Quantcast
Connect with us

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ελλάδα αφήνει τον Ερντογάν να εκτίθεται

Ένα βήμα μπροστά κάνει η Ελλάδα, δύο βήματα πίσω κάνει η Τουρκία και δυστυχώς δεν πρόκειται για διπλωματικό ταγκό, αλλά για παιχνίδι εξουσίας της Άγκυρας και επίδειξης δύναμης του Ταγίπ Ερντογάν.

Γράφει η Γεωργία Αθ. Σκιτζή

Η ελληνική διπλωματία όμως δείχνει να κινείται μεθοδικά και αφήνει τον Σουλτάνο να «χορεύει», επιχειρώντας να περιχαρακώσει το δικό της πεδίο διαλόγου και να οριστεί η ημερομηνία επανεκκίνησης των διερευνητικών επαφών των δύο χωρών.

Από την πλευρά της η Τουρκία αφενός επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα και τη σφοδρή κριτική που δέχεται για το παράνομο άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων στην Κύπρο,  ξαναζεσταίνοντας τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, αφετέρου τορπιλίζει το διάλογο παρουσιάζοντας χάρτες στους οποίους προβάλλει τις τουρκικές αξιώσεις για θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το παρασκήνιο της συνάντησης Δένδια – Τσαβούσογλου

Η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη στην Μπρατισλάβα δεν παρήγαγε απτά αποτελέσματα. Όπως αναφέρουν ελληνικές διπλωματικές πηγές στη συνάντηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διήρκησε 20 λεπτά, συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές. Ωστόσο χθες από την Πρίστινα ο υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε πως «η τουρκική πλευρά, ο κ. Τσαβούσογλου, δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία. Όπως ξέρετε – είπε-  η επόμενη συνάντηση πρόκειται να γίνει στην Τουρκία. Έτσι είναι η σειρά, η τελευταία είχε γίνει το 2016 στην Αθήνα, οπότε η Τουρκία που πρόκειται να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση πρέπει να προτείνει και τη σχετική ημερομηνία. Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά».

Μητσοτάκης: Δεν αποκλείω συνάντηση με Ερντογάν

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «στο μεσοδιάστημα μπορούν να γίνουν παράλληλες συναντήσεις σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών και -γιατί όχι- ανάμεσα σε εμένα και τον πρόεδρο της Τουρκίας, η οποία δεν προγραμματίζεται αυτή τη στιγμή αλλά δεν αποκλείω κανένα ενδεχόμενο. Ξαναλέω ότι θα μπορούσαμε να εξετάσουμε αυτές τις επιλογές μόνο εάν η Τουρκία σταματήσει τις προκλήσεις». Προσθέτει δε πως «μοναδική πυξίδα μας είναι το Διεθνές Δίκαιο».

Η διγλωσσία του Βερολίνου

Την ικανοποίηση του Βερολίνου για την ανακοίνωση Αθήνας και Άγκυρας περί επανέναρξης των διερευνητικών συνομιλιών εξέφρασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ τόνισε ότι στο θέμα των Βαρωσίων «μονομερή βήματα δεν βοηθούν προκειμένου να προχωρήσουμε στην ειρηνευτική διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών». «Χαιρόμαστε που και οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι υπάρχει η διάθεση για την επαναλειτουργία του διμερούς διαύλου επικοινωνίας (…) Στόχος μας είναι όλα τα επίμαχα θέματα στη Μεσόγειο να συζητηθούν εκεί», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ και προσέθεσε ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Χάικο Μάας με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Τσαβούσογλου στην Μπρατισλάβα «συζητήθηκαν όλα τα θέματα που μας απασχολούν αυτή τη στιγμή με την Τουρκία».

Νέα τουρκική Navtex την 28η Οκτωβρίου

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει τις προκλητικές του δηλώσεις, βάζει εκ νέου στο στόχαστρο τη χώρα μας, ενώ η Άγκυρα με εμπρηστικές NAVTEX προαναγγέλλει ασκήσεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Ειδικότερα εξέδωσαν Navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με δεύτερη Navtex, ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν και στη θαλάσσια περιοχή, ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ενώ άρχισαν και συνεχίζονται τα play off: ” Ο Ολυμπιακός δεν παίζεται πλέον, είναι σίγουρος πρωταθλητής”

Άρχισαν και συνεχίζονται τα παιχνίδια της Basket League στην 2η φάση τους που είναι τα play off. Οι 8 ομάδες της φάσης, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε όλα τα παιχνίδια και το θέαμα είναι ίσως το καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά!! Τα κρατικά κανάλια της ΕΡΤ με επικεφαλής της ΕΡΤ-3- έχουν μεταφέρει με λεπτομέρειες την πλήρξη εικόναπρος τους διαρκείς αυξανόμενους φίλους του αθλήματος. Την επόμενη εβδομάδα 1η του Μαϊου κλείνουν οι προημιτελικοί (φάση των 8).Μέχρι στιγμής, στους 4 προκρίθηκαν ήδη οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και αναμένονται οι δύο που θα βγουν από τα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Προμηθέας και Περιστέρι-ΑΕΚ. Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν ειδικά για τα δύο παραπάνω ζεύγη.

Κατ΄αρχήν να κάνω μια παρένθεση εδώ και να πω ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ μια που ο Απρίλιος μας αποχαιρετά σε δυο 24ωρα και μιας και καλοσωρίζεται, ο Μάιος. Ένας μήνας παντώς αρεστός για τον καιρό του και ειδικά φέτος ο μήνας των εκλογών για όσους ενδιαφέρονται. Βεβαίως, εμένα ούτε με ενδιαφέρουν ούτε με ενδιέφεραν ποτέ όσο και αν παραξενεύεστε!! Γι’ αυτό συνεχίζω με την πρώτη κατηγορία του μπάσκετ στην οποία είδα πάμπολα παιχνίδια και έχω ίδια γνώμη γενικά. Κατ’ αρχήν υπάρχει μια ομάδα που κυριολεκτικά, δεν παίζεται!! .Δεν είναι άλλη από τον λαοφιλή ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ που είναι αήττητος τόσο εντός έδρας όσο και εκτός (Ευρώπη) πολύ καιρό. Οι διακρίσεις που είναι απανωτές και ελάχιστον ζορίστηκε, τόσο στο εντόπιο πρωτάθλημα όσο και στο πρωτάθλημα της “γηραιάς ηπείρου¨.

Όσο κι αν προσπάθησε ο Παναθηναϊκός , το εκπλητικό Περιστέρι, και ο αναγεννημένος ΠΑΟΚ, δεν μπορούν για φέτος τουλάχιστον να απειλήσουν ούτε και το “νυχάκι του”!! Σπουδαίος προπονητής (Μπαρτζώκας), σπουδαιότερος (Βεζενκόφ) και όλοι οι υπόλοιποι είναι χάρμα οφθαλμών. Βέβαια δεν είμαι προφήτης να γνωρίζω τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Εγώ σας παραθέτω, ότι έχει γίνει μέχρι στιγμής. Το τι μου έκανε εντύπωση; Τι ωραίος προπονητής έγινε ο Βασίλης Σπανούλης. Δεν περιμένω η μεγάλη δόξα του να γίνει τόσο καλός τεχνικός. Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο είναι δύο φορές καλύτερος από ότι ήταν παίκτης! Η διαιτησία οι γενικές γραμμές ήταν ικανοποιητική. Βλέπετε βοήθησε και το σύστημα των συσκευών του άμεσου replay. Η απορία μου είναι γιατί δεν υπάρχει και για τις άλλες κατηγορίες Α2 και λοιπές ανδρών-γυναικών Και μια τελευταία, δίκαι κι αυτή απορία. ΓΙΑΤΙ μόνο μια ομάδα υποβιβάζεται από την πρώτη της τάξη κατηγορίας; Τόσο πολύ θέλουν να προστατεύσουν οι αρμόδιοι την Α1 ανδρών;

VERITE 55′ ANEE’

Continue Reading

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το φιλόδοξο project της Καβάλας

*Γράφει η Αλεξάνδρα Φωτάκη από το Βήμα

Κινητικότητα και επαφές και στις πέντε ηπείρους είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η ελληνική διπλωματία ακόμα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ προγραμματίζονται και ανακοινώσεις με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα

Με τον Νίκο Δένδια να περιμένει δύο επισκέψεις που θα στείλουν τα δικά τους μηνύματα για τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, του αμερικανού ΥΠΕΞ, Αντονι Μπλίνκεν, η οποία προγραμματίζεται στις 21 Φεβρουαρίου, αλλά και του αιγύπτιου ΥΠΕΞ, Σάμεχ Σούκρι. Τη δική της σημειολογία έχει και η επίσκεψη Δένδια στο Ισραήλ σήμερα 31 Ιανουαρίου.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν

Ο Μπλίνκεν σύμφωνα με τον σχεδιασμό, που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, προγραμματίζει να βρεθεί σε Αθήνα και Αγκυρα σε μία περίοδο που η Ουάσιγκτον στρέφει ξανά το βλέμμα της στην Ανατολική Μεσόγειο, στη σκιά και των γεωπολιτικών ανακατατάξεων που φέρνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Με τον ρόλο της Ελλάδας, όπως σημειώνουν και αμερικανικές διπλωματικές πηγές, να χαρακτηρίζεται αναβαθμισμένος λόγω και των νέων συνθηκών που δημιουργούν τόσο η στάση Ερντογάν όσο και η ανάγκη ισχυροποίησης ενός τείχους απέναντι στη Ρωσία. Η επιλογή δε να βρεθεί στην Αθήνα για τον στρατηγικό διάλογο, την περίοδο που η Ελλάδα θα μετρά αντίστροφα για τις εκλογές, ο αμερικανός ΥΠΕΞ χαρακτηρίζεται ως σαφής επαναβεβαίωση των ισχυρών σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδας που βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο.

Αμερικανικές διπλωματικές πηγές έχουν τονίσει επανειλημμένα μιλώντας στο «Βήμα» πως οι συνεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα σε Αθήνα και Ουάσιγκτον λένε πολύ περισσότερα από όσα οι δημόσιες δηλώσεις. Ο ρόλος Σούδας και Αλεξανδρούπολης θεωρείται δεδομένος, ενώ σε ανάλογης αξίας για τα αμερικανικά συμφέροντα  αναδεικνύονται Λάρισα και Στεφανοβίκειο.

Τα σχέδια για την Καβάλα

Ανακοινώσεις αναμένονται και για την περιοχή της Καβάλας, με το ενδιαφέρον των ΗΠΑ να ενισχύεται διαρκώς. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει ήδη κάνει επαφές με την αμερικανική πλευρά – όπως πληροφορείται «Το Βήμα» – για σειρά σχεδιασμών με επίκεντρο την περιοχή.

Η Καβάλα διερευνάται μεταξύ άλλων για την αξιοποίηση του λιμανιού που θα μπορούσε να φιλοξενήσει και μεγάλα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ λόγω βάθους καθώς και ως ενεργειακό hub, σε έναν παράλληλο ρόλο με την Αλεξανδρούπολη.

Συζητήσεις γίνονται επίσης προκειμένου η Καβάλα να γίνει κέντρο συντήρησης, ίσως και συναρμολόγησης, των αμερικανικών πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Πληροφορίες του «Βήματος» αναφέρουν ότι μετά και την παρέμβαση Παναγιωτόπουλου που «ξεκλείδωσε» τα γραφειοκρατικά κολλήματα με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας προκειμένου το ανενεργό στρατιωτικό αεροδρόμιο στον Αμυγδαλεώνα της Καβάλας να μισθωθεί σε ιδιωτική εταιρεία εκπαίδευσης πιλότων, το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την αμερικανική Erickson.

Εμπλεκόμενοι στο project φέρονται να είναι επίσης ο ΥΦΥΠΕΞ Κώστας Φραγκογιάννης και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Με την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Αμυγδαλεώνα στα μέσα Ιανουαρίου να μη θεωρείται τυχαία. Το ερώτημα είναι αν κατά την άφιξη Μπλίνκεν – εφόσον επιβεβαιωθεί – θα έχουν ωριμάσει και οι συνθήκες για ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ή θα μετατεθούν για αργότερα.

Ενεργειακός κόμβος

Για τις ΗΠΑ κομβικής σημασίας είναι η αξιοποίηση της Ελλάδας και ως ενεργειακού κόμβου. Ενός κόμβου που μπορεί να ενώσει τη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Οι έρευνες της ExxonMobil νοτιοδυτικά της Κρήτης χαρακτηρίζονται ενδεικτικές των σχεδιασμών ενώ το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη Λιβύη ενισχύεται στην κατεύθυνση λύσεων που θα επιτρέψουν ανάπτυξη της ενεργειακής συνεργασίας. Ενδεικτικό είναι ότι ο Μπλίνκεν σήμερα θα βρίσκεται στην Αίγυπτο (με θέμα και τις εξελίξεις στη Λιβύη) ενώ Δευτέρα – Τρίτη επισκέπτεται Ιερουσαλήμ και Δυτική Οχθη. Τις ίδιες μέρες που στο Ισραήλ θα βρίσκεται ο Δένδιας.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν στην περιοχή δημιουργεί προσδοκίες για εξελίξεις στην κατεύθυνση νέων συμφωνιών, ενώ μηνύματα αναμένονται και κατά την έλευση Σούκρι. Σημαντικό είναι αν θα καταστεί δυνατό να γίνει η συνάντηση 3+1 (Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ + ΗΠΑ). Το μήνυμα των ΗΠΑ για σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο κατά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον αφήνει το περιθώριο για εικασίες ότι στις συναντήσεις όσα ειπώθηκαν εμπεριείχαν και τις απαραίτητες προειδοποιήσεις.

Continue Reading

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εξάλειψη των μικρών επιχειρήσεων θα φέρει αύξηση της ανεργίας

*Του Γιώργου Καββαθά

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν δεχθεί την πιο σκληρή, αδικαιολόγητη και άδικη κριτική από τους οπαδούς του οικονομικού δαρβινισμού, συνέβαλαν όσο κανένας άλλος στην αύξηση της απασχόλησης το 2022!

Συγκεκριμένα, αν από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας απομονώσουμε εκείνους τους κλάδους στους οποίους συγκεντρώνεται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα (μεταποίηση, κατασκευές, χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή οχημάτων, καταλύματα, εστίαση, διαχείριση ακίνητης περιουσίας και επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες), η απασχόληση από το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ως το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αυξήθηκε κατά 6,15%. Στη συνολική οικονομία, αντίθετα, η συνολική απασχόληση αυξήθηκε λιγότερο: κατά 5,3%!

Το θετικό αποτύπωμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην απασχόληση (μεταξύ πολλών άλλων πεδίων) επιβεβαιώνει ότι η τυχόν υλοποίηση των πολιτικών εξάλειψης των μικρών επιχειρήσεων από την ελληνική οικονομία θα σηματοδοτήσει μια αύξηση της ανεργίας. Και κατ’ επέκταση κοινωνική δυστυχία, μείωση της ζήτησης κ.ο.κ. Η σημασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ένα από τα πολλά συμπεράσματα που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου. Η έκθεση, όπως κάθε χρόνο, συνοψίζει τις εξελίξεις σε όλη την έκταση της εθνικής οικονομίας, επικεντρώνει ωστόσο στις μικρές επιχειρήσεις, αναδεικνύοντας τη συμβολή και τις αδυναμίες τους.

Ιδιαίτερη μνεία, και με την ελπίδα η ανάδειξή τους να υποκινήσει τις δέουσες πολιτικές παρεμβάσεις, αξίζουν ενδεικτικά τα ακόλουθα συμπεράσματα: Παρά το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν επενδύσεις το δεύτερο εξάμηνο του 2021, η πλειονότητα των επενδύσεων ήταν μικρής κλίμακας. Για το 55% των επιχειρήσεων το ύψος της επένδυσης ήταν έως 5.000 ευρώ. Η ίδια τάση καταγράφηκε και το πρώτο εξάμηνο του 2022. Για μία στις δύο επιχειρήσεις (51%) που πραγματοποίησε επενδύσεις το ύψος της επένδυσης ήταν έως 5.000 ευρώ. Αλληλένδετο με το μικρό ύψος των επενδύσεων είναι ένα ακόμη εύρημα της ετήσιας έκθεσης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Το 81% των επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν επενδύσεις τις χρηματοδότησε με ίδιους πόρους. Επίσης, το 10% κάλυψε το κόστος τους μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης και το 4% μέσω τραπεζικού δανεισμού. Οι πηγές εύρεσης των επενδυτικών πόρων φέρνουν στην επιφάνεια όλες τις κακοδαιμονίες της ελληνικής οικονομίας: Αν για να χρηματοδοτηθεί μια επένδυση πρέπει ο επιχειρηματίας να βάλει χρήματα από την τσέπη του, μοιραία τα κεφάλαια αυτά θα είναι μικρά, δηλαδή θα υπολείπονται του αναγκαίου ύψους για να μπορέσει η επιχείρησή του να αναπτυχθεί και να γίνει ανταγωνιστική. Περιττό να πούμε ότι η επιστράτευση προσωπικών οικονομιών για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση ισοδυναμεί με φτωχοποίηση του επιχειρηματία και αποτελεί μια περιττή ανάληψη κινδύνων. Δείχνει ταυτόχρονα ότι η ελληνική οικονομία έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που τη διαφοροποιεί από οποιαδήποτε άλλη οικονομία: Δεν έχει τράπεζες! Παρά τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισαν οι τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους, παρά τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, τα οποία έστειλαν στους servicers, εξακολουθούν να κρατούν τα ταμεία κλειστά απέναντι στη μικρή επιχειρηματικότητα. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι μόνο το 10% των επενδύσεων καλύπτεται από χρηματοδοτικά προγράμματα δείχνει ότι ο σχεδιασμός τους δεν αφορά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Οι όροι σχεδόν πάντα είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να αφορούν μια μικρή μειοψηφία των επιχειρήσεων και ποτέ αυτές που έχουν άμεση ανάγκη. Δοθέντων των παραπάνω, δεν προκαλεί καμιά έκπληξη το γεγονός ότι τόσο το δεύτερο εξάμηνο του 2021 όσο και το πρώτο εξάμηνο του 2022 οι επενδύσεις που έγιναν από το μεγαλύτερο μέρος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων ήταν κατά βάση επενδύσεις προσαρμογής ή συντήρησης και λιγότερο πραγματικής αύξησης της παραγωγικής ικανότητας των επιχειρήσεων. Συνάγεται επομένως ότι κατά τη μετα-πανδημική περίοδο η πλειοψηφία των επιχειρήσεων λειτουργεί σαν ουραγός, τρέχοντας να προλάβει να κάνει εκείνες τις επενδύσεις, κυρίως ψηφιακού μετασχηματισμού, που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά της. Στις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, μαζί με την έλλειψη χρηματοδότησης, προστίθενται και οι αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια. Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 το 61,5% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων κατέγραψε αύξηση του κόστους ενέργειας και το 4,7% αύξηση του κόστους καυσίμων. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 η κατάσταση επιδεινώθηκε. Το 88,4% κατέγραψε αύξηση στο κόστος ενέργειας και το 60,3% αύξηση στο κόστος καυσίμων οχημάτων. Μεσοσταθμικά, για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις το κόστος ενέργειας αυξήθηκε κατά 76%.

Τα ευρήματα των ερευνών του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ συμβαδίζουν με εκείνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής… Τόσο τα ευρήματα της ετήσιας έκθεσης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ όσο και η απήχηση που είχε η δημοσίευσή της στον δημόσιο διάλογο επισημαίνουν τη βαρύτητά της στην αποτύπωση της οικονομικής συγκυρίας και την ανάδειξη εκείνων των μέτρων πολιτικής που θα βελτιώσουν τη θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Και ό,τι είναι καλό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι καλό για όλη την οικονομία.

*Ο Γιώργος Καββαθάς είναι Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: