ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Η Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη ζωντανά απο το ENA Channel

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Μητρόπολη Φιλίππων για τους εορτασμούς της «Σύναξης των εν Θάσω Αγίων» καθώς φέτος θα τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις ο Οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και ο μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται το νησί της Θάσου, ενώ για τον κ. Επιφάνιο είναι το πρώτο επίσημο ταξίδι του στην Ελλάδα μετά την παραλαβή του τόμου Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με τον οποίο η εκκλησία της Ουκρανίας αναγνωρίζεται ως αυτοκέφαλη και ανεξάρτητη.

Τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης όσο και οι δυο Μακαριώτατοι έρχονται στην ιερά μητρόπολη ΦΝΘ μετά από πρόσκληση του οικείου ποιμενάρχη μητροπολίτη κ. Στέφανου.

Το ΕΝΑ Channel θα καλύψει δημοσιογραφικά την ιστορική αυτή επίσκεψη λεπτό προς λεπτό με ζωντανές συνδέσεις και αναλυτικά ρεπορτάζ καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας του κ.κ. Βαρθολομαίου απο τις 3 εως και τις 6 Σεπτεμβρίου.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version