Quantcast
Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ | Ο Μπάιντεν θα είναι ξανά υποψήφιος το 2024 προβλέπει συνεργάτης του

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές του 2024, προέβλεψε ο απερχόμενος προσωπάρχης του, Ρον Κλάιν.

Ο Ρον Κλάιν, ο προσωπάρχης του προέδρου των ΗΠΑ, προέβλεψε χθες, Τετάρτη, ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, σε δηλώσεις που έκανε καθώς ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη θέση του στον Λευκό Οίκο.

Ο 80χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει συχνά την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για μια δεύτερη τετραετή θητεία στην αμερικανική προεδρία και σύμβουλοί του αναμένουν να το ανακοινώσει επισήμως τις ερχόμενες εβδομάδες.

Με τον Μπάιντεν να στέκεται δίπλα του, ο Κλάιν συγκρατούσε τα δάκρυά του σε πολύ συγκινητική αποχαιρετιστήρια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον δεκάδων μελών του προσωπικού, πολλοί από τους οποίους θεωρούν εαυτούς «Κλαϊνικούς». «Όπως έκανα το 1988, το 2008 και το 2020, ανυπομονώ να είμαι στο πλευρό σας όταν θέσετε υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024», δήλωσε ο Κλάιν.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να ολοκληρώσει ιατρικό έλεγχο για την υγεία του στις 16 Φεβρουαρίου, είχε δηλώσει νωρίτερα χθες η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ. Ο πρόεδρος φάνηκε να σκουπίζει τα δάκρυά του καθώς άκουγε την ομιλία του Κλάιν.

«Το ήξερα ότι θα έρθει αυτή η μέρα, για να πω το αυτονόητο, αλλά δεν το κάνει πιο εύκολο», δήλωσε ο Μπάιντεν. Τον Κλάιν θα διαδεχθεί στη θέση του προσωπάρχη του Αμερικανού προέδρου ο Τζεφ Ζάιεντς, ο οποίος ήταν ο συντονιστής της πολιτικής του Λευκού Οίκου κατά της πανδημίας της COVID-19.

Αν θέσει υποψηφιότητα, μια από τις προκλήσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, ο οποίος είναι ήδη ο μεγαλύτερης ηλικίας πρόεδρος που είχαν ποτέ οι ΗΠΑ, θα είναι να καθησυχάσει τους Αμερικανούς για την ικανότητά του να κυβερνήσει ως τα 86 του χρόνια.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΣΜΟΣ

Βαρύ πρόστιμο σε θέρετρο στην Πορτογαλία σε τουρίστες που κυκλοφορούν μόνο με μαγιό εκτός παραλίας

Πρόστιμο σε τουρίστες αν κυκλοφορούν εκτός παραλίας μόνο με το μαγιό τους -ή και χωρίς αυτό- θα επιβάλουν οι Αρχές στο πορτογαλικό θέρετρο της Αλμπουφέιρα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν περιστατικά με επισκέπτες που παρεκτράπηκαν.

Πέρυσι οκτώ Βρετανοί τουρίστες εθέαθησαν να χορεύουν γυμνοί μέρα μεσημέρι σε κλαμπ. Το περιστατικό κινητοποίησε τις πορτογαλικές Αρχές για να καταστείλουν την ακραία συμπεριφορά των τουριστών.

Η πόλη, στην περιοχή του Αλγκάρβε, είναι δημοφιλής προορισμός για νεαρούς Βρετανούς τουρίστες.

Με τους νέους κανονισμούς απαγορεύεται ρητά η παρουσία ημίγυμνων ή ολόγυμνων ανθρώπων σε δημόσιους χώρους. Απαγορεύονται επίσης σε αυτά τα σημεία και οι ερωτικές πράξεις – άλλο ένα συχνό «θέαμα» τα τελευταία χρόνια.

Στους δημόσιους χώρους περιλαμβάνονται και τα μπαλκόνια που είναι ορατά από τον δρόμο.

Τα πρόστιμα για άτομα που φορούν μόνο μπικίνι ή μαγιό χωρίς κάποιο μπλουζάκι φτάνουν ως και τα 1.500 ευρώ. Οι καταστηματάρχες που ανέχονται παρόμοιες συμπεριφορές κινδυνεύουν και αυτοί με πρόστιμο.

Παρόμοια μέτρα, όπως αναφέρει το BBC, έχουν πάρει και άλλες τουριστικές πόλεις, όπως η Βαρκελώνη στην Ισπανία, το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία και η Νίκαια στη Γαλλία.

 

Πηγή:protothema.gr

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία επέστρεψε τις σορούς 757 Ουκρανών στρατιωτών στο Κίεβο

Οι σοροί 757 Ουκρανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες επιστράφηκαν από τη Ρωσία στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο.

Η ανταλλαγή σορών στρατιωτικών και αιχμαλώτων πολέμου είναι ένας από τους λίγους τομείς συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Οι σοροί 757 πεσόντων Ουκρανών υπερασπιστών επέστρεψαν στην Ουκρανία», ανέφερε το Συντονιστικό Αρχηγείο για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου με ανακοίνωση του στην εφαρμογή Telegram.

Ορισμένες από τις σορούς επέστρεψαν από τις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ, όπου διεξάγονται οι σφοδρότερες μάχες, ιδίως γύρω από την πόλη των μεταλλείων Ποκρόβσκ.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Ουκρανία ανακοίνωσε επίσης ότι είχε παραλάβει τις σορούς 757 πεσόντων στρατιωτών της. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ισχυρίστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι 45.100 στρατιώτες του έχουν σκοτωθεί και περίπου 370.000 τραυματιστεί.

Η Ρωσία δεν αποκαλύπτει τις απώλειές της στην Ουκρανία. Ο ανεξάρτητος ιστότοπος Mediazona και η ρωσική υπηρεσία του BBC λένε ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιήσει περίπου 91.000 Ρώσους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν αντλώντας τα στοιχεία τους από ανοιχτές πηγές.

 

Πηγή:protothema.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη συμμορίας εκβιαστών: Βίντεο από κάμερες ασφαλείας κατέγραψε τους δράστες

Σε κάμερες ασφαλείας έχουν καταγραφεί τα μέλη της συμμορίας των εκβιαστών που συνελήφθησαν από την Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν σε βίντεο ασφαλείας των καταστημάτων λίγο πριν μπουν για να εκφοβίσουν τους καταστηματάρχες.

Εμπλοκή ενός από τους συλληφθέντες με τη δολοφονία στη Νέα Ιωνία

Στα «χέρια» των ελληνικών Αρχών βρίσκοντε πέντε άτομα που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και συμμορία , καθώς συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να ζητούν εκβιαστικά χρήματα από καταστήματα, κυρίως εστιατόρια και καφετέριες στην Αθήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, κεντρικό ρόλο στη συμμορία φέρεται να έχει ένας Αλβανός, ο οποίος είχε εμπλοκή στο περιστατικό με την δολοφονία υδραυλικού στη Νέα Ιωνία, καθώς ανήκε σε μια από τις δύο συμμορίες που είχαν πυροβολήσει στην καφετέρια της περιοχής και είχε σκοτωθεί ένας υδραυλικός.

Οι καταστηματάρχες έβλεπαν φοβισμένοι τους μπράβους να μπαίνουν στα καταστήματά τους με καλυμμένα χαρακτηριστικά και να ζητούν εκβιαστικά τους ιδιοκτήτες με απίστευτο κυνισμό, να ζητούν τα τηλέφωνά τους προειδοποιώντας ότι θα επιστρέψουν.

Η διεύθυνση του Οργανωμένου Εγκλήματος είχε την πληροφορία ότι η συγκεκριμένη συμμορία άρχισε να τρομοκρατεί και να εκβιάζει καταστηματάρχες και ομάδες αστυνομικών άρχισαν να περιπολούν στις περιοχές, προσπαθώντας να εντοπίσουν τα μέλη της συμμορίας.

Μάλιστα κατάφεραν να τους βρουν την ώρα που είχαν μπει σε κατάστημα έτοιμοι να απειλήσουν και πάλι τον ιδιοκτήτη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας Έλληνας και ένας Αιγύπτιος.

 

Πηγή:cnn.gr

 

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en