Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Θεσσαλονίκη | Επίσημα οδός «Άλκη Καμπανού»

«Η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας, με λιγότερη βία και σχεδόν καθόλου θύματα»
Σε Άλκη Καμπανού μετονομάστηκε και επίσημα η οδός «Θεοδώρου Γαζή» στη Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου το Φεβρουάριο του 2022 έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έπειτα από οπαδική επίθεση.
Σε δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, ευχαρίστησε το δήμο Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ευχήθηκε «η θυσία του Άλκη να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό, με λιγότερη βία, καθόλου βία».
«Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου, είναι πολύ δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά η αγάπη όλου του κόσμου μου δίνει κουράγιο για να το ξεπεράσω όσο μπορώ. Σας ευχαριστώ όλους»
Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη βρέθηκαν στην περιοχή Χαριλάου με αφορμή την επίσημη τελετή μετονομασίας του δρόμου από Άνθιμου Γαζή σε Άλκη Καμπανού από τη δημοτική αρχή του δήμου Θεσσαλονίκης.
Στα σκαλιά όπου καθόταν ο 19χρονος μαζί με τους φίλους του και δέχτηκαν τα δολοφονικά χτυπήματα έστεκε σιωπηλή και συγκινημένη η μητέρα του, Μελίνα, και στενοί τους συγγενείς, που άφησαν στο σημείο λίγα λουλούδια.
«Στόχος ήταν και θα είναι πάντα να μείνει άσβεστη η μνήμη του Άλκη που τόσο άνανδρα δολοφονήθηκε σε αυτό το σημείο, ώστε το φως της ψυχής του να διώξει το σκοτάδι που έχει απλωθεί στην πόλη», είπε ο πρόεδρος του κιτρινόμαυρου συλλόγου κ. Αρβανίτης.
Το αίτημα για μετονομασία της οδού και για την τοποθέτηση μνημείου είχε υποβάλει ο Α.Σ. Άρης προς τον δήμο Θεσσαλονίκης λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου.
Επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση ενός μνημείου στο σημείο της δολοφονίας του φοιτητή, καθώς εγκρίθηκε η χωροθέτησή του από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Αποζημιώνονται, με καθυστέρηση, οι πληγέντες πολίτες στα χωριά Διαλεκτό, Αβραμυλιά και Ξεριά»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, γνωστοποιεί την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποζημίωσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές του περσινού Αυγούστου στα χωριά Διαλεκτό, Αβραμυλιά και Ξεριά.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Στην Εφημερίδα της Κυβέρνηση (ΦΕΚ 3829 Β/2-7-2024 με ΚΑΔ 37102) δημοσιεύτηκε η απόφαση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 21ης Αυγούστου 2023 σε Διαλεκτό, Αβρομυλιά και Ξεριά.

Σύμφωνα με αυτήν, 56 συμπολίτες μας θα αποζημιωθούν, βάσει του νόμου της κρατικής αρωγής για αποκατάσταση του εξοπλισμού, των πρώτων υλών και των αποθηκευμένων υλικών στις ιδιοκτησίες τους.

Θα ακολουθήσουν οι αποζημιώσεις για τις πληγείσες καλλιέργειες, οι οποίες παρουσιάζουν αδικαιολόγητη καθυστέρηση, όπως έχω επισημάνει κατ’ επανάληψη στον διοικητή του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Η προσπάθεια και η πίεσή μου στους αρμόδιους για την επίσπευση των αποζημιώσεων στις πυρόπληκτες περιοχές απέδωσε καρπούς, αν και με καθυστέρηση, με ευθύνη κυρίως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επιβατικό όχημα έπεσε πάνω σε ντουβάρι, στην οδό Ιοκάστης

Επιβατικό αυτοκίνητο που κατέβαινε την οδό Ιοκάστης, εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε ντουβάρι, παρασύροντας ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ.

Ο οδηγός του τραυματίστηκε ελαφρά, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Εκείνη την ώρα στη διπλανή στάση του αστικού, μόλις είχε σταματήσει λεωφορείο για την επιβίβαση γυναίκας που το περίμενε.

Η επιβάτης -με λίγα λόγια- ήταν τυχερή καθώς για λίγα δευτερόλεπτα πρόλαβε και μπήκε σ’ αυτό.

 

 

 

 

proininews.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ΕΕ: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής κρίσης λόγω της υπερφόρτωσης της τουριστικής της βιομηχανίας

H Pravda αναφέρει ότι η αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής δημοσίευσε μια έκθεση που επισημαίνει την ανάγκη για ριζική αναμόρφωση του τουριστικού προϊόντος.

Η αύξηση των τουριστών ασκεί πίεση σε ιστορικούς χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως η Ακρόπολη, η οποία έχει αναγκαστεί να επιβάλει προσωρινούς περιορισμούς στις επισκέψεις.

Παράλληλα, η Pravda αναδεικνύει τον κρίσιμο και ευαίσθητο ρόλο που κατέχει η βιομηχανία του τουρισμού, στο συνολικό τοπίο της ελληνικής οικονομίας.

«Ο τουρισμός αποτελεί βασικό τομέα της ελληνικής οικονομίας, καλύπτοντας το 25% του ΑΕΠ της χώρας, αλλά η ανάπτυξή του προκαλεί σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, ενώ επιφέρει ελλείψεις σε πόσιμο νερό και ηλεκτρική ενέργεια» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα μοντέλο βιώσιμου τουρισμού που θα εξισορροπεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και τα οικονομικά οφέλη», προσθέτει.

«Διαφορετικά, η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες», καταλήγει με νόημα.

H βρετανική  Mirror αναδεικνύοντας μελέτη του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποιεί για πιθανή κατάρρευση του τουρισμού στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια εάν δεν πραγματοποιηθούν σημαντικές αλλαγές!

«Ο τουρισμός στην Ελλάδα θα μπορούσε να καταρρεύσει σε 10 χρόνια εάν δεν γίνουν σημαντικές αλλαγές στον κλάδο, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Το hotspot των διακοπών [σ.σ. την Ελλάδα] υποφέρει από «υπερ-τουρισμό» και δεν απέχει πολύ μια μεγάλη κατάρρευση του κλάδου, αποκάλυψε μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το τρέχον τουριστικό μοντέλο δεν είναι βιώσιμο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση του τουριστικού τομέα και μεγάλου μέρους της ελληνικής οικονομίας μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, προειδοποιεί η έκθεση», υπογραμμίζει το βρετανικό έντυπο.

«Ο τρόπος διαχείρισης του νερού και της ενέργειας, η φροντίδα των πολιτιστικών και ιστορικών τοποθεσιών και η διατήρηση της παράκτιας ζώνης σε καλή κατάσταση αποτελούν τομείς, όπου προκύπτουν τεράστια προβλήματα, τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Η επιτροπή ζήτησε την ανάπτυξη ενός βιώσιμου μοντέλου για τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει «έλλειψη οράματος και στρατηγικής».

Οι ελληνικές ακτές έχουν επίσης πληγεί, καθώς oι ανεξέλεγκτες αφίξεις έχουν επιφέρει τεράστια προβλήματα στο περιβάλλον, υπογραμμίζεται

.
«Η γενικευμένη αίσθηση των πολιτών είναι ότι η παράκτια ζώνη και η δημόσια χρήση της απειλούνται ολοένα και περισσότερο από την απερίσκεπτη, και μερικές φορές αυθαίρετη, τουριστική ανάπτυξη», αναφέρει παραιτέρω η Daily Mirror, επικαλούμενη κι αυτή με τη σειρά της την έρευνα της Ευρωβουλής.

«Λόγω του αυξανόμενου αριθμού επισκεπτών, πολλές διαφορετικές ελληνικές τοποθεσίες αντιμετωπίζουν αυξημένη ζήτηση για καταλύματα.

pronews.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en