Connect with us

ΘΡΑΚΗ

Η Θράκη υπερασπίζεται το Δημοκρίτειο | στους δρόμους για τη Νομική

Δημοσιεύτηκε

στις

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στη Θράκη και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο με φόντο την εξαγγελία για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Η ανακοίνωση ίδρυσης 4ης Νομικής στην Ελλάδα ήρθε δια στόματος της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, κι έκτοτε έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στη Θράκη.

Οι αντιδράσεις αυτές κλιμακώνονται σήμερα (8/12) με συλλογική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, ως διοικητική έδρα του ΔΠΘ.

Η διαμαρτυρία συγκαλείται από το Σύλλογο Φοιτητών, οι οποίοι εγείρουν σοβαρές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο ίδρυσης μιας νέας νομικής σχολής, θεωρώντας πως θίγει την ίδια την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στη διαμαρτυρία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Δικηγορικών Συλλόγων και Δικηγόροι από όλη τη Θράκη, καθηγητές του Δημοκριτείου αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις οποίες σκοπεύει να φτάσει ως τον Υπουργό Παιδείας.

«Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό και θα δούμε πως θα κινηθούμε. Υπάρχει σχετική απόφαση της Ολομέλειας των Συλλόγων μας, και το ζήτημα δεν θα μείνει έτσι», επισημαίνει η Ιωάννα Χατζηαντωνίου.

Να σημειωθεί πως με απόφαση της Συγκλήτου το ΔΠΘ ανέστειλε τη λειτουργία όλων των Τμημάτων έως και την Τετάρτη 12/12.

e-evros

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΘΡΑΚΗ

Πάνος Καμμένος | Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί έργο του Τζόρτζ Σόρος

Δημοσιεύτηκε

στις

«Η Θράκη είναι η κύρια περιοχή ενδιαφέροντος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες»

Ως τη βάση του εθνικού κορμού, χαρακτήρισε τη Θράκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από την Ξάνθη όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε υπογράμμισε ότι η περιοχή της Θράκης «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, λαμβάνει μια γεωπολιτική μορφή μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στα εθνικά θέματα».

Έχοντας στο πλευρό του τον αντιπρόεδρο του κόμματος Παναγιώτη Σγουρίδη, που πολιτεύεται στην Ξάνθη, αλλά και υποψήφιους ευρωβουλευτές ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέρχονται στις επικείμενες ευρωεκλογές με στόχο να υπηρετήσουν την Ευρώπη που οραματίστηκαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ζισκάρ Ντεστέν, «την Ευρώπη όπου κάθε κράτος μέλος θα διατηρεί την εθνική και πολιτιστική του ταυτότητα, που δε θα λαμβάνει οδηγίες και εντολές από τη Γερμανία και τις άλλες μεγάλες χώρες, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης που προωθείται από τις δυο μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου συμμετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία».

«Η Θράκη», τόνισε με έμφαση ο πρώην υπουργός, «είναι η κύρια περιοχή ενδιαφέροντος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες κι αυτό το αποδείξαμε στα τέσσερα χρόνια που βρισκόμουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κάναμε πολλά πράγματα στις ορεινές περιοχές και στα μειονοτικά χωριά όπου διαμένουν οι Έλληνες μουσουλμάνοι Πομάκοι οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού κορμού και που πολλές φορές η ελληνική πολιτεία αδίκησε. Είμασταν εκείνοι που με νομοθετικές πρωτοβουλίας ξεπεράσαμε τις ιδεοληψίες ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ και φέραμε το νόμο που εγκατέστησε το νέο μουφτή και υλοποίησε το νομοσχέδιο για τους ιεροδιδασκάλους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εξαρτάται πλέον η μουσουλμανική μειονότητα, να μην εκβιάζεται από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής το οποίο δρα κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου. Το προξενείο λειτουργεί ως κράτος εν κράτη, εκμεταλλευόμενο και τα λάθη της ελληνικής πολιτείας, προσπάθησε επί πάρα πολλά χρόνια να καταδυναστεύσει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης».

Ερωτηθείς για το μέλλον της Ευρώπης μετά τις επικείμενες ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες «καταρρέει χρόνο με το χρόνο. Η Ευρώπη έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε μια γερμανική Ευρώπη. Το αντιμετώπισαν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια της κρίσης. Δεν μας έβλεπαν ως εταίρους, μας έβλεπαν ως οφειλέτες. Η αντιμετώπιση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης ήταν μια αντιμετώπιση τοκογλύφου κι έτσι παραμένει ακόμα. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να πληρώνει δέκα φορές παραπάνω επιτόκιο απ’ ότι πληρώνουν οι άλλες χώρες της Ευρώπης. Βλέπουμε μια Ευρώπη που έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται σε έναν δυνάστη αντί σε έναν εταίρο. Για το λόγο αυτό εμείς στηρίξαμε τις συμμαχίες μας και με τις ΗΠΑ και με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, που ανταποκρίθηκαν στη στρατιωτική και οικονομική συμμαχία. Η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίζει τις χώρες του νότου με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τις χώρες του βορρά. Αυτό που θέλουμε είναι να διεκδικήσουμε την ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας μας με τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο συμφωνητικό με το οποίο μπήκαμε στην Ευρώπη».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», τόνισε ο κ. Καμμένος, «τη δική μας πολιτική τη δείξαμε στον ελληνικό λαό κατά τη συμμέτοχή μας στην κυβέρνηση. Εκεί όπου αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες δεν επιτρέψαμε να παραχωρηθεί εθνική κυριαρχία και να παραχωρηθεί εξουσία στους θεσμούς. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα τέσσερα αυτά χρόνια που είχα την πολιτική ευθύνη δεν μπήκε ποτέ εκπρόσωπος της τρόικας και δεν ακολουθήσαμε ποτέ εντολές και διαταγές της».

Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών τη χαρακτήρισε «προδοτική» για την Ελλάδα σημειώνοντας ότι αποτελεί έργο του Τζόρτζ Σόρος και ότι προωθεί εκείνα τα συμφέροντα που επιδιώκουν να δημιουργήσουν θρησκευτικές συγκρούσεις και εντάσεις στα Βαλκάνια. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε και να παραδώσουμε τον όνομα Μακεδονία. Είμαστε αντίθετοι και με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην παραχώρηση του όρου Βόρεια Μακεδονία. Εμείς είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι και ευθυγραμμισμένοι με τη γραμμή που λήφθηκε υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όταν είχε η Ελλάδα αρνηθεί το οποιοδήποτε σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμα ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη στο ίδιο της το κείμενο καθώς προέβλεπε συγκεκριμένες πολιτικές διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν. «Το δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια», σημείωσε, «δεν είχε το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής, επίσης η συμφωνία αυτή ως μια διεθνή συμφωνία δεν είχε την υπογραφή του αρχηγού κράτους των Σκοπίων, αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατία της γειτονικής χώρας αρνήθηκε να την υπογράψει. Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει ξεκάθαρα ότι από την μεριά των Σκοπίων δεν ακολουθήθηκαν και δεν τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονταν στο κείμενο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΡΑΚΗ

Προβληματίζουν οι κλοπές οχημάτων σε ορεινούς οικισμούς της Θράκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Κλοπή του εικονιζόμενου στην φωτογραφία αγροτικού οχήματος σημειώθηκε τη Δευτέρα 25 Μαρτίου στον οικισμό Κέχρο του Δήμου Αρριανών Ροδόπης. Το όχημα που φέρει την πινακίδα ΕΒΕ4959 εκλάπη γύρω στις 7 το πρωί έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη του. Ο γιος του ήταν εκείνος που παρατήρησε την απουσία του οχήματος και αρχικά σκέφτηκε ότι το είχε πάρει ο πατέρας του.

Όταν όμως μπήκε στο σπίτι και είδε τον πατέρα του εκεί και το αυτοκίνητο να λείπει τότε κατάλαβε ότι κάτι κακό συνέβη. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος έχει ήδη απευθύνει στην αστυνομία και συγκεκριμένα στο αστυνομικό τμήμα Φιλύρας καταγγέλλοντας την κλοπή.

Αυτό που προβληματίζει τους κατοίκους του Κέχρου και της ευρύτερης ορεινής περιοχής είναι ότι η κλοπή του αγροτικού οχήματος μπορεί να οφείλεται στη δράση κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη περιοχή ως πέρασμα για την προώθηση προς άλλα μέρη της χώρας. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν προ δυο εβδομάδων σημειώθηκε κλοπή αγροτικού οχήματος από τον οικισμό Σιδηροχώρι Έβρου, που γειτνιάζει με τους ορεινούς οικισμούς της Ροδόπης.

Τότε το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς καταδιώχτηκε μέχρι τον Κέχρο και εκεί οι επιβαίνοντες, διακινητής και μετανάστες, το παράτησαν και έφυγαν πεζοί για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Αναφορικά με την κλοπή του αγροτικού οχήματος από τον Κέχρο Ροδόπης οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΡΑΚΗ

Μειωμένες κατά 8,77% το 2018 οι οδικές αφίξεις Τούρκων υπηκόων στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι οικονομικές εξελίξεις στην Τουρκία και η ένταση στις διμερείς σχέσεις οι κυριότεροι παράγοντες της μείωσης – Αυξημένες οι αφίξεις από τον Μεθοριακό Σταθμό Νυμφαίας, από όπου εισήλθαν το 2018 στη χώρα μας 1,6 εκ. άτομα.

Μειωμένες κατά 8,77% ήταν οι οδικές αφίξεις Τούρκων υπηκόων στην Ελλάδα το 2018 σε σχέση με το προηγούμενο έτος 2017, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρουσίασε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης.

Σε απόλυτους αριθμούς, το 2018 εισήλθαν στη χώρα μας από τα συνοριακά σημεία διέλευσης των Κήπων και των Καστανέων 679.909 Τούρκοι υπήκοοι συγκριτικά με τους 745.307 που αφίχθησαν το 2017.

Παρόμοιες αρνητικές μεταβολές στις οδικές αφίξεις για το 2018 παρατηρήθηκαν σε όλα τα συνοριακά σημεία διέλευσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με εξαίρεση το Μεθοριακό Σταθμό Νυμφαίας όπου σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 14,53%.

Ειδικότερα, το 2018 αφίχθησαν στην Ελλάδα από τον Μεθοριακό Σταθμό Νυμφαίας 1.672.719 άτομα, αυξημένα κατά 212.191 σε σχέση με το 2017 όποτε αφίχθησαν συνολικά 1.460.528 ξένοι υπήκοοι.

 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ σχολιάζοντας σχετικά τις οδικές αφίξεις των Τούρκων υπηκόων δήλωσε:

«Σοβαρή επιβράδυνση των οδικών αφίξεων από Τουρκία καταγράφεται σε επίπεδο δωδεκαμήνου για το έτος 2018 με τις τελικές οδικές αφίξεις των Τούρκων υπηκόων στην Ελλάδα να παρουσιάζονται μειωμένες κατά 8,77% σε σχέση με το 2017 και να ανέρχονται τελικά στις εξακόσιες ογδόντα χιλιάδες (679.909).

Μία σειρά από παράγοντες όπως οι συνεχείς αρνητικές αξιολογήσεις του αξιόχρεου της τουρκικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, τα πλήγματα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ, η χρηματοπιστωτική ασφυξία, η κατάρρευση της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ, οι προεδρικές εκλογές τις γείτονος εντός του καλοκαιριού καθώς και η ένταση στις διμερείς σχέσεις κυρίως κατά το πρώτο εννιάμηνο συνετέλεσαν σωρευτικά στο να εισέλθουν στην Ελλάδα μέσω των Συνοριακών Σημείων Διέλευσης των Κήπων και των Καστανέων εξήντα πέντε χιλιάδες (65.398) λιγότεροι Τούρκοι επισκέπτες τη χρονιά που παρήλθε.

Συμπερασματικά η διαφαινόμενη από τη θερινή περίοδο αρνητική επίδοση των τουρκικών οδικών αφίξεων επιβράδυνε εν μέρει την τουριστική δραστηριότητα ποιοτικών επισκεπτών στις αγορές και τοπικές οικονομίες της Βορείου Ελλάδος ευρύτερα αλλά υπήρξε αιτιολογημένη και εν πολλοίς αναμενόμενη λόγω των πολιτικών μεταβολών και οικονομικών πιέσεων  στη γείτονα. Σε κάθε περίπτωση και χωρίς να υποβαθμίζεται το γεγονός της μείωσης της τουρκικής παρουσίας στον τουρισμό το 2018, είναι επιτακτική η ανάγκη να καταστεί σαφές – προκειμένου να μην υπάρξουν στρεβλώσεις και παρανοήσεις – πως ένας αξιομνημόνευτος όγκος εξακοσίων ογδόντα χιλιάδων (679.909) ποιοτικών στην πλειοψηφία τους Τούρκων επισκεπτών επισκέφθηκε την Ελλάδα παρά τη δυσμενή συγκυρία και το ιδιαίτερα υψηλό λόγω συναλλαγματικής ισοτιμίας κόστος διαμονής, προϊόντων και παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στα επιμέρους επεξεργασμένα στοιχεία δωδεκαμήνου οι οδικές αφίξεις Τούρκων υπηκόων στους Κήπους διαμορφώνονται στις πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες (549.763), μειωμένες κατά 4,85% (28.014 λιγότερες) συγκριτικά με τα ετήσια στοιχεία του 2017, ενώ στο κατά πολύ μικρότερης διελευσιμότητας σημείο διαβατηριακού ελέγχου των Καστανέων η αντίστοιχη μεταβολή δωδεκαμήνου είναι αρνητική κατά 22,31% με τις απόλυτες τουρκικές αφίξεις να ανέρχονται λίγο πάνω από τις εκατόν τριάντα χιλιάδες (130.146 / 37.384 λιγότερες)».

fonirodopis

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά σε αποθήκη σουπερ μάρκετ στη Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε

στις

Φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθήκη σουπερ μαρκετ στη Ξάνθη. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρίσκονται 6 οχήματα με 14 άτομα ενώ επιχειρούν έτσι ώστε να θέσουν άμεσα τη φωτιά υπο έλεγχο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του ENA Channel στις 16:30 και 21:00.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
papadopoulos spot
Mouraidhs-Syxronos-Dhmos_banner
o-topos-tis-zois-mas_banner
stefanidoy-υποψήφια
AGANIKOLAS KARTA laos
ΓΚΡΙΤΖΕΛΑΚΗΣ ΚΑΡΤΑ
ypop-gior
GAKHS
dimotikos-symboulos
Talidhs_Akhs_banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: