Quantcast
Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ημερίδα στην Κομοτηνή για τους ανέργους

image_print

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο: “ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΟΔΟΠΗΣ».

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν άνεργοι, νέοι επιστήμονες, ασφαλισμένοι του ΟΓΑ με χαμηλό εισόδημα, που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού Ροδόπης. Θα υλοποιηθούν επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, επιμορφώσεις και δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης για ανάληψη επιχειρηματικής δράσης και ίδρυση Κοινωνικών Επιχειρήσεων. Το προτεινόμενο έργο αποσκοπεί στην υποστήριξη και στην κοινωνική και εργασιακή ένταξη 120 ωφελουμένων.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις:

Λεωφόρος Δημοκρατίας 1 – γραφείο 126 (πρώην Νομαρχία)

Τηλέφωνο: 25310-82820

e-mail:dekamath@otenet.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα : Σε εξέλιξη εκτεταμένοι καθαρισμοί από τον Δήμο Καβάλας

image_print

Σε εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού οικοπέδων, δρόμων και κοινόχρηστων χώρων προχωρά ο Δήμος Καβάλας, με τα συνεργεία να πραγματοποιούν παρεμβάσεις τόσο μέσα στην πόλη όσο και στις κοινότητες του Δήμου.

Σήμερα, Δευτέρα 17 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού στην περιφερειακή οδό της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, με την απομάκρυνση χόρτων και άλλων υλικών. Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στον Αμυγδαλεώνα, καθώς ο προγραμματισμός του Δήμου προβλέπει καθαρισμούς σε όλα τα χωριά του Δήμου Καβάλας.

Παράλληλα, εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και στο Περιγιάλι, όπου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό δρόμων και σημείων στα οποία η έντονη βλάστηση και τα χόρτα είχαν περιορίσει την πρόσβαση ή δυσχέραιναν τη διέλευση.

Τα συνεργεία προχωρούν επίσης στο μάζεμα και την απομάκρυνση μπαζών, με στόχο το επόμενο διάστημα να έχει ολοκληρωθεί η εικόνα καθαρισμού στις περιοχές όπου εντοπίζονται προβλήματα.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι οι παρεμβάσεις να συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, ώστε σύντομα οι κοινόχρηστοι χώροι, οι δρόμοι και τα σημεία όπου έχουν συσσωρευτεί χόρτα και μπάζα να είναι καθαρά.

Μετά την ολοκλήρωση των καθαρισμών, ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί και στην αποτροπή νέων ανεξέλεγκτων αποθέσεων. Όσοι προχωρούν στην παράνομη απόρριψη μπαζών θα βρίσκονται αντιμέτωποι με διοικητικά πρόστιμα, ώστε οι χώροι που καθαρίζονται να μην μετατρέπονται εκ νέου σε σημεία ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα σε διαφορετικά σημεία του Δήμου Καβάλας, με παρεμβάσεις τόσο στις συνοικίες της πόλης όσο και στις τοπικές κοινότητες.

Continue Reading

ΝΕΣΤΟΣ

Νέστος : Στον Εισαγγελέα ο 80χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό στον Δίποταμο

image_print

Στη σύλληψη ενός 80χρονου άνδρα για εμπρησμό από πρόθεση προχώρησαν οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 16 Αυγούστου στην περιοχή Δίποταμος του Δήμου Νέστου Καβάλας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 19:25, κινητοποιώντας άμεσα τις πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και τα αρμόδια Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, ο 80χρονος φέρεται να προκάλεσε σκόπιμα την πυρκαγιά, χρησιμοποιώντας γυμνή φλόγα σε ξερά χόρτα.

Μετά τη διερεύνηση του περιστατικού, στελέχη του Ανακριτικού Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Καβάλας προχώρησαν στη σύλληψή του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο συλληφθείς ομολόγησε την πράξη του και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο 80χρονος οδηγήθηκε σήμερα, Δευτέρα 17 Αυγούστου, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και τα κατά τόπους Ανακριτικά Κλιμάκια συνεχίζουν τους ελέγχους και τις έρευνες για τον εντοπισμό ατόμων που ευθύνονται για εμπρηστικές ενέργειες.

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο αριθμός των παραβάσεων που έχουν καταγραφεί από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 16 Αυγούστου 2026 έχουν επιβληθεί συνολικά 722 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 1.152.891,95 ευρώ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας έχουν πραγματοποιηθεί 302 συλλήψεις για περιστατικά που σχετίζονται με την πρόκληση πυρκαγιών.

Από αυτές, οι 271 συλλήψεις, ποσοστό 89,74%, αφορούν περιστατικά που αποδίδονται σε αμέλεια, ενώ οι υπόλοιπες 31, ποσοστό 10,26%, αφορούν περιπτώσεις εμπρησμού από πρόθεση.

Η υπόθεση στον Δίποταμο Καβάλας προστίθεται στις περιπτώσεις εμπρησμού που διερευνούν οι αρμόδιες αρχές, σε μια περίοδο ιδιαίτερα αυξημένου κινδύνου για την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών.

Continue Reading

ΘΕΑΤΡΟ

Καβάλα: Οι «Πέρσες» του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Σκηνή από τους «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη στο 69ο Φεστιβάλ Φιλίππων
image_print

Στις 22 και 23 Αυγούστου με Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρη Καταλειφό, Αναστάση Ροϊλό και Σταύρο Σβήγκο

Η εμβληματική τραγωδία «Πέρσες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, παρουσιάζεται το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Αυγούστου, στις 21:00, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 69ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν η Μαρία Ναυπλιώτου στον ρόλο της Άτοσσας, ο Δημήτρης Καταλειφός ως Δαρείος, ο Αναστάσης Ροϊλός ως Ξέρξης και ο Σταύρος Σβήγκος ως Αγγελιοφόρος, πλαισιωμένοι από έναν πολυμελή Χορό.

Οι «Πέρσες» αποτελούν το αρχαιότερο σωζόμενο ολοκληρωμένο έργο της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας και βασίζονται σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα, με τον Αισχύλο να καταγράφει θεατρικά τη συντριβή των Περσών στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Μια αντιπολεμική ανάγνωση

Ο Χρήστος Θεοδωρίδης προσεγγίζει το έργο ως μια βαθιά αντιπολεμική κραυγή, δίνοντας έμφαση στην απώλεια, στο συλλογικό τραύμα και στον θρήνο των ηττημένων.

Στο κέντρο της παράστασης βρίσκεται ο άνθρωπος απέναντι στην καταστροφή και στην απώλεια, με τον Χορό να αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο και να μεταφέρει στη σκηνή το βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας που συνειδητοποιεί το μέγεθος της ήττας.

Με εργαλεία τον λόγο, την κίνηση και τη μουσική, οι 22 ηθοποιοί της παράστασης συνθέτουν μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση που συνομιλεί με τους πολέμους και τις απώλειες κάθε εποχής.

Διανομή

Άτοσσα: Μαρία Ναυπλιώτου
Δαρείος: Δημήτρης Καταλειφός
Ξέρξης: Αναστάσης Ροϊλός
Αγγελιοφόρος: Σταύρος Σβήγκος

Στον Χορό συμμετέχουν οι Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Αγγελική Δεληθανάση, Γιώργος Δερμεντζίδης Κρητικός, Γιώργος Εξακοΐδης, Ξένια Θεμελή, Γιώργος Κισσανδράκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Ντένης Μακρής, Δημήτρης Μανδρινός, Νίκος Μανωλάς, Αγγελική Πατερμαλή, Τατιάνα-Άννα Πίττα, Πέννυ Σακελλαριάδη, Σαββίνα Σωτηροπούλου, Βασίλης Τρυφουλτσάνης, Βασίλης Τσαλίκης και Σαμψών Φύτρος.

Συντελεστές

Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλλάς
Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοδωρίδης
Δραματουργική επεξεργασία: Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου, Παύλος Σούλης, Χρήστος Θεοδωρίδης
Μουσική: Jeph Vanger
Χορογραφία – Κίνηση: Ξένια Θεμελή
Φωτισμοί: Ιωάννα Αθανασίου – Τάσος Παλαιορούτας
Παραγωγή: Marossoulis Productions

Πληροφορίες παράστασης

Ημερομηνίες: Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Αυγούστου
Ώρα έναρξης: 21:00
Χώρος: Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά

Εισιτήρια

25 ευρώ γενική είσοδος
20 ευρώ φοιτητικό, ανέργων και ΑμεΑ

Η ηλεκτρονική προπώληση πραγματοποιείται μέσω του more.com, ενώ εισιτήρια διατίθενται επίσης στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας και στο Café «Προσκήνιο» στις Κρηνίδες.

Τις ημέρες των παραστάσεων θα λειτουργεί και το ταμείο του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων από τις 19:00.

Μεταφορά με ΚΤΕΛ

Θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς θεατών με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καβάλας από και προς το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, με επίδειξη του εισιτηρίου της παράστασης και ειδικό αντίτιμο 4,40 ευρώ.

Η αναχώρηση από το ΚΤΕΛ Καβάλας θα γίνεται στις 18:45, με επιστροφή μετά το τέλος της παράστασης.

Οι κάτοχοι ονομαστικών προσκλήσεων του 69ου Φεστιβάλ Φιλίππων καλούνται να δηλώσουν την πρόθεσή τους να τις χρησιμοποιήσουν έως την Πέμπτη 20 Αυγούστου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en