Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονική ψηφοφορία | Απόσυρση ψηφοδελτίων από το ΣΕΠΕ Πιερίας

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 στα γραφεία της ΔΔΕ Καβάλας κατατίθενται οι δηλώσεις απόσυρσης των ψηφοδελτίων ΟΛΩΝ των συνδυασμών που έχουν υποβάλει αιτήσεις υποψηφιότητας για τις αρχαιρεσίες ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ Καβάλας.

Η παραπάνω ενέργεια συνιστά πολιτική πράξη, με την οποία η ΕΛΜΕ Καβάλας, συντασσόμενη με τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, απαντά στην επίθεση που εξαπέλυσε το ΥΠΑΙΘ ενάντια στις δύο μεγαλύτερες ομοσπονδίες, αυτές των εκπαιδευτικών. Μια επίθεση που προωθεί αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις παράλληλα με τη συκοφαντική δυσφήμιση ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα:

Α. Εγείρεται σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας.

Αυτό επειδή, οι εκλογές αποτελούν δημοκρατική και συλλογική πολιτική πράξη, η οποία ολοκληρώνεται σε δύο στάδια. Κατά το πρώτο οι απερχόμενοι αιρετοί λογοδοτούν σε Γενική Συνέλευση στην οποία παρίστανται οι εκπροσωπούμενοι εκπαιδευτικοί. Κατά το δεύτερο στάδιο πραγματοποιείται η ψηφοφορία. 

Υπό τις παρούσες συνθήκες, 

 • η λογοδοσία ακυρώνεται,
 • η ψηφοφορία μετατρέπεται σε άνευρη διαδικασία, 
 • οι εκπαιδευτικοί σε τηλε-ψηφοφόρους 
 • και συνολικά οι εκλογές μετατρέπονται σε δημοσκοπική παρωδία. 

Β.  Δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, γιατί με την ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ που επελέγη :

 1. Η ψηφοφορία πραγματοποιείται με έναν απλό ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link). Δεν υπάρχει κωδικός ασφαλείας (pin) (όπως για παράδειγμα στις χρηματικές συναλλαγές με το ebanking), ούτε ελάχιστος χρόνος μέσα στον οποίο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. 
 2. Ο/Η ψηφοφόρος έχει τη δυνατότητα, όσο χρόνο διαρκεί η ψηφοφορία, να ξαναψηφίσει, αλλάζοντας την ψήφο του. Αυτό ισοδυναμεί με άνοιγμα της κάλπης κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και υπό κανονικές συνθήκες κάτι τέτοιο ακυρώνει ολόκληρη τη διαδικασία. 
 • Δεν εξασφαλίζεται ότι κατά την ψηφοφορία ο ψηφοφόρος είναι μόνος του. Σε μια έντονα ιεραρχημένη κοινότητα με σοβαρές εξαρτήσεις, όπως η εκπαιδευτική, αυτό ισοδυναμεί με το να βρίσκεται κάποιος πίσω από το παραβάν με τον προϊστάμενό του. 
 • Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος της ψηφοφορίας μπορεί να δοθεί από κάποιον αδιάφορο ψηφοφόρο σε κάποιον τρίτο, ο οποίος μπορεί να ψηφίσει αντ’ αυτού. Είναι σαν να δίνει κάποιος την ταυτότητά του στις βουλευτικές εκλογές σε κάποιον άλλο για να ψηφίσει στη θέση του. 
 • Ο χειριστής του κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της ψηφοφορίας, δυνητικά είναι γνώστης των επιλογών των ψηφοφόρων και επιπλέον έχει δυνατότητα παρέμβασης σε όλα τα επίπεδα. Έτσι δεν διασφαλίζεται η υποκλοπή δεδομένων σχετικά με τις επιλογές των ψηφοφόρων.
 • Η εφορευτική επιτροπή είναι διακοσμητική. Τα μέλη της δεν μπορούν να ελέγξουν την ψηφοφορία ούτε να αποτρέψουν πιθανές παρεμβάσεις. Έχουν μόνο τα ονόματα όσων ψηφίζουν εκείνη την χρονική στιγμή, χωρίς να μπορούν να διαπιστώσουν το πραγματικό πρόσωπο και τις συνθήκες.
 • Η Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει τις «τηλε-εκλογές» δεν υπακούει στο πλαίσιο που ορίζει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων.

 

Γ.  Συκοφαντούνται οι εκπαιδευτικοί, το έργο μας και η συνδικαλιστική μας δράση, από το ΥΠΑΙΘ και τα ΜΜΕ.  

 • Κατηγορούμαστε ως ψηφιακά αναλφάβητοι. Η κατηγορία μόνον γέλιο μπορεί να προκαλέσει, όταν στον ψηφιακό μας αλφαβητισμό εναπόκειται η εξ αποστάσεως διδασκαλία εν μέσω πανδημίας.
 • Κατηγορούμαστε ως πολέμιοι της τεχνολογίας και της «προόδου». Επίσης γελοία κατηγορία, δεδομένου ότι έχουμε καταδείξει πως οι «τηλε-εκλογές» μέσω της Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ δεν είναι ούτε ασφαλείς ούτε αξιόπιστες.
 • Κατηγορούμαστε ως «τεμπέληδες», επειδή τάχα αρνούμαστε την επιλογή του Σάββατου ως μέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, γιατί δεν επιθυμούμε να κάνουμε μάθημα. 

 

Να ενημερώσουμε την Υπουργό ότι:

α) Η ημέρα αργίας ΔΕΝ ήταν αίτημα του συνδικαλιστικού κόσμου.

β) Χορηγήθηκε από το κράτος για τις εκλογές σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όχι μόνον σε αυτά των εκπαιδευτικών.

γ) Η ΟΛΜΕ ζήτησε ημέρα καθημερινή και ΧΩΡΙΣ ΑΡΓΙΑ, για να διασφαλιστεί μεγαλύτερη συμμετοχή και όχι βέβαια για να «χάσουν οι καθηγητές μαθήματα».

 

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία με τη διαδικασία του «εντέλλεσθε» ΜΟΝΟΝ για τις εκλογές των εκπαιδευτικών, όχι των άλλων σωματείων, που διεξάγονται την ίδια χρονική περίοδο.

Η υποβάθμιση της διαδικασίας της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και η συκοφαντική μας δυσφήμιση αποτελεί το πρώτο βήμα για να χτυπηθούν τα συνδικάτα και να ανοίξει ο δρόμος των αντιδημοκρατικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Η αρχή γίνεται από τις δύο μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις -και από τις πιο μαχητικές- του Δημοσίου Τομέα. 

 

Για τους παραπάνω λόγους αποσύρουμε τα ψηφοδέλτιά μας από τις υπηρεσιακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020 και ζητούμε 

Αναβολή των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Παράταση της θητείας των αιρετών 

για το διάστημα που υφίσταται η υγειονομική κρίση.

Εκλογές με φυσική παρουσία, 

όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

 

Υ.Γ. Εάν οι παραιτήσεις μας δεν γίνουν δεκτές και διενεργηθούν εκλογές-παρωδία,

α) καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς να μην τις νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους 

β) δηλώνουμε ότι, σε περίπτωση εκλογής μας, θα παραιτηθούμε ΟΛΟΙ πάραυτα.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία | Το Κίεβο ζητά από την Τουρκία να σταματήσει ένα ρωσικό πλοίο που μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά

Η Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει το υπό ρωσική σημαία φορτηγό πλοίο Zhibek Zholy, το οποίο μεταφέρει σιτηρά που παρέλαβε από το κατεχόμενο από τους Ρώσους λιμάνι του Μπερντιάνσκ, σύμφωνα με έναν Ουκρανό αξιωματούχο και ένα έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Ο αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, επικαλούμενος πληροφορίες που έλαβε από τις υπηρεσίες εμπορικής ναυτιλίας της χώρας, ανέφερε ότι το Zhibek Zholy φόρτωσε περίπου 4.500 τόνους σιτηρών από το Μπερντιάνσκ, μια πόλη που ανήκει στην Ουκρανία.

Σε επιστολή της που φέρει ημερομηνία την 30ή Ιουνίου και απευθύνεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας υποστηρίζει εξάλλου ότι το Zhibek Zholy εμπλέκεται σε «παράνομη εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών» από το Μπερντιάνσκ και κατευθύνεται στο Καρασού της Τουρκίας.

Στην επιστολή αυτή αναφέρεται ότι το φορτίο φτάνει τους 7.000 τόνους φορτίου, ποσότητα μεγαλύτερη από εκείνην που ανέφερε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα με το οποίο του ζητήθηκε να σχολιάσει την άφιξη του Zhibek Zholy στη χώρα.

Η εταιρεία KTZ Express που εδρεύει στο Καζακστάν επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το Zhibek Zholy της ανήκει αλλά ότι ναυλώθηκε από τη ρωσική εταιρεία Green Line, η οποία δεν υπόκειται σε κυρώσεις. Η KTZ Express πρόσθεσε ότι διαβουλεύεται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και θα συμμορφωθεί με όλες τις κυρώσεις και τους τυχόν περιορισμούς.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλέβει σιτηρά από τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή στη χώρα, στις 24 Φεβρουαρίου.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του διαψεύδει ότι οι Ρώσοι κλέβουν ουκρανικά σιτηρά.
Πηγή: kathimerini.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Α. Ιωσηφίδου | Θα είμαι υποψήφια για δήμαρχος Καβάλας

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Α. Ιωσηφίδου για Δήμαρχος στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές

Τους τελευταίους μήνες, μια ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβάνονται την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Καβάλας εξαιτίας των
συνεχών αδιεξόδων που δημιουργεί η σημερινή διοίκηση, εργάστηκε πάνω στην δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης ικανής να ανταποκριθεί στα
κελεύσματα της εποχής και στις ανάγκες του δήμου μας.

Σήμερα η προετοιμασία αυτή ολοκληρώθηκε και με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε όλους στην επίσημη παρουσίαση της δημοτικής μας παράταξης
η οποία θα γίνει την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 19:30 στον χώρο του πρώην εντευκτηρίου του ΝΟΚ (νυν FRIENDS).

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεπέρασαν τις 20.000 τα ημερήσια κρούσματα

Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα και στους θανάτους, καταγράφεται στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Κατακόρυφη άνοδος των λοιμώξεων καταγράφει η έκθεση του ΕΟΔΥ. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 20.084.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.644.889 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 48.6% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.664 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 165.417 (4.3% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 16, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.206 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Στο Διάγραμμα 3 παρουσιάζεται η ημερήσια κατανομή των θανάτων και ο 7ήμερος κυλιόμενος μέσος όρος του αριθμού των θανάτων.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 95 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 91.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 41 (43.16%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 54 (56.84%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.726 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 231 (ημερήσια μεταβολή +10%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η κατανομή
12.606 στην Αττική.
1.640 στη Θεσσαλονίκη.
Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων:

1.410 από την Ανατολική Αττική.
2.273 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας.
398 από τη Δυτική Αττική.
1.506 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας.
3.669 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας.
1.698 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας.
1.500 από τον Πειραιά.
152 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού.
Χθες, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής – Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, μας επανανέφερε στη δραματική πραγματικότητα εκτιμώντας πωςσήμερα θα δούμε πάνω από 20.000 κρούσματα κοροοϊού στην έκθεση του ΕΟΔΥ.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: