Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στους Ιερούς Ναούς του Ν. Καβάλας (φωτογραφίες και βίντεο)

Ημέρα πένθους είναι η σημερινή, Μεγάλη Παρασκευή, για τη Χριστιανοσύνη, καθώς κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού.

Οι πιστοί συνηθίζεται να προσκυνούν τον Επιτάφιο όλο το απόγευμα της Μ. Παρασκευής μέχρι την τέλεση του όρθρου του Μ. Σαββάτου. Πολλοί περνούν και κάτω από το κουβούκλιο του Επιταφίου. Ο Επιτάφιος περιφέρεται σε κεντρικά σημεία της ενορίας.

Η πομπή σταματά σε διάφορα σημεία και αναπέμπεται δέηση. Όπου υπάρχουν περισσότερες από μία ενορίες οι πομπές των επιταφίων συναντώνται και συναγωνίζονται στον στολισμό. Όσοι πιστοί μένουν στα σπίτια τους βγαίνουν έξω με αναμμένα κεριά, όταν περνάει ο Επιτάφιος.

Ιερός ναός Αγίου Ιωάννη Καβάλα

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χρυσούπολης

Σε κλίμα κατάνυξης η περιφορά του Επιταφίου στη Χρυσούπολη. Η κορύφωση του Θείου Δράματος, ο επιτάφιος θρήνος, η εις Άδου κάθοδος. Πλήθος πιστών, τηρουμένων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας συνέρρευσαν στους ιερούς ναούς της Χρυσούπολης για να παρακολουθήσουν και να προσευχηθούν κατά την τέλεση του όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου.

Πιστοί όλων των ηλικιών γέμισαν τους ιερούς ναούς, καθώς μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, στάθηκε φέτος εφικτή η τέλεση των ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας χωρίς αριθμητικό περιορισμό στην παρουσία πιστών.  Ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου ήταν  ασφυκτικά γεμάτος απο πιστούς, ενώ την ακολουθία παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης και ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης.   Ο επιτάφιος της ενορίας του Αγίου Δημητρίου στη Χρυσούπολη συνοδεύτηκε από τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Η συνάντηση των επιταφίων των ενοριών του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Γεωργίου έγινε στον κυκλικό κόμβο στο κέντρο της Χρυσούπολης.

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα εξωστρέφειας στην Καβάλα

Ημερίδα εξωστρέφειας, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το πρψί του Σαββάτου25 Μαϊου στην πόλη της Καβάλας, όπου παρόντες ήταν αρκετοί επιχειρημαατίες και επαγγελματίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, φορείς της Περιφέρειας αλλα και του Δήμου Καβάλας αλλά και ο Υφυπουργός εξωτερικών κ. Κώστας Φραγκογιάννης.

Οι παρόντες είχαν την ευκααίρια να ακούσουν απο επίσημα προσκεκλημένους ανάλυσεις που αφορούν την την ανάπτυξη της επιχερηματικότητας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Επίσκεψη Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στο νέο αεροδρόμιο ΛΥΔΙΑ

Τις νέες εγκαταστάσεις της EGNATIA AVIATION και το αεροδρόμιο ΛΥΔΙΑ,επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου 25 Μαϊού ο Περιφερείάρχης ΑΜ-Θ, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης μαζί, με τον αντιπεριφέρειάρχη Καβάλας, κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον αντιπεριφέρειάρχη Ανάπτυξης, κ, Αλέξανδρο Ιωσηφίδη αλλα και άλλα μέλη της παράταξης τους. Στο σημείο ξεναγήθηκαν απο τον ιδιοκτήτη της σχολής, κ. Δημήτρη Λυμπεράκη και ενημέρώθηκαν για την εξέλιξη των έργων στο νέο αεροδρόμιο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσία Φραγκογιάννη-Τοψίδη η Ημερίδα Εξωστρέφειας στην Καβάλα

Παρουσία το Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα η πρώτη Ημερίδα Εξωστρέφειας από την Περιφέρεια Αμ-Θ.

Δειτε φωτογραφιες :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en