμό υδρολογικών δεικτών χαμηλών ροών του ρέματος και υδρολογικών δεικτών ξηρασίας,

5.Υπολογισμό της συνολικής εξάτμισης/διαπνοής της υδρολογικής λεκάνης Περιγιαλίου,

6.Κατάρτιση διαγραμμάτων καμπυλών διάρκειας χαμηλών ροών του ρέματος,

7.Κατασκευή μοντέλων βροχής/(απορ)ροής του ρέματος,

8.Κατάρτιση διαγραμμάτων απεικόνισης υδρογραφημάτων του ρέματος,

9.Υπολογισμός του συντελεστή απορροής της υδρολογικής λεκάνης Περιγιαλίου,

10.Κατασκευή στοχαστικών και “ντετερμινιστικών” υδρολογικών μοντέλων,

11.Εφαρμογή διάφορων τύπων φορητών διαύλων μέτρησης της παροχής του ρέματος τύπου “Πάρσαλ”,

12.Διερεύνηση της πορείας της αλλαγής κλίματος,

13.Γενικότερη διερεύνηση των διαθέσιμων υδρολογικών αποθεμάτων/πόρων της υδρολογικής λεκάνης Περιγιαλίου για την κατάρτιση σχεδίου διαχείρισης ξηρασίας και διαχείρισης υδατικών πόρων σε επίπεδο υδρολογικής λεκάνης απορροής,

14.Διερεύνηση διαθέσιμων αποθεμάτων υπόγειου νερού της υδρολογικής λεκάνης Περιγιαλίου,

15.Αλληλεπίδραση επιφανειακού νερού/υπόγειου νερού,

16.Δηιουργία “open-access” βάσης υδρολογικών δεδομένων (όλες οι μετρήσεις έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στο κανάλι του “Youtube” με τίτλο “Thomas Papalaskaris” συνοδευόμενες από πλήρη περιγραφή της μεθοδολογίας μέτρησης) κλπ.

«Θα πρέπει να αναφερθεί ότι όσον αφορά τις φωτογραφίες οι δύο “άσπρου χρώματος” φορητοί δίαυλοι μέτρησης της παροχής του ρέματος τύπου “Πάρσαλ” κατασκευάστηκαν από τον Καθηγητή Εφαρμογών του “Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ.” κ. Θεολόγο Παναγιωτίδη και δύο φοιτητές του από το “Τμήμα Μηχανολογίας” του “Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ.” στα πλαίσια αντίστοιχης διπλωματικής/πτυχιακής εργασίας αυτών ενώ ο αντίστοιχος “καφέ χρώματος” κατασκευάστηκε με δική μου πρωτοβουλία και έξοδα μερικά χρόνια πριν, ενώ σε όλες τις φωτογραφίες εμφανίζομαι εγώ».

Θωμάς Κ. Παπαλάσκαρης,
Μ.Τ.Σ. Πολιτικών Μηχανικών “Α.Π.Θ.”,
Μ.Τ.Σ. Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων στην Μεσόγειο “Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ.”,
Μ.Τ.Σ. Υδραυλική Μηχανική “Δ.Π.Θ.”,
Υποψήφιος Διδάκτορας Μεταφορά Ποτάμιων Φερτών Υλών “Δ.Π.Θ.”

 

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τραυματισμός οδηγού δικύκλου στην Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα

Τραυματίστηκε ένας οδηγός δικύκλου μετά από σύγκρουση του δικύκλου με Ι.Χ όχημα στην οδό Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο οδηγός δικύκλου θέλησε να κάνει αναστροφή στο σημείο, ωστόσο το Ι.Χ όχημα ήρθε με ταχύτητα από πίσω με αποτέλεσμα να συμβεί το τροχαίο.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Καβάλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης

Στην Καβάλα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε μια  ομιλία μπροστά προς τους πολίτες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης, με την παρουσία ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, που ήρθαν να ακούσουν τις θέσεις και το όραμα του κόμματος για το μέλλον της χώρας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε την ανάγκη για ανανέωση και προοδευτική πολιτική αλλαγή, επισημαίνοντας τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ ενόψει Ευρωεκλογών. Αναφέρθηκε σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης, εκπαίδευσης και υγείας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ισχυρές και βιώσιμες μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν όλους τους Έλληνες πολίτες.

Μετά την ομιλία, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της κοινότητας, προκειμένου να συζητήσει περαιτέρω τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη επιτυχία για το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας: Γεύσεις, διασκέδαση και πλήθος κόσμου

H έναρξη του Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας σημείωσε τεράστια επιτυχία, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου που ήρθε να απολαύσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και ατέλειωτη διασκέδαση.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η πλατεία Πελεκανίδη στις Κρηνίδες Καβάλας, γέμισε με ανθρώπους όλων των ηλικιών που ήθελαν να γευτούν τις εκλεκτές λιχουδιές που προσέφεραν τα food trucks.

Η ποικιλία των γεύσεων ήταν εντυπωσιακή, καλύπτοντας όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και μεσογειακές λιχουδιές, μέχρι εξωτικά πιάτα από την Ασία και την Λατινική Αμερική, το φεστιβάλ κατάφερε να συνδυάσει διαφορετικές κουζίνες και πολιτισμούς, προσφέροντας στους επισκέπτες μια αξέχαστη γαστρονομική περιήγηση.

Η ατμόσφαιρα ήταν ζωντανή και χαρούμενη, με μουσική και διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες να συμπληρώνουν την εμπειρία.

Οι επισκέπτες δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για την οργάνωση και την ποικιλία των προσφορών. Τα χαμόγελα και τα θετικά σχόλια ήταν παντού, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της διοργάνωσης.

Το Food Truck Festival στις Κρηνίδες Καβάλας απέδειξε ότι μπορεί να γίνει πλέον θεσμός!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en