Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η Παράταξη Κατσιμίγα φέρνει στο Περιφερειακό συμβούλιο το θέμα ελεύθερης διέλευσης Καβαλιωτών από τα διόδια

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλούμε όπως εισαχθεί εκτός ημερησίας διάταξης το παρακάτω θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου:

ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ: Απαλλαγή των πολιτών της ΠΕ Καβάλας από την καταβολή διοδίων εντός των διοικητικών ορίων της .

Η οικονομική και ενεργειακή κρίση που έχει πλήξει ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας επιδεινώνεται και από την επιβολή διοδίων τελών σε σταθμούς που αναφύονται, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, κι επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ειδικότερα οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έχουν να αντιμετωπίσουν και νέα μετωπικά διόδια που τοποθετήθηκαν στη θέση Άσπρα Χώματα κοντά στον κόμβο του λιμένα ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β ́.

Και αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι μόνιμοι κάτοικοι δήμων της Θράκης, δικαιούνται δωρεάν διέλευση από τα διόδια προκειμένου να κινηθούν εντός του Νομού τους και μεταξύ όμορων Νομών.

Προς τον Κο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κοιν.

  • Κο Περιφερειάρχη ΑΜΘ
  • Κ. Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης

  • Κ. Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

  • Κ. Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών

  • Επικεφαλής Παρατάξεων ΠΑΜΘ

  • Περιφερειακούς Συμβούλους Ανεξ. Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να προχωρήσει σε έκδοση ψηφίσματος συμπαρατασσόμενο με τις εύλογες αντιδράσεις και τα δικαιολογημένα αιτήματα των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Στη ρύθμιση πρέπει να συμπεριληφθούν οι Δημότες όλων των Δήμων της ΠΕ Καβάλας στο πλαίσιο της ισονομίας με τους πολίτες της Θράκης.

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ-Θ συναισθανόμενο τις δύσκολες συνθήκες καθημερινότητας που προκαλούν η ενεργειακή και οικονομική κρίση και κατανοώντας το δίκαιο αίτημα των κατοίκων – πολιτών της ΠΕ Καβάλας

Ζητά τη μη καταβολή διοδίων τελών σε όλα τα διόδια εντός της ΠΕ Καβάλας των Δημοτών μονίμων κατοίκων Παγγαίου, Καβάλας και Νέστου που καθημερινά μετακινούνται από και προς τους χώρους εργασίας τους καθώς και από όσους έχουν τις επιχειρηματικές και εργασιακές εγκαταστάσεις τους μέσα στα διοικητικά όρια της ΠΕ Καβάλας. Το μέτρο που ισχύει για τους δημότες του Δήμου Παγγαίου εντός του Δήμου τους να επεκταθεί σε ολόκληρη την Περιφερειακή ενότητα Καβάλας καθ’ όσον υπάρχουν δημότες Παγγαίου που κινούνται καθημερινά και προς Καβάλα και προς τον Δήμο Νέστου.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Σύλλογος Καταδρομών “Μέγας Αλέξανδρος” μίλησε για την προστασία των δασών στο Δημοτικό Σχολείο Αμισιανων

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου :

Το πρωί της Παρασκευής ί οι καταδρομείς του συλλόγου “Μέγας Αλέξανδρος’ Παρασκευας Ατζεμιδακης, Πετρικογλου Ευθύμιος και Τουμανιδης Ιωάννης, βρεθήκανε στο δημοτικό σχολείο Αμισιανων, όπου ο υπεύθυνος δασών και πυροσβέστης ( Ατζεμιδάκης Παρασκευάς ) μίλησε στους μαθητές για τα δάση μας, πως κινούμαστε μέσα σε αυτά, τι πρέπει να προσέχουμε και πως να αποφύγουμε διάφορους κινδύνους! Τους δείξαμε εξοπλισμό αναρρίχησης και πως μπορούμε να προστατευσουμε τον εαυτό μας από κεραυνούς!

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δυναμικη κινητοποίηση αγροτών στο Ποδοχώρι

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου αγρότες στο δήμο Παγγαίου.

Πιο συγκεκριμένα οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για λίγα λεπτά στο Ποδοχώρι.

Οι αγρότες ζητούν άμεσα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους από την κυβέρνηση ενώ παράλληλα έκαναν γνωστό ότι από τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τα de minimis δεν αποζημιώθηκαν όλες οι ποικιλίες σταφυλιών.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τανια Ελευθεριαδου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«Εκτινάσσονται» ξανά οι τιμές στα σούπερ μάρκετ | Ανατιμήσεις έως 20% τον Φεβρουάριο

Νέο κύμα ανατιμήσεων θα σαρώσει τα σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο. Μάλιστα, τα τιμολόγια χονδρικής εμφανίζονται «φουσκωμένα» για τον Φεβρουάριο έως και 20%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι καταναλωτές να αναμένουν:

  • αυξήσεις έως 20% στα απορρυπαντικά
  • στα τυριά αυξήσεις έως και 18%
  • στο ψωμί αυξήσεις έως και 15%
  • και στο ελαιόλαδο αύξηση έως 11%

Μικρή «ανάσα» το market pass;

Μια μικρή ανάσα εκτιμάται πως θα δώσει στους καταναλωτές το market pass, που θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Μαρτίου.

Το μέτρο αφορά ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών των νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, για αγορές σε σουπερμάρκετ, φούρνους, μίνι μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του και έως 1.000 ευρώ αγορές. Τα συγκεκριμένα ποσά θα πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του Market Pass αναμένεται να ανοίξει από 1η Φεβρουαρίου του 2023, ενώ από το τέλος του ίδιου μήνα εκτιμάται ότι θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν έξι μήνες μετά.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.

ethnos.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: