Connect with us

AUTOMOTO

Η Knaus Tabbert θέλει να σε κάνει να κοιμάσαι κάτω από τα αστέρια

Αν ξέρει κάτι καλά ο γερμανός κατασκευαστής αυτοκινούμενων Knaus Tabbert, είναι πώς να παίρνει το Fiat Ducato και να το μετατρέπει σε σπίτι με ρόδες για 3, 5, ακόμα και 7 ανθρώπους!

Μόνο που στη νέα σειρά του για το 2021 έχει προσθέσει και ένα χαρακτηριστικό που έρχεται να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού στα compact αυτοκινούμενα: την επιλογή να προσθέσεις στο μοντέλο της αρεσκείας σου μια πανοραμική οροφή που ανοίγει και αποκαλύπτει ένα κρεβάτι κάτω από τα άστρα.

Για κανονικό διπλό κρεβάτι (διαστάσεων 200×135 εκ.) μιλάμε εκεί που θα το περίμενες λιγότερο. Τώρα κοιμάσαι εκτός οχήματος και έχεις θέα στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές, αλλά και πολύ περισσότερο αέρα προφανώς.

Πέρα από την ενσωματωμένη κουνουπιέρα, ακόμα και σκίαστρα μπορείς να προσθέσεις για να κρύψεις εντελώς τη θέα, την ίδια ώρα που οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας δεν αποτελούν πρόβλημα, μιας και η Knaus Tabbert προσφέρει σύστημα εξαερισμού για τα στρώματα, αλλά και σύστημα θέρμανσης που φτάνει ως το ιδιαίτερο αυτό υπαίθριο διαμέρισμα.

Διαθέτει επιπλέον χαμηλό φως για διάβασμα, πολύχρωμο ατμοσφαιρικό LED φωτισμό κάτω από την καταπακτή και μικρά κομοδίνα για τα μικροαντικείμενα.

Η μαγική καταπακτή είναι διαθέσιμη στα μοντέλα Boxstar, Boxlife και Weinsberg με τιμές που ξεκινούν από τα 3.898 ευρώ.

Πέρα από τη μαγεία να κοιμάσαι (σχεδόν) κάτω από τον ουρανό, το διαμέρισμα της οροφής κοιμίζει 2 επιπλέον επιβάτες, αυξάνοντας τις δυνατότητες του αυτοκινούμενου.

Click to comment

Απάντηση

AUTOMOTO

Ελλάδα | Το diesel… πέθανε

Σε μόλις 16,6% περιορίστηκε το ποσοστό επί του συνόλου των πωλήσεων για τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα ενώ τα υβριδικά πέρασαν στην δεύτερη θέση.

Σε… ελεύθερη πτώση φαίνεται ότι βρέθηκαν και τον Οκτώβριο οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων diesel σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).

Παράλληλα οι πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων φαίνεται ότι βρέθηκαν πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών και των εταιρειών καθώς βρέθηκαν στην δεύτερη θέση καταλαμβάνοντας το 27,4% του συνόλου της αγοράς πίσω από τα βενζινοκίνητα οχήματα (43%) ενώ στην τρίτη ακολουθούν τα diesel ΙΧ.

Ειδικότερα οι πωλήσεις καινούριων οχημάτων diesel τον Οκτώβριο του 2021 σημείωσαν το υψηλότερο ποσοστό πτώσης 10,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020! Τον δέκατο μήνα του τρέχοντος έτους τα diesel αυτοκίνητα αφορούσαν σε μόλις 16,6% του συνόλου των πωλήσεων ενώ πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα το εν λόγω ποσοστό κυμαίνονταν σε 26,7%.

Σε επίπεδο 10μήνου οι πωλήσεις αυτοκινήτων diesel αφορούσαν στο 17,7% του συνόλου χάνοντας 8,7 μονάδες σε σχέση με το 26,5% που κατείχαν τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Όμως πέραν της μεγάλης πτώσης που σημείωσαν τα αυτοκίνητα diesel πτωτική πορεία (-5,6%) κατέγραψαν και οι πωλήσεις αυτοκινήτων βενζίνης τον Οκτώβριο του 2021 καθώς κατέλαβαν το 43% του συνόλου έναντι 48,6% που είχαν καταλάβει τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Τις ίδιες ακριβώς μονάδες -5,6% έχασαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων βενζίνης και στο 10μηνο καθώς στο σύνολο των πωλήσεων του συγκεκριμένου διαστήματος τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα κατέλαβαν το 50,4% έναντι 56% το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Τα υβριδικά αυτοκίνητα φαίνεται ότι κέρδισαν τους καταναλωτές τον Οκτώβριο καθώς κατέγραψαν αύξηση 9,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Ειδικότερα τα υβριδικά μοντέλα κατέλαβαν το 27,4% του συνόλου των πωλήσεων έναντι 17,6% τον αντίστοιχο μήνα του 2020 σημειώνοντας άνοδο 9,8%.

Σε επίπεδο 10μήνου τα υβριδικά μοντέλα κατάφεραν να αυξηθούν κατά 9 μονάδες καθώς κατέλαβαν το 22,7% του συνόλου των πωλήσεων έναντι 13,7% το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και plug-in hybrid μοντέλων σημείωσαν επίσης ανοδική πορεία κατά 5,8% καθώς τον Οκτώβριο κατέλαβαν το 9% του συνόλου των πωλήσεων έναντι 3,2% τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Στο 10μηνο οι πωλήσεις ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων κέρδισαν 4,4 μονάδες καθώς κατέλαβαν το 6,1% του συνόλου των πωλήσεων έναντι 1,7% που είχαν καταλάβει το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων με Φυσικό Αέριο (αμιγώς ή διπλό καύσιμο) κατέγραψαν οριακή μεταβολή (-0,2%) καταλαμβάνοντας τον Οκτώβριο του 2021 το 1,4% του συνόλου των πωλήσεων έναντι 1,6% τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Σε επίπεδο 10μήνου η οριακή πτώση των οχημάτων με φυσικό αέριο διατηρήθηκε στο 0,4% καθώς το ποσοστό τους αφορούσε στο 1,3% του συνόλου των πωλήσεων έναντι 1,7% το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Τέλος τα οχήματα με υγραέριο (αμιγώς ή διπλού καυσίμου) σημείωσαν οριακή άνοδο 0,3% καθώς τον Οκτώβριο κατέλαβαν το 2,7% του συνόλου των πωλήσεων έναντι 2,4% τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Στο 10μηνο αντίστοιχα τα αυτοκίνητα με υγραέριο κατέλαβαν το 1,7% από 0,5% που είχαν το αντίστοιχο διάστημα του 2020 κερδίζοντας 1,2 μονάδες.

newsauto.gr

Continue Reading

AUTOMOTO

Κλειστό το Δημόσιο ΚΤΕΟ Καβάλας λόγω συντήρησης

Από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Καβάλας ανακοινώθηκε ότι το Δημόσιο ΚΤΕΟ Καβάλας θα παραμείνει κλειστό από τις 27 Δεκεμβρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021 λόγω συντήρησης.

Continue Reading

AUTOMOTO

Ρεκόρ Γκίνες: Το Kia EV6 κάλυψε 4.635 χλμ. με 7 ώρες φόρτιση

Δικό του έκανε ένα από τα ρεκόρ Γκίνες (Guinness) το Kia EV6, το οποίο κάλυψε μία συγκεκριμένη απόσταση όντας συνδεδεμένο λιγότερο από κάθε άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε φορτιστή!

Το αμιγώς ηλεκτρικό Kia EV6 δεν έχει πολύ καιρό που είναι μαζί μας, ωστόσο αυτό δεν το δυσκόλεψε να καταρρίψει ένα από τα ρεκόρ Γκίνες. Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, το κορεατικό ηλεκτρικό οδήγησε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον μικρότερο χρόνο φόρτισης από οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα.

Από τη Νέα Υόρκη στο  Λος `Αντζελες

Η Kia οδήγησε ένα EV6 από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες για επτά ημέρες και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των 2.880,5 μιλίων (περίπου 4.635 χιλιόμετρα) το αυτοκίνητο ήταν συνδεδεμένο στην πρίζα μόνο για 7 ώρες, 10 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο. Ο χρόνος αυτός επέτρεψε στο Kia EV6 να νικήσει το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ένα Tesla στις 12 ώρες, 48 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα.

«Το ρεκόρ του EV6 είναι το πιο πρόσφατο μήνυμα ότι η Kia θα είναι ηγέτης στη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Kia America, Russell Wager. «Όλη η παγκόσμιας κλάσης μηχανική και εμπειρία της Kia στα ηλεκτρικά οχήματα θα εφαρμοστεί στην ηλεκτροκίνηση. Η ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια, τη σχεδίαση, την ποιότητα, την τεχνολογία και τη δυναμική οδήγησης για την οποία έχει γίνει γνωστή η Kia, θα υπάρχει σε κάθε νέο ηλεκτρικό όχημα που φέρνουμε στην αγορά», κατέληξε.

Μέσος όρος χρόνου φόρτισης κάτω από 20 λεπτά

Η κατάκτηση ενός παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα για το Kia EV6, το οποίο πωλείται παγκοσμίως, ενώ επίσης χρησιμεύει για να δείξει πόσο καλύτεροι έχουν γίνει οι σταθμοί φόρτισης εκτός της Tesla στην Αμερική τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλιστα επισημαίνει πως ο μέσος όρος χρόνου που διήρκησαν οι φορτίσεις του μοντέλου κατά τη διάρκεια του ταξιδίου ανήλθε κάτω από τα 20 λεπτά.

Από τη μία άκρη των ΗΠΑ στην άλλη!
-Το Kia EV6 πήγε από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες με μόλις 7 ώρες και 10 λεπτά φόρτισης.
-4.635 χιλιόμετρα το ταξίδι του σε 7 ημέρες.
-Μέσος όρος χρόνου φορτίσεων κάτω από τα 20 λεπτά
Τελικά μήπως το πρόβλημα με τα ηλεκτρικά δεν είναι η αυτονομία αλλά οι υποδομές και η ταχύτητα των φορτιστών;

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: