EVENTS

Η ανάδειξη των ξεχωριστών θεσσαλικών ποικιλιών κρασιού στο 1ο φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου

Οινοπαραγωγοί, επιχειρηματίες αλλά και λάτρεις του κρασιού έδωσαν το «παρών», το  Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, στο 1ο Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου που διοργανώθηκε στη Λάρισα από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας. Στόχος των διοργανωτών ήταν η ανάδειξη των ξεχωριστών θεσσαλικών ποικιλιών κρασιού, αλλά και η δημιουργία ξεχωριστής επωνυμίας (brand) με το όνομα «Thessaly wines».

Στο χώρο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εξειδικευμένα εργαστήρια, συνδυασμός κρασιών με τοπικά προϊόντα, για παράδειγμα τυριά και αλλαντικά, αλλά και σοκολάτα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των επιμελητηρίων Θεσσαλίας, του δήμου Λαρισαίων, του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων και του Δικτύου Οινοποιών Θεσσαλίας.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης στον χαιρετισμό του σημείωσε πως το υπουργείο στηρίζει το ελληνικό κρασί, ενώ έκανε γνωστό πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει ειδικό πρόγραμμα του υπουργείου ώστε να αναδειχθούν οι τοπικές ποικιλίες.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε πως η Περιφέρεια στηρίζει τις προσπάθειες των παραγωγών και τόνισε πως το κρασί είναι «ένα ιδιαίτερο προϊόν το οποίο εμπεριέχει την κουλτούρα, το μεράκι, το περιβάλλον και την παράδοση».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων Θάνος Καραθάνος σε δήλωση του είπε πως το θεσσαλικό κρασί αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, εντούτοις «είναι ένα πάρα πολύ καλό κρασί με ιστορία, αλλά και με πολύ καλά χαρακτηριστικά».

enapress.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version