ΜΟΥΣΙΚΗ
Η Kali Uchis υπενθυμίζει ότι η αγάπη δεν έχει όρια με το νέο single «No Hay Ley»

Η Kali Uchis υπενθυμίζει ότι «δεν υπάρχουν νόμοι στην αγάπη».
Η Kali Uchis κυκλοφορεί το music video για το νέο single της «No Hay Ley» που γυρίστηκε στο Παρίσι με τη σκηνοθεσία της Torso Solutions.
«Έγραψα αυτό το τραγούδι για να βάλω την αγάπη πάνω απ’ όλα», λέει η Kali Uchis.
«“En el amor no hay ley” σημαίνει “δεν υπάρχουν νόμοι στην αγάπη”. Να είσαι με τον άνθρωπο που σε κάνει ευτυχισμένο και μην ακούς τι έχουν να πουν οι άλλοι γι’ αυτό, γιατί δεν ήταν εξ αρχής δική τους δουλειά!», εξηγεί.
Το «No Hay Ley» συνεχίζει την άκρως επιτυχημένη πορεία της Uchis τα τελευταία χρόνια.
Η δισκογραφική δουλειά της «Sin Miedo (del Amor y Otros Demonios) ∞» [Χωρίς φόβο (της αγάπης και άλλων δαιμόνων)] που κυκλοφόρησε το 2020 ήταν υποψήφιο για το βραβείο Grammy του Best Música Urbana Album και περιείχε την τεράστια επιτυχία «Telepatía».
Το τραγούδι έχει συγκεντρώσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια streams μέχρι σήμερα και έχει κατακτήσει την κορυφή των Latin Airplay και Latin Pop Airplay charts του Billboard, καθώς και του Latin Digital Song Sales Chart για δέκα συνεχόμενες εβδομάδες.
Το «Telepatía» είναι το ισπανόφωνο τραγούδι από σόλο καλλιτέχνη με τη μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στο Billboard Hot 100 αυτή τη δεκαετία, έχοντας συμπληρώσει 23 εβδομάδες στην κατάταξη.
Η Kali Uchis διαθέτει τρεις υποψηφιότητες στα φετινά Billboard Latin Music Awards, ενώ νωρίτερα φέτος κέρδισε δύο βραβεία στα Billboard Music Awards και ένα στα American Music Awards.
Πέρυσι, η Kali Uchis κέρδισε το πρώτο της βραβείο Grammy, για την Καλύτερη Dance Ηχογράφηση με τη συμμετοχή της στο «10%» του Kaytranada, καθώς και τα πρώτα της βραβεία σε διοργανώσεις όπως τα Billboard Latin Music Awards, Premios Nuestra Tierra και Univision Premios Juventud.
Η Kali Uchis εμφανίστηκε επίσης στα Hispanic Heritage Awards του PBS, όπου τιμήθηκε ως Inspira Honoree 2021 και περιόδευσε σε όλη τη Βόρεια Αμερική με τον Tyler, The Creator.
Έχοντας μεγαλώσει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και στην Κολομβία, η Kali Uchis έγινε γνωστή με το EP «Por Vida» το 2015.
Το πρώτο άλμπουμ της, με τίτλο «Isolation» που κυκλοφόρησε το 2018, έτυχε ευρείας αποδοχής από τους κριτικούς και συμπεριλήφθηκε στις λίστες Best Of του Rolling Stone, του Pitchfork, του NPR, του Vulture και πολλών άλλων μέσων ενημέρωσης.
Η Kali Uchis έχει συνεργαστεί και έχει μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως οι SZA, Gorillaz, Jorja Smith, Diplo, Major Lazer, Snoop Dogg, Kaytranada, Leon Bridges κ.ά. και έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο, κάνοντας εμφανίσεις σε μουσικά φεστιβάλ, όπως τα Tropicalia και τα Coachella, Governors Ball, Bonnaroo, Austin City Limits, Lollapalooza και πολλά άλλα.
Πηγή: simpleradio.gr
ΜΟΥΣΙΚΗ
DISMA 2025: Η Δράμα Υποδέχεται την 4η Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία

Το Δημοτικό Ωδείο Δράμας μετατρέπεται και φέτος σε επίκεντρο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και δημιουργίας, φιλοξενώντας από τις 30 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου 2025 την 4η Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία (DISMA 2025). Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει καταξιωθεί στην ελληνική και διεθνή μουσική κοινότητα, προσφέροντας σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις, συναυλίες και διαγωνισμούς υψηλού επιπέδου.
Εκπαίδευση χωρίς σύνορα για όλες τις ηλικίες
Όπως τόνισε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας, Πέτρος Παρασκευαΐδης, το DISMA απευθύνεται τόσο σε φτασμένους μουσικούς, όσο και σε νεότερους σπουδαστές με ιδιαίτερες επιδόσεις, προσφέροντας τους την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσα από μαθήματα σε:
-
Πιάνο, μονωδία, κιθάρα, μαντολίνο
-
Έγχορδα (βιολί, τσέλο), πνευστά (φλάουτο, όμποε, τρομπέτα)
-
Μουσική δωματίου και οργάνωση μπάντας
-
Ανώτερα θεωρητικά, σύνθεση, μουσική κινηματογράφου
Διδάσκοντες υψηλού επιπέδου και θεματικά σεμινάρια
Στη φετινή διοργάνωση θα διδάξουν 20 καταξιωμένοι καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί διεθνούς κύρους, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων της κλασικής και σύγχρονης μουσικής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σεμινάρια για την παιδαγωγική της μουσικής και η θεματική ενότητα για τη μουσική στον κινηματογράφο.
Διαγωνισμοί, υποτροφίες και νέες ευκαιρίες
Το διαγωνιστικό τμήμα της Ακαδημίας είναι σχεδιασμένο με βάση ηλικιακά και εκπαιδευτικά επίπεδα, ώστε να προσφέρει ισότιμες ευκαιρίες συμμετοχής. Τα βραβεία περιλαμβάνουν:
-
Υποτροφίες για την επόμενη Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία
-
Συμμετοχή σε ρεσιτάλ και συναυλίες «Νέοι Καλλιτέχνες – Νέα Ταλέντα»
-
Συνεργασία με την Παναρμόνια Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του ΔΩΔ
Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει την προβολή των νέων μουσικών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρουσιαστούν μπροστά στο κοινό της Δράμας, χωρίς αμοιβή, αλλά με πολιτιστικό και επαγγελματικό αντίκρισμα.
Πολιτισμός, τουρισμός και διεθνής απήχηση
Η DISMA αποτελεί όχι μόνο καλλιτεχνικό αλλά και τουριστικό γεγονός για τη Δράμα. Όπως επεσήμανε ο κ. Παρασκευαΐδης, κάθε χρόνο συμμετέχουν μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μεταβαίνουν στην πόλη με δικά τους έξοδα, ενισχύοντας έτσι την πολιτιστική οικονομία και το προφίλ της Δράμας ως πολιτιστικό κέντρο.
Διοργάνωση & Στήριξη
Η 4η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία (DISMA 2025) διοργανώνεται από:
-
Το Δημοτικό Ωδείο Δράμας
-
Τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
-
Με τη στήριξη του Δήμου Δράμας, υπό την επίβλεψη του Δημάρχου Γιώργου Παπαδόπουλου και του Αντιπροέδρου Πέτρου Παρασκευαΐδη
Η DISMA 2025 υπόσχεται και φέτος να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την καλλιτεχνική εκπαίδευση και δημιουργία, τιμώντας το έργο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας και προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες μάθησης και έκφρασης στους νέους μουσικούς.
ΘΑΣΟΣ
Ήβη Αδάμου, Stavento και Στέλιος Ρόκκος ξεσήκωσαν το Κοινό στο Beer Food Festival στη Θάσο

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Θάσος φιλοξένησε το Beer Food Festival, όπου η Ήβη Αδάμου, οι Stavento και ο Στέλιος Ρόκκος ξεσήκωσαν το κοινό με τις δυναμικές τους εμφανίσεις.
Η Ήβη Αδάμου μάγεψε το κοινό με την ενέργειά της, τραγουδώντας αγαπημένες επιτυχίες, ενώ οι Stavento πρόσθεσαν τον δικό τους ρυθμό με γνωστά τους κομμάτια. Η βραδιά κορυφώθηκε με τον Στέλιο Ρόκκο, ο οποίος με την κιθάρα και τη φωνή του χάρισε αξέχαστες στιγμές στους παρευρισκόμενους.
Το φεστιβάλ, που συνδύαζε μουσική και γαστρονομικές απολαύσεις, προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα διασκέδασης και κεφιού.
EVENTS
Κρήτη: Εισέβαλε η εφορία στη συναυλία του Αργυρού.

Έκαναν οι εφοριακοί έλεγχο στη συναυλία του Αργυρού τη Δευτέρα 05 Αυγούστου του 2024 για αποδείξεις που έκαναν οι επιχειρήσεις.
Αυτό είχε αποτέλεσμα να κλείσουν μια επιχείρηση για 48 ώρες και να βάλουν πρόστιμο σε μια άλλη.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται για τα έσοδα των επιχειρήσεων.
Γιάννης Γεωργαλής.