Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Η Θάσος στο μηνιαίο περιοδικό της Air France!

Όπως όλες οι αεροπορικές εταιρίες, έτσι και η Air France (ο εθνικός αερομεταφορέας της Γαλλίας) εκδίδει το δικό της μηνιαίο περιοδικό, το οποίο και διατίθεται σε όλους τους επιβάτες των αερογραμμών της. Η ύλη των περιοδικών αυτών ποικίλλει, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις οι αναγνώστες μπορούν να ενημερωθούν για μια σειρά ειδήσεων που αφορούν τις αεροπορικές εταιρίες αλλά και για ταξιδιωτικούς προορισμούς που συνιστούν οι εταιρίες για μελλοντικά ταξίδια.

Από αυτό τον κανόνα δεν εξαιρείται ούτε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού της Air France (το οποίο εξεδόθη στις αρχές Ιανουαρίου), το οποίο και κάνει εκτενή αναφορά σε 3 ταξιδιωτικούς προορισμούς: το Ζάγκρεμπ (την πρωτεύουσα της Κροατίας), την Νάπολη (στην Ιταλία) και…την Θάσο!!!

Η εκτενής αναφορά στο “σμαραγδένιο νησί» βασίζεται σε ένα κείμενο του πολύ γνωστού συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού (τυπωμένο σε 3 γλώσσες: γαλλικά, αγγλικά και ελληνικά), το οποίο αναφέρεται στην ιστορία του νησιού ιδωμένη με τα δικά του ξεχωριστά μάτια, και το οποίο διανθίζεται από 16 φωτογραφίες που απεικονίζουν χαρακτηριστικά σημεία της Θάσου όπως οι παραλίες της Αλυκής, του Ποτού, της Αστρίδος και του Ρωσογκρεμού, το πατρικό σπίτι του συγγραφέα στον Θεολόγο, αλλά και εικόνες από τον Θεολόγο, την Παναγία και τα Λιμενάρια.

Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθούμε στην τελευταία παράγραφο του κειμένου:

Ωστόσο η Θάσος αν και το ομορφότερο νησί της Ελλάδος, παραμένει άγνωστο στους πολλούς. Όποιος έρθει μια φορά δεν πάει μετά αλλού. Άλλως πώς θα έρθει αν δεν γνωρίζει την ύπαρξή του; Είναι η περισπωμένη πάνω στο Αιγαίο. Με τη μονοτονική γραφή όχι μόνο οι δασείες, οι οξείες, οι ψιλές και οι βαρείες, εξαφανιστήκαν αλλά και οι περισπωμένες φύγανε. Και το Αιγαίο έγινε μονοτονικό και μονότονο χωρίς την περισπωμένη του, στο κείμενο αυτό τουλάχιστο, να το ομορφαίνει.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού της Air France. Η αναφορά στην Θάσο γίνεται στις σελίδες 80-99

Σχόλιο γράφοντος: Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι αυτή την στιγμή οι πτήσεις της Air France καλύπτουν 4 αεροδρόμια της χώρας (το “Ελευθέριος Βενιζέλος», το “Μακεδονία» στην Θεσσαλονίκη, το “Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο και το “Διαγόρας» στην Ρόδο). Με δεδομένο το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με την Λυών, η αναφορά της Air France στην Θάσο έχει αν μη τι άλλο την δική της σημασία.

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

15 υποτροφίες σε φοιτητές χορηγεί και φέτος η Μητρόπολη

15 υποτροφίες σε φοιτητές χορηγεί και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου στη μνήμη του μακαριστού Προκόπιου

Αιτήσεις ως τις 27 Οκτωβρίου 2023.

Δείτε εδώ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατάθεση των αιτήσεων.

kavalanews.gr

 

 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Έσβησε η φωτιά στον Παράδεισο Κοινύρων στη Θάσο

Φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2023 στον Παράδεισο Κοινύρων στη Θάσο

Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής και η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο.

«Εύχομαι να είναι και η τελευταία για φέτος.

Πάντως εμείς είμαστε και θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για ότι προκύψει!»,

έγραψε στο προφίλ του στο Facebook ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Θάσου, Κώστας Κοντογεωργίου.

kavalanews.gr

 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Δείτε ζωντανά το Debate των Υποψηφίων Δημάρχων Θάσου στο ENA Channel

Το παρών δίνουν οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι :

Λευτέρης Κυριακίδης – Σύμπραξη Ευθύνης

Λευτέρης Μερέσης – Νέα Αρχή

Νίκος Χρυσάφης – Λαϊκή Συσπείρωση

Δείτε το debate :

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: