ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η επόμενη μέρα της απεργίας: Η επιστροφή του «κινηματικού» ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ και εβδομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ συζητούν την παρέμβαση που θα πρέπει να έχουν στην κοινωνία, έτσι ώστε τα στελέχη και τα μέλη τους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των αγώνων εναντίον της ακρίβειας, των πλειστηριασμών και όπου αλλού χρειαστεί.

Την «όρεξη» του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως άνοιξε η επιτυχία της χθεσινής πανελλαδικής απεργίας, με την Κουμουνδούρου να αναζητά ήδη τις «κινηματικές» εκείνες ενέργειες που θα δείξουν την αντίθεση των πολιτών προς την πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και θα της δώσουν την απαραίτητη ώθηση ενόψει των ερχόμενων εκλογών.

Οι σκέψεις αυτές που επικρατούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι καινούργιες. Εδώ και εβδομάδες συζητούν την παρέμβαση που θα πρέπει να έχουν στην κοινωνία, έτσι ώστε τα στελέχη και τα μέλη τους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των αγώνων εναντίον της ακρίβειας, των πλειστηριασμών και όπου αλλού χρειαστεί.

Χθες, όμως, οι σκέψεις αυτές εκφράστηκαν δημόσια και μάλιστα, διά στόματος Αλέξη Τσίπρα. «Είναι ένα δυνατό μήνυμα ότι ο λαός μπορεί να δώσει διέξοδο. Με την ενεργή παρουσία του όμως, και φυσικά με την προοπτική μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής στις κάλπες που σύντομα θα στηθούν», σημείωσε από την πλατεία Κλαυθμώνος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «προοπτική της πολιτικής αλλαγής» στην οποία αναφέρθηκε ο τέως πρωθυπουργός, είναι, προφανώς, το ζητούμενο για την Κουμουνδούρου. Αυτό το τονίζουν όλα τους τα στελέχη, παντού. Επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα και η μεσαία τάξη, μπορεί να δώσει μια προοδευτική κυβέρνηση, που θα έχει ως κορμό το κόμμα τους.

Αν και η ρητορική αυτή εμπεριέχει χωρίς αμφιβολία τη λογική της «ανάθεσης», από την αξιωματική αντιπολίτευση εξηγούν ότι μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη κιόλας Κυριακή, θα μπορέσει να προσφέρει την μοναδική ρεαλιστική διέξοδο από την κρίση. Συμπληρώνουν πως η πολιτική αλλαγή δεν αναιρεί την δράση των κινημάτων, αντίθετα την ολοκληρώνει προς όφελος εκείνων που αυτά εκπροσωπούν.

Αυτό που αναζητούν, πάντως, δεν είναι εύκολο. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που χωρίζει τη συμμετοχή στο λαϊκό κίνημα, από τον κίνδυνο αυτό να ερμηνευτεί ως προσπάθεια «καπελώματος». Γι αυτό και στόχος των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα είναι η συμμετοχή της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα σε ανθρώπους που έχουν διαφορετική πολιτική και κομματική ταυτότητα, αλλά κοινό στόχο, την ανατροπή της πολιτικής Μητσοτάκη.

Πηγή: newsbomb.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version