ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζημιά 10 εκατ. ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία από υπερτιμολογήσεις ιατρικών προϊοντων

Συνελήφθη μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας ένας 51χρονος διαχειριστής και εταίρος ελληνικής μονοπρόσωπης εταιρίας που υπερτιμολογούσε ιατρικά προϊόντα που προμηθευόταν από το εξωτερικό και τα μεταπωλούσε σε όλα σχεδόν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας συνελήφθη σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στη Γλυφάδα και πως η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο φέρεται να υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας κατηγορείται για απόκρυψη εισοδημάτων (φοροδιαφυγή) και για κατάρτιση πλαστών τιμολογίων

Από τον Αύγουστο του 2008 ως τον Νοέμβριο του 2010 ο κατηγορούμενος εξαπατούσε διοικήσεις και στελέχη πολλών νοσοκομείων στην Αττική και την περιφέρεια.

Μεταξύ των νοσοκομείων που είχε προωθήσει τα προϊόντα του φέρεται ότι είναι το Παίδων Πεντέλης, το Θριάσειο, ο Ευαγγελισμός και άλλα, ένω εξετάζεται αν στην υπόθεση αυτή είχε και συνεργούς.

Ο επιχειρηματίας είχε συστήσει εταιρεία «μαϊμού» στην Κύπρο και όταν προχωρούσε σε συμφωνία με τα ελληνικά νοσοκομεία, παρουσίαζε την εταιρεία αυτή ως μεσάζοντα.

Δηλαδή, αγόραζε από το εξωτερικό ιατρικά υλικά και στη συνέχεια, με πλαστά τιμολόγια παρουσίαζε στα ελληνικά νοσοκομεία πως τα αγόραζε από την δική του εταιρεία στην Κύπρο.

Στο γκαράζ της οικίας του βρέθηκε ένα πανάκριβο αυτοκίνητο μάρκας Ferrari, η οποία κατασχέθηκε όπως και ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή του.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version