Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ανανέωση της θητείας του στρατηγού Φλώρου

Για την ανανέωση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ ρωτήθηκε και απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. Το σχόλιό του για τις μαρτυρίες που εκθέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων» ανέφερε ερωτώμενος σχετικά με την ανανέωση της θητείας του στρατηγού Φλώρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε, συγκεκριμένα: «Κατ΄ αρχήν, θέλω να πω ότι η Κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Και η εμπιστοσύνη αυτή δεν κλονίζεται με κανέναν τρόπο και πάντως όχι από «υλικό» ρυπαρών δικτύων, που διοχετεύουν ορισμένοι συστηματικά και προνομιακά σε συγκεκριμένους κύκλους. Αυτό είναι για μας σαφές. Υπάρχουν, όμως, στην υπόθεση αυτή μια σειρά από ερωτήματα. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Ο κ. Τσίπρας εμπιστεύεται τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ; Ναι, όχι και γιατί; Στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν την απαραίτητη ευαισθησία, την απαραίτητη ευφυΐα να αντιληφθούν ποιος ωφελείται από την επίθεση και την υπονόμευση στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Ενόπλων Δυνάμεων;».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στα δημοσιεύματα περί παρακολούθησης του Α/ΓΕΕΘΑ, σημείωσε: «Εκτός από τους δημοσιογραφικούς του βραχίονες ο κ. Τσίπρας ενημερώνεται καθόλου για το τι γράφεται, τι λέγεται στην Τουρκία και πώς αξιοποιείται ως επιχειρηματολογία το περιεχόμενο των κομματικών του ανακοινώσεων; Υπάρχει και μια σειρά από άλλα ερωτήματα. Με δεδομένο ότι ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε στον Πρωθυπουργό, έχουν φτάσει ποτέ αυτές οι περιβόητες, όπως χαρακτηρίζονται, εντός ή εκτός εισαγωγικών, εκθέσεις, εγείρονται μια σειρά από ερωτήματα. Πρώτον, εάν αυτά είναι πραγματικά ή μυθεύματα. Εάν είναι προϊόντα κοπτοραπτικής, γιατί ξαναζούμε μια εποχή κασέτας, που θέλει να γυρίσει τη χώρα πολύ πίσω. Αλλά, αν έχουν κάποια βάση αλήθειας, με δεδομένο -επαναλαμβάνω- ότι στην Κυβέρνηση, στον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν φτάσει ποτέ αυτές οι υποτιθέμενες εκθέσεις, εάν υποθέσουμε ότι έχουν κάποια βάση αλήθειας και κάποιοι, λειτουργώντας εκτός πλαισίου, εντός της Ε.Υ.Π., έκαναν τέτοια πράγματα, ποια είναι η σχέση εκείνων που έχουν στην κατοχή τους σήμερα αυτό το υλικό με εκείνους που διενεργούσαν αυτές τις εκτός πλαισίου δραστηριότητες εντός της Ε.Υ.Π.; Ποια είναι, δηλαδή, αυτά τα ρυπαρά, όπως τα έχουν χαρακτηρίσει, δίκτυα; Τι είναι αυτό που τους συνδέει και τους ενώνει;

Επίσης, οφείλουν να μας ξεκαθαρίσουν τι σκοπό εξυπηρετεί, σε μια εποχή αστάθειας, σε μια εποχή αναθεωρητισμού, σε μια εποχή διεθνούς έντασης, αυτή η -με εντελώς ανυπόστατους και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, πολύ πιθανόν ως προϊόντα κοπτοραπτικής- επίθεση στον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, σε αυτή -επαναλαμβάνω- την κρίσιμη συγκυρία και στιγμή για τη χώρα, μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον. Είναι συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο κ. Τσίπρας να απαντήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό».

«Αντίστοιχα φαινόμενα έχουμε να ζήσουμε από την εποχή των πάμπερς»

Ερωτώμενος σχετικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα και τις καταγγελίες για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «αντίστοιχα φαινόμενα έχουμε να ζήσουμε από την εποχή των πάμπερς».

Τόνισε συγκεκριμένα: «Έχουμε απευθύνει ερωτήματα και έχουμε εισπράξει αμηχανία και σιωπή. Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Να εξηγήσω γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρή. Έχουμε μια μάρτυρα στο Ειδικό Δικαστήριο να δηλώνει ότι γνωρίζει πώς σακούλες και βαλίτσες με χρήματα πήγαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξτε. Δεν έχουμε κάποια μάρτυρα με κουκούλα. Δεν έχουμε εδώ κουκουλοφόρους. Δεν έχουμε κάποιους με ψευδώνυμα και τα άλλα συναφή. Έχουμε μια επώνυμη μαρτυρία ένορκη στο Ειδικό Δικαστήριο, στο φως της ημέρας, που καταγγέλλει συγκεκριμένα πράγματα για χρήματα σε σακούλες, που πήγαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ, επταψήφιο νούμερο. Οφείλει, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας να σταματήσει τη σιωπή, την αμηχανία και να απαντήσει στον ελληνικό λαό τι είναι αυτά που καταγγέλλονται. Αν δεν κάνω λάθος, αντίστοιχα φαινόμενα έχουμε να ζήσουμε από την εποχή των «πάμπερς». Ένορκες, επώνυμες καταγγελίες, χωρίς κουκούλες. Εδώ δεν έχουμε κουκούλες, δεν έχουμε κουκουλοφόρους μάρτυρες, δεν έχουμε ψευδώνυμα. Έχουμε ένορκη μαρτυρία σε Ειδικό Δικαστήριο για σακούλες με χρήματα σε ταμεία κομμάτων. Αντίστοιχη τέτοια καταγγελία έχουμε να ζήσουμε από την εποχή των «πάμπερς». Παρεμπιπτόντως, υπάρχει και ένα κοινό πρόσωπο που συνδέει εκείνη την εποχή με τη σημερινή, είναι σύμβουλος του κ. Τσίπρα. Οφείλει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στις πολύ σοβαρές αυτές καταγγελίες. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας».

Πηγή: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προεδρικές Εκλογές στην Κύπρο | Στον Β’ Γύρο Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα είναι, τελικώς, οι δύο υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου.

Με καταμετρημένο πάνω το 100% των ψήφων, ο προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ αλλά πλέον ανεξάρτητος πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης (που υποστηρίζεται στην τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία από το Δημοκρατικό Κόμμα – ΔΗΚΟ και άλλα μικρότερα κόμματα του λεγόμενου μεσαίου χώρου) έκοψε πρώτος το νήμα με 32,04%, με τον υποστηριζόμενο από το ΑΚΕΛ Ανδρέα Μαυρογιάννη να ακολουθεί στη δεύτερη θέση της κούρσας του πρώτο γύρου με 29,61%, και τον Αβέρωφ Νεοφύτου (του Δημοκρατικού Συναγερμού – ΔΗΣΥ) στην τρίτη με 26,11%.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης | LIVE η ομιλία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρεί ομιλία στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τρίτη (7/2) έδωσε το «παρών» στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Μητσοτάκης είναι στο βήμα και πραγματοποιεί σχετική ομιλία.

Δείτε LIVE την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκ ΕΔΏ:

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποψήφιος Δήμαρχος Νέστου ο Γιάννης Χατζηγερακούδης

Νέος επικεφαλής του συνδυασμού “Πορεία με Όραμα”, μετά την χθεσινή συνεδρίαση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και υποψήφιος Δήμαρχος Νέστου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, ο κ. Γιάννης Χατζηγερακούδης.

Νέστος Τώρα

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: