Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ηλιόπουλος | Η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ θα βάλει τέλος στη λεηλασία της κοινωνίας

«Αναγκαία η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, για να σταματήσει η λεηλασία της κοινωνίας», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος

«Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ δείχνει ότι κατανοεί το παγκόσμιο και ευρωπαϊκό περιβάλλον», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», αναφερθείς στην τάση επανακρατικοποιήσεων στην ενέργεια σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

«Σε όλη την Ευρώπη το κράτος επανέρχεται στην ενέργεια. Είναι φυσιολογικό να δίνουμε 2 δισ. το Σεπτέμβρη για να συγκρατήσουμε τις τιμές -χρήματα που βγαίνουν από τους φόρους των πολιτών και πηγαίνουν στην αισχροκέρδεια- και δεν είναι φυσιολογικό με 400 εκ. να επανακτήσουμε το δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ ώστε να συγκρατήσουμε έτσι τις τιμές;», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για την πολιτική της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ, ανέφερε: «η ΔΕΗ το 2015 είχε χρέος που ξεπερνούσε τα 4 δισ., μέσα σε 4,5 χρόνια μειώσαμε το χρέος πάνω από 1 δισ., έγιναν 2,5 δισ. επενδύσεις και το ρεύμα στους καταναλωτές δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ».

Επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησε η ΝΔ, δήλωσε: «σύμφωνα με στοιχεία που βγήκαν τον Αύγουστο από τη Eurostat, η Ελλάδα έχει ετήσια αύξηση 200% στο φυσικό αέριο με το μέσο ευρωπαϊκό όρο να είναι στο 60%». «Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένας έλεγχος», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στο Ταμείο Ανάκαμψης, τόνισε: «από τα 450 εκ. που εγκρίθηκαν σε δάνεια από το Ταμείο, αυτά πάνε σε 13 επιχειρήσεις, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, το 90% της χώρας, είναι καθολικά αποκλεισμένη». «Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας το δόγμα “προσαρμόζεστε ή πεθαίνετε”, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λέει: θα πεθάνετε», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, υπογράμμισε: «δεν είμαστε εμείς που αφήσαμε τη χώρα με 15% έλλειμμα, δεν είμαστε το κόμμα που χρωστάει 350 εκ. στις τράπεζες φεσώνοντας τον ελληνικό λαό». «Ο κ. Σταϊκούρας μια φορά το μήνα ευχαριστεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε 37 δισ. στα ταμεία και έτσι αυτή τη στιγμή η χώρα δεν έχει πρόβλημα για δανεισμό. Ακόμα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε 12 τρίμηνα ανάπτυξη και ρυθμισμένο χρέος, με κλειδωμένο το 80% σε επιτόκιο 1%», σημείωσε.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μόνο στο πρώτο οχτάμηνο φέτος, έφερε 7 δισ. επιπλέον φόρους. Έχουμε 25% αυξημένους φόρους σε σχέση με πέρσι, τη στιγμή που ο πληθωρισμός είναι στο 12%. Είναι ξεκάθαρο ότι λεηλατούν την κοινωνία», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τέλος, ερωτηθείς για τις επερχόμενες εκλογές, ανέφερε: «η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής είναι πολύ κρίσιμη για εμάς». «Με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε αυτές τις εκλογές, είναι εφικτή η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης», κατέληξε.

 

Πηγή : newsbomb.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νίκος Παναγιωτόπουλος | Η Ελλάδα δυναμώνει αλλά θα δυναμώσει κι’ άλλο

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Άμυνας :
Πραγματικά είναι τιμή και χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Πριν από 25 χρόνια έγινε ένα ξεκίνημα για αυτή την έκθεση που γεννιόταν τότε ως θεσμός.
Αυτό εγχείρημα είναι πλέον ένας καταξιωμένος θεσμός του τοπικού επιχειρείν και όχι μόνο . Το επιχειρείν πρέπει να υπάρξει να αντέχει και να υπερνικά τα προβλήματα καθώς είναι ο πυλώνας της οικονομίας.
Είναι ευκαιρία για μια τέτοια προσέγγιση σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.  Το περιβάλλον είναι πλέον ασταθές και επικίνδυνο . Οι μηχανές της οικονομίας σταμάτησαν για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα , χρειάζεται νέο σχέδιο και νέα προσέγγιση .
Οι κυβερνήσεις θα κάνουν κυβερνήσεις κρίσεων
Ξέρω πως η ασφάλεια συνδέεται με την οικονομική ασφάλεια και όλες τις παραμέτρους.  Δείχνουμε ότι θεωρούμε σημαντικό τον παράγοντα της ασφάλειας

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γιώργος Καββαθάς | Με συνδέουν συνθηματικοί λόγοι με την πόλη σας

Σημαντικά μηνύματα πέρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ από την 28η Kavala Expo 2022.

Όπως τόνισε ο ίδιος

” Με συνδέουν συνθηματική λόγοι με την πόλη σας . ΝΑ συγχαρώ και το επιμελητήριο αλλά και τους εκθέτες που αποδεικνύουν ότι το επιχειρείν είναι σήμερα εδώ και πλέον ξεπεράσαμε αυτά τα δώδεκα χρόνια κρίσης . Δυστυχώς όμως πρέπει να πούμε και την πραγματικότητα που βιώνουν οι επαγγελματίες τις χώρας μας. Στην οικονομική κρίση πλήρωσαν ακριβά το τίμημα. Στην πανδημία οι επιχειρήσεις άντεξαν. Δυστυχώς σήμερα ζούμε μια ενεργειακή κρίση και περίμενα να δώσει ο πρωθυπουργός  μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας. Βλέπουμε πως αιμορραγεί ο προϋπολογισμός και για αυτό χρειαζόμαστε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών ”

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δέμπας από Kavala Expo 2022 | Διεκδικήσαμε σαν επιμελητήρια και πετύχαμε

” Δύο χρόνια δυστυχώς μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και με τις αρνητικές οικονομικές συγκυρίες που ακόμα πληρώνουμε, το επιμελητήριο Καβάλας και η επιχειρηματικότητα της περιοχής μας , επιστρέφει και δίνει βήμα στις επιχειρήσεις να φροντίσουν να παρουσιάσουν τα προϊόντα και όλες τις υπηρεσίες. Είμαστε βέβαιοι και δουλέψαμε πολύ γι’ αυτό ώστε αυτή η έκθεση να είναι εποικοδομητική για τις επιχειρήσεις χρόνων που συμμετέχουν.

Είχαμε ένα καλό καλοκαίρι όπου αυξήσαμε του τζίρους μας αλλά αυτό που θα υπολογίσουμε στο τέλος είναι το ενεργειακό κόστος .Η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους όντως μας έχει λυγίσει. Η Χώρα μας είναι λογικό ότι χρειάζεται μόνιμες πολιτικές που έτσι μπορούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση. Θα ήθελα να σταθώ σε κάποια σημεία που καταφέραμε να βρούμε λύσεις . Διεκδικήσαμε σαν επιμελητήρια τον συμψηφισμό και πλέον οι επιχειρήσεις βρήκαν την δικαίωση τους. Δεύτερο το Βιοτεχνικό πάρκο, ένας χώρος που θα μπορέσει να αναπτυχθεί με νέα επενδυτικά σχέδια. Τρίτο υποστηρίζουμε την νεοφυή επιχειρηματικότητα . Τέταρτο , τουρισμός κρουαζιέρας με πλάνο και για το νησί της Θάσου για το 2023. “

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X