Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ Ο ΖΕΦΥΡΟΣ

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε χθες στο θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο» με αφορμή την έναρξη προβολών ταινιών από την 1η Ιουλίου. Ταυτόχρονα, ήταν μια ευκαιρία η νέα διοίκηση της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών να μιλήσει για τα διοικητικά προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος, για τα οποία υπήρξε διαβεβαίωση ότι ξεπεράστηκαν οριστικά.

Ο νέος πρόεδρος της Στέγης Βασίλης Καμπουρίδης είπε καταρχήν ότι ο «Ζέφυρος» θα λειτουργεί από την 1η Ιουλίου. Κάτι πικρό πλανάται στην ατμόσφαιρα τόνισε και διαβεβαίωσε ότι έχουν τελειώσει τα εσωτερικά θέματα της Στέγης κι ό,τι έγινε είπε, έγινε για προσωπικούς λόγους. Ο κ. Καμπουρίδης τόνισε ότι οι εκλογές στη Στέγη θα γίνουν στην ώρα τους. Είπε επίσης ότι η Στέγη δεν έχει ρόλο να γίνεται πεδίο προσωπικών και πολιτικών αντιπαραθέσεων αλλά, σκοπός της είναι να δίνει το λόγο σε ομάδες πολιτισμού. Ό,τι έγινε πλήγωσε την εικόνα που έχει ο κόσμος για τη Στέγη αλλά αυτά τέλειωσαν, κατέληξε ο κ. Καμπουρίδης.

Αμέσως μετά ο Χρήστος Ζαφειριάδης μίλησε για την Κινηματογραφική Λέσχη της Στέγης και τη λειτουργία του «Ζέφυρου». Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε και φέτος, επιλέξαμε ταινίες που δημιουργούν το καλύτερο δυνατό καλοκαιρινό πρόγραμμα, είπε ο κ. Ζαφειριάδης. Τόνισε επίσης ότι όσο πιο πολύ προσπαθούν τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης τόσο πιο κοντά στο «Ζέφυρο» είναι το κοινό. Ο κ. Ζαφειριάδης είπε ότι η επιλογή των ταινιών ήταν πολύ καλή, υπάρχει οργανωτική φροντίδα ώστε μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης να προλογίζουν κάθε ταινία για την οποία θα εκδίδεται δελτίο Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και σχετικό έντυπο με όλο το πρόγραμμα των ταινιών και σύντομη περίληψη αυτών. Οι τιμές είναι ίδιες με πέρυσι, οι προβολές θα γίνονται μια ταινία την εβδομάδα από Τρίτη μέχρι και Κυριακή, Τρίτη και Τετάρτη η τιμή θα είναι 4,5 ευρώ για όλους, ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα υπάρχουν τιμές 6 ευρώ και 4,5 ευρώ για μαθητές – σπουδαστές.

Στη συνέχεια μίλησε η Ζωή Βυζοβίτη που ανακοίνωσε ότι θα γίνει οριστικά στην Καβάλα το 27ο συνέδριο Κινηματογραφικών Λεσχών. Η ημερομηνία του δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Θα έρθουν έτσι στην Καβάλα εκπρόσωποι από τις 100 Κινηματογραφικές Λέσχες της χώρας. Για τη διοργάνωση αυτή συμβάλλουν οικονομικά ο δήμος Καβάλας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με πιθανό τιμώμενο πρόσωπο τον σκηνοθέτη Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η Βούλα Νταμάρη είπε ότι η Κινηματογραφική Λέσχη της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών χαίρεται που ξεκινά ο «Ζέφυρος». Επιλέξαμε είπε τις καλύτερες ταινίες ενώ, όπως τόνισε, υπάρχει σχέδιο τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτέμβρη -με αφορμή και το συνέδριο των Κινηματογραφικών Λεσχών- να πραγματοποιηθεί στο «Ζέφυρο», Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.

Πηγή

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αύριο Τρίτη διακοπή νερού στο κένρο της Καβάλας ,δείτε σε ποιες οδούς

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοινώνεται ότι λόγω των απαραίτητων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τρίτη 18-02-2020, από ώρα 08:00 έως 10:00, στις παρακάτω οδούς της πόλης:

Δαγκλή και Μητροπολίτου Χρυσοστόμου από την συμβολή τους με την Ελευθερίου Βενιζέλου έως την συμβολή τους με την Εθνικής Αντιστάσεως καθώς και τις οδούς

Ελευθερίου Βενιζέλου και Εθνικής Αντιστάσεως από την συμβολή τους με την Δαγκλή έως την συμβολή τους με την Μητροπολίτου Χρυσοστόμου.

Ο Διευθυντής

Τ.Υ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ | Παρουσίασε τον προορισμό «Καβάλα» στη Βουλγαρία

Δημοσιεύτηκε

στις

O Δήμος Καβάλας στην 37η διεθνή Τουριστική έκθεση «Holiday & Spa Expo2020» που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας.

OΔήμος Καβάλας μέσω της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» συνεχίζοντας την υλοποίηση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2020 παρουσίασε τον προορισμό με εντυπωσιακό αυτόνομο περίπτερο στη διεθνή τουριστική έκθεση «Holiday & Spa Expo» που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας από τις 13μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2020) το οποίο βρισκόταν Hall 2.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού του Δήμου Καβάλας παρουσιάσθηκε ο προορισμός «Καβάλα» σε Βούλγαρους Ταξιδιωτικούς Πράκτορες, Tour Operator, και άλλους επαγγελματίες του Τουρισμού, γνωρίζοντας την σημασία που έχει για την πόλη της Καβάλας, η αγορά της Βουλγαρίας.

H Καβάλα συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Βούλγαρων τουριστών σαν ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς και μάλιστα με μεγάλη χρονική διάρκεια και διασπορά σε όλη την διάρκεια του έτους.

 

 

Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία την πρώτη μέρα της έκθεσης, να παρουσιάσει τον προορισμό μέσα από τις προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις που είχαν διοργανωθεί αρκετό διάστημα πριν την έναρξη της έκθεσης. Μεταξύ άλλων τα στελέχη της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με ταξιδιωτικούς πράκτορες όπως την Bambi Tours, την Romantic Tours καθώς επίσης και με το  διασημότερο τουριστικό περιοδικό της χώρα το Your HOLIDAY Magazine, αλλά και τους τουριστικούς blogger, Alexandra Popova και Veneta Nikolova. Σημαντική επιτυχία της πρώτης μέρας ήταν η συνέντευξη που έδωσαν οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στο Βουλγάρικο τηλεοπτικό κανάλι MC.

Τον Δήμο Καβάλας και την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ εκπροσώπησαν στη διεθνή τουριστική έκθεση “Holiday & Spa Expo”, συνοδευόμενοι από εκπρόσωπο της εταιρίας υλοποίησης του προγράμματος Προβολής “louder than horn (LTH)” ο Κωνσταντίνος Καπετάνιος μέλος του διοικητικού συμβουλίου και η Καλλιόπη Κορόσογλου στέλεχος της δημοτικής επιχείρησης.

Ο Δήμος Καβάλας στοχεύοντας στην ενδυνάμωση και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού της πόλη και τις γύρω περιοχές, συνεχίζει δυναμικά να παρουσιάζει το τουριστικό του προϊόν σε αγορές στόχους.

Συνέχεια έχει στις 20-23 Φεβρουαρίου 2020 η συμμετοχή σε δύο τουριστικές εκθέσεις στο Βουκουρέστι και το Βελιγράδι στις οποίες η Καβάλα θα συμμετάσχει με δικό της αυτόνομο περίπτερο.

kavalapost

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποσχέσεις Μουριάδη στους Καβαλιώτες της Αθήνας για μια διαφορετική Καλαμίτσα το Καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε

στις

Στα… πηγαδάκια που μεσολάβησαν στην εκδήλωση κοπής της πίτας των Καβαλιωτών της Αθήνας, αρκετοί Καβαλιώτες έθεσαν στον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη ορισμένα από τα βασικά προβλήματα που εντοπίζουν στη γενέτειρα πόλη.

Για το θέμα της γέφυρας, ο κ. Μουριάδης είπε ότι θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένας και πλέον χρόνος, έως ότου ολοκληρωθεί η μελέτη της «Εγνατίας» που θα κρίνει τα επόμενα βήματα, ενώ προανήγγειλε παρεμβάσεις από πλευράς δήμου στον τοίχο του πρώην νοσοκομείου, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία. Ο ίδιος απάντησε και για την παραλία της Καλαμίτσας, λέγοντας πως το καλοκαίρι θα είναι έτοιμη και ανακαινισμένη από πλευράς Δήμου να υποδεχθεί τον κόσμο, παρότι ως έκταση είχε περάσει το 2018 στο Υπερταμείο.

Επίσης, ο «πρώτος πολίτης» της Καβάλας προανήγγειλε πρωτοβουλίες αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου, σε συνεργασία με τον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, σε χρόνο που δεν προσδιόρισε, μετά την αποχώρηση των προσφύγων οι οποίοι φιλοξενούνται στον χώρο. Μάλιστα, σημείωσε πως σχεδιάζει να επανεκκινήσει το θέμα επαναχρησιμοποίησης και ανάδειξης του κτιρίου «Διόνυσος».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26 Μαρτίου δημοπρατείται το πρώτο έργο για την πεσμένη γέφυρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου η Εγνατία Οδός ΑΕ δημοπρατεί το πρώτο έργο σχετικά με την πεσμένη γέφυρα. Αυτό έχει τίτλο: «Εκτέλεση γεωερευνητικών εργασιών για την αντιμετώπιση της αστοχίας της Γέφυρας Παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας, οδού Νυρεμβέργης».

Σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης, ο ανάδοχος πρέπει να εξειδικεύεται σε αυτά τα έργα κι έχει προθεσμία να ολοκληρώσει τις εργασίες του 4 μήνες. Εκτός αν ζητήσει και του χορηγηθεί παράταση.

Επί της ουσίας οι έρευνες που θα γίνουν θα καταλήξουν σε συγκεκριμένα στοιχεία που θα βοηθήσουν την Εγνατία Οδό ΑΕ να αποφασίσει τι λύση θα δώσει στην εκκρεμότητα. Δηλαδή το έργο είναι προπαρασκευαστικό αυτού που τελικά θα δρομολογηθεί στην ίδια περιοχή.

Ο προϋπολογισμός του είναι 87.000 ευρώ. Θα επιλεγεί η πλέον οικονομικά συμφέρουσα προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας –τιμής, σύμφωνα με τα κριτήρια που αναφέρονται στο τεύχος Διακήρυξη Ανοικτής Διαδικασίας. Το πρώτο αυτό βήμα της Εγνατίας Οδού στην περιοχή της πεσμένης γέφυρας περιλαμβάνεται φυσικά στη σύμβαση που υπάρχει μεταξύ της εταιρίας και της Περιφέρειας ΑΜΘ.

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Social

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ