Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εύα Καϊλή: Πώς ο Πάντσερι έπαιξε ρόλο στην αποφυλάκισή της – Η πρώτη της αντίδραση

Και επίσημα ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι αφήνεται η Εύα Καϊλή ύστερα απο την  τετράμηνη παραμονή της στις φυλακές του Χάρεν που κατηγορείται για συμμετοχή στο σκάνδαλο Qatar Gate.

Συγκεκριμένα ,ο Έλληνας δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος  αναφέρθηκε στην προσωρινή αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή  για το Qatar Gate που θα διαρκέσει μέχρι και την έναρξη της δίκης, αλλά και στην πρώτη της αντίδραση που είχε η ίδια όταν έμαθε για την αποφυλάκισή της.

Στην συνέχεια ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο MEGA δήλωσε οτι η προσωρινή αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή ήταν γνωστή από τη Μεγάλη Τρίτη ύστερα απο την  επικοινωνία με τον  ομοσπονδιακό εισαγγελέα στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, τους ενημέρωσε ότι κατόπιν συνεννόησης με τον ανακριτή, Μισέλ Κλεζ, αποφασίστηκε και η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή.

Αναφορικά είπε : Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι και να έχουμε τυπικά τη διαταγή του ανακριτή να μην δημοσιοποιήσουμε τίποτα. Αύριο δεν θα γίνει κανένα Δικαστικό Συμβούλιο για να επικυρώσει τη διάταξη του ανακριτή με την οποία αφήνεται ελεύθερη η κυρία Καϊλή. Τελείωσε το θέμα της ελευθερίας της, τυπικά, ουσιαστικά θα αφεθεί ελεύθερη από τις φυλακές του Χάρεν όταν και θα τοποθετηθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο είναι μέχρι την Παρασκευή να έχει βρεθεί το βραχιολάκι και θα αποφυλακιστεί».

Επιπλέον ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε  και στην επικοινωνία που είχε με την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης σημειώνοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που την άκουσε χαρούμενη  έπειτα απο  τους τελευταίους μήνες που βρισκόταν προφυλακισμένη.

Τα λόγια της χαρακτηριστικά ήταν τα εξής :«Μού  λες αλήθεια Μιχάλη; Θα δω το παιδί μου; Αυτή ήταν η αντίδρασή της», ανέφερε για την πρώτη αντίδραση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή, μετά και την ανακοίνωση της αποφυλάκισής της. Ως προς τον χώρο όπου και θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση, συμπλήρωσε πως υπάρχουν δύο χώροι και επέλεξε να μείνει μόνη της μαζί με το παιδί της. Προανήγγειλε ότι τίποτα δεν τελείωσε ακόμη στην υπόθεση, καθώς μεσολαβεί η δίκη για το σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά η αποφυλάκισή της τους κάνει πιο εύκολο να διερευνήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας μαζί της.

Επίσης , αναφορές έγιναν  και για τη δικογραφία, στην οποία υπάρχουν μέσα αρκετά συντριπτικά στοιχεία τα οποία και θα οδηγήσουν στην αθώωσή της. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο ότι τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους σχετίζονται με τα χρήματα, που βρέθηκαν στο σπίτι της στο Βέλγιο.

Επειτα απο τεσσερις μήνες  στην  φυλακή ο δικηγόρος της δήλωσε :«Η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια. Δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλους».

Βέβαια η απόφαση του χρόνου της αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή προκαλεί ερωτηματικά καθως λέγεται πως αποφυλακίστηκε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, διότι  έχουν ελαχιστοποιηθεί οι πιθανότητες αλλοίωσης στοιχείων καθώς ήδη κατέθεσε ο Αντόνιο Παντσέρι και όσα είπε «έδεσαν» την υπόθεση. Αν και ίδια επιμένει στην αθωότητα της καθώς δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία η απόφαση για αποφυλάκιση, δεν σημαίνει την αθώωση της .

Το σκεπτικό της αποφυλάκισης για την Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της θα μείνει με την κόρη της, αλλά όχι στο ίδιο σπίτι με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον θα μπορεί να μιλήσει μόνο τηλεφωνικά και οι κλήσεις θα καταγράφονται. Στο σκεπτικό της αποφυλάκισης που δημοσίευσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, οι Βέλγοι δικαστές σημειώνουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις προϋποθέσεις που κρατούσαν την ευρωβουλευτή στις φυλακές. Ωστόσο, η αιτιολογία που την αφήνουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους είναι ξεκάθαρα «προσχηματική» σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Δεδομένου ότι οι λόγοι όπως αναφέρονται στο ένταλμα σύλληψης που επιβεβαίωσαν τα ανακριτικά δικαστήρια, εξακολουθούν να ισχύουν όσον αφορά στον κίνδυνο υποτροπής, συμπαιγνίας και αποφυγής εκτέλεσης της ποινής, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη συνέχιση της προληπτικής κράτησης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι».

“Παθολογία στη δημοκρατία”

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος Σπύρος Παππάς, που στηρίζει την Εύα Καϊλή, αναφέρει ότι η απόφαση για αποφυλάκιση θα έπρεπε να έχει ληφθεί πολύ καιρό πριν. «Είναι μια απόφαση που θα έπρεπε να έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Στο μεταξύ, στο διάστημα αυτό διαπιστώνω μια αδικαιολόγητη παρεμπόδιση της κοινοβουλευτικής της λειτουργίας με την παρακώληση που προκάλεσε η προφυλάκιση αυτή στην άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων της κας Καϊλή, τα οποία εξασφαλίζονται από την Συνθήκη με την κοινοβουλευτική ασυλία. Αν και δεν υπήρξε άρση της, στην πράξη παραβιάστηκε τόσο κατά την ερευνά στο σπίτι της όσο και κατά την έρευνα στον απαραβίαστο χώρο των γραφείων της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και καθόλη τη διάρκεια της 4μηνης προφυλάκισής της. Πρόκειται για σοβαρή παθολογία στη δημοκρατία στο επίπεδο της ΕΕ», είπε ο κ. Παππάς.

Δήλωση για την αποφυλάκισή της Εύας Καϊλή και την έναρξη της πολύκροτης δίκης, η οποία και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό για το πότε θα πραγματοποιηθεί αλλά είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει ραγδαίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε και ο δικηγόρος της στο Βέλγιο, Σβεν Μαρί: «Δεν θα σχολιάσω περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί» είπε από την πλευρά του ο δημοφιλής Βέλγος συνήγορος. «Η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια. Δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλους» δήλωσε από την πλευρά του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

 

newsbomb.gr

 

 

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύλληψη καταζητούμενου στο αεροδρόμιο της Καβάλας

Συνελήφθη το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 το πρωί στον Αερολιμένα Καβάλας “Μέγας Αλέξανδρος”, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας ένας ημεδαπός, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Γερμανία και κατά τον έλεγχο των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σε ηλικία 71 ετών ο γνωστός αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου έφυγε από τη ζωή

Ο γνωστός αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (5/6), σε ηλικία 71 ετών, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα.

Ο δημοσιογράφος, που νοσηλευόταν στον Άγιο Σάββα, είχε χάσει τον γιο του, το 2017 λόγω της σπάνιας ασθένειας που ονομάζεται «Αταξία Φρίντριχ», σε ηλικία 35 ετών.

Έκτοτε η υγεία του επιβαρύνθηκε πολύ, ενώ το 2017 είχε υποστεί έμφραγμα και το 2018 υπέστη πνευμονικό οίδημα και νοσηλευόταν στην ΜΕΘ.

Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε στα Πετράλωνα στις 26 Μαΐου 1952. Ήταν Έλληνας αθλητικογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών.

Η πρώτη του ενυπόγραφη παρουσία στην έντυπη δημοσιογραφία καταγράφηκε σε πολύ νεαρή ηλικία, στην εβδομαδιαία Παναθηναϊκή Φλόγα στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας “Ο Φίλαθλος”, ενώ είχε συνεργαστεί και με τα περιοδικά Σύγχρονος Αθλητισμός και Forza.

Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον Φίλαθλο, καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Παντρεύτηκε δύο φορές, το 1980 την πρώτη του σύζυγο Μαρία και το 1997 την δεύτερη του σύζυγο Ευγενία. Είχε αποκτήσει με καθεμιά από τις δύο συζύγους του από ένα παιδί, τον Τάσο (ο οποίος γεννήθηκε το 1982 και απεβίωσε το 2017 λόγω της σπάνιας ασθένειας που ονομάζεται “Αταξία Φρίντριχ” και την Σταυρούλα (γενν. 1998) αντίστοιχα.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέες εργασίες στον Αμυγδαλεώνα από την ΔΕΥΑΚ

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης, αύριο Τρίτη 6 Ιουνίου η δημοτική επιχείρηση θα ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες στην Αμυγδαλεώνα. Σκοπός του έργου είναι να κλειστούν τα χαντάκια που είχαν δημιουργηθεί από προηγούμενο έργο κατασκευής εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, με την εκ νέου υλοποίηση του. 

Ο κ. Χρόνης εξήγησε ότι οι δικηγόροι και των δύο πλευρών συζητούν για τους όρους και τις προϋποθέσεις διάλυσης της εργολαβίας. Κι ενώ αυτή η συμφωνία θα γίνει αλλά καθυστερεί, η ίδια η ΔΕΥΑΚ θα κλείσει τα πολλά χαντάκια μέσα στους δρόμους του χωριού. Τα περισσότερα εμποδίζουν τους κατοίκους ακόμη και να μπουν ή να βγουν από τα σπίτια τους! 

Σύμφωνα με τον κ. Χρόνη το πρόβλημα είναι εκτεταμένο εντός του Αμυγδαλεώνα.

Θα γίνει μια ιεράρχηση και μια συντονισμένη εργασία που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει ένα περίπου μήνα, μέχρι να κλείσουν όλα τα χαντάκια. Ακόμη και την περασμένη Παρασκευή μηχανικοί της ΔΕΥΑΚ μαζί με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου έκαναν αυτοψίες για να δουν από κοντά στα σημεία των επεμβάσεων.

 Όλοι εύχονται τούτη τη φορά η ΔΕΥΑΚ να κρατήσει το λόγο της. 

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: