Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Θουκυδίδειος Ακαδημία | Κατά των πλωτών δεξαμενών υγροποιημένου αερίου (LNG)

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Δ.Σ. της Θουκυδιδείου Ακαδημίας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. Ξανθόπουλου Νικόλαου την Τετάρτη 18-06-2014 και ώρα 20.00 στα γραφεία της Ακαδημίας, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη:

«Ενημέρωση και λήψη απόφασης για την πιθανότητα εγκατάστασης πλωτών δεξαμενών υγροποιημένου αερίου στον κόλπο της Καβάλας».

Μετά την διαπίστωση ύπαρξης απαρτίας ο πρόεδρος της Ακαδημίας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης. Γνωστοποίησε στα μέλη του Δ.Σ. ότι παραβρέθηκε στην σύσκεψη που προκάλεσε ο Δήμος Καβάλας στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός», στην οποία έγινε ενημέρωση των φορέων  σχετικά με τη διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει πλωτή δεξαμενή υγροποιημένου αερίου στον Κόλπο της Καβάλας. Ακόμη ενημέρωσε για την τοποθέτηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, όπως επίσης και για τις τοποθετήσεις των παραβρισκόμενων φορέων της πόλης πολιτειακών, θεσμικών και κατοίκων.

Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί, την αλλοίωση της αναπτυξιακής προοπτικής της ανατολικής πλευράς της πόλης στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, τον παροπλισμό ίσως και την ακύρωση της λειτουργίας του εμπορικού λιμένα καβάλας Φίλιππος Β΄ ο Μακεδών.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης το Δ. Σ. της Θουκυδιδείου Ακαδημίας αποφάσισε ομόφωνα στην έκδοση του κατωτέρου ψηφίσματος:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Θουκυδιδείου Ακαδημίας πιστό στις καταστατικές του αρχές για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ως σταθερού πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής αλλά και στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, αποφάσισε ομόφωνα να δηλώσει ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προοπτική εγκατάστασης πλωτών δεξαμενών στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Καβάλας. Υπενθυμίζει άλλωστε πως οι θέσεις και οι φόβοι που εκφράστηκαν ήδη με αναλυτικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο από τους θεσμικούς φορείς της πόλης αποδεικνύουν το εύλογο της τοποθέτησης του αυτής. Επιπλέον όλων όσον αναφέρθηκαν μέχρι τώρα στον δημόσιο διάλογο υπενθυμίζει ότι στην περιοχή μετά από ανασκαφές που από κοινού χρηματοδότησε με την Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης πριν από λίγα μόλις χρόνια έφερε στην επιφάνεια σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία δυστυχώς από τότε με ευθύνη των αρμόδιων φορέων παραμένουν στην φροντίδα κάθε επίδοξου λαθρανασκαφέα. Για μας η μόνη σταθερή και αστείρευτη πηγή ανάπτυξης εξακολουθεί να παραμένει η ανάδειξη του πλούσιου παρελθόντος μας και η απόδοση του στην τοπική κοινωνία.»

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δείχνουν ότι τα εισοδήματα της περιόδου για το 9μηνο Ιανουάριος Σεπτέμβριος 2019 σημείωσαν αύξηση 14% υπερβαίνοντας 16 δυς ευρώ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Συνέντευξη τύπου Δημάρχου

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης ώστε να ενημερώσει τους πολίτες ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου οι δημότες Καβάλας πρέπει να δηλώσουν στην αρμόδια υπηρεσία τα ακριβή τετραγωνικά μέτρα των σπιτιών τους. Ο δήμαρχος έδωσε και απαντήσεις σχετικά με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πρωί της Τετάρτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Μουριάδη και άλλων φορέων της πόλης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Διαφωνία και αποχώρηση Παναγιωτίδη από την διοίκηση Δέμπα του Επιμελητηρίου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Χθες το βράδυ στις 7.30 υπήρξε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καβάλας της παράταξης του Μάρκου Δέμπα με σκοπό και στόχο να διερευνηθούν οι προθέσεις του Α΄Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιάννη Παναγιωτίδη μετά την τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσε, όπου ισχυρίστηκε ότι υπήρχε “μυστική συμφωνία” μεταξύ του Δέμπα και του ιδίου, για την αλλαγή της Προεδρίας του Επιμελητηρίου τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. 

Στην σύσκεψη διαπιστώθηκε πλήρη διάσταση απόψεων μεταξύ των δυο ανδρών με τον κ. Δέμπα να είναι κατηγορηματικός ότι ποτέ δεν υπήρξε συμφωνία παρά μόνο κάποιες συζητήσεις, έστω και προχωρημένες οι οποίες όμως ποτέ δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα και αποφάσεις.

Επίσης όπως προέκυψε κανένα μέλος της Διοικητικής Επιτροπής δεν γνώριζαν την “επίμαχη” υποτιθέμενη συμφωνία όπως παραδέχθηκαν και οι άμεσα εμπλεκόμενοι Δέμπας και Παναγιωτίδης. 

Από την πλευρά των μελών της Διοικητικής Επιτροπής υπήρξαν τοποθετήσεις όπου χαρακτήρισαν την “μυστική συμφωνία”, ακόμα και αν υπήρχε “παράνομη” και άνευ ουσίας, εφόσον δεν ήταν ενήμερα τα μέλη της παράταξης και οι υποψήφιοι επισήμως όπως θα έπρεπε να είχε γίνει για λόγους τυπικούς αλλά και δεοντολογίας. 

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι δύο φορές δόθηκε η ευκαιρία και στους δυο εμπλεκόμενους να “αποκαλύψουν” την υποτιθέμενη μυστική συμφωνία, αλλά  την αρνήθηκαν. Μία κατά την διάρκεια της συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του συνδυασμού, αλλά και όταν το θέμα τέθηκε ευθέως από όλα τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής σε συνεδρίαση όπου και πάλι δεν επιβεβαιώθηκε με την Μάρκο Δέμπα να την αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο φορές. 

Ο κ. Παναγιωτίδης μετά την εξέλιξη αυτή διαχώρισε την θέση του από την ομάδα Δέμπα και δήλωσε στους παρεβρισκόμενους ότι θα συνεχίσει μόνος του, παραιτούμενος ουσιαστικά από την Αντιπροεδρία αλλά και την συμμετοχή στην παράταξη με την οποία εκλέχθηκε.

Επίσης ανέφερε στους παρεβρισκόμενους ότι στις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας θα διεκδικήσει την προεδρία με δική του παράταξη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner

Social

Facebook
TwitterΔρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ