ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εως και αύριο η πληρωμή τελών κυκλοφορίας του 2014

Περιθώριο έως και αύριο έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014 ή την κατάθεση των πινακίδων τους, μετά την παράταση έως τις 3 Ιανουαρίου που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι οι Εφορίες – οι οποίες αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι κλειστές σήμερα και αύριο – θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να εξυπηρετούν τους φορολογουμένους μόνο για τις παρακάτω περιπτώσεις:

n Χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας που λήγει η προθεσμία υποβολής του.

n Παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014.

n Κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία.

n Κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς κ.λπ.

Σήμερα και αύριο, πέραν των παραπάνω, δεν θα διενεργούνται οι λοιπές συναλλαγές με το κοινό στις ΔΟΥ προκειμένου να ενημερωθούν οι εφοριακοί για τις νέες διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο, θα εξοφληθούν ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και ο συμπληρωματικός φόρος για ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τις προθεσμίες υποβολής πάσης φύσεως φορολογικών δηλώσεων αλλά και τα χρονοδιαγράμματα εκκαθάρισης και εξόφλησης των δόσεων για το σύνολο του 2014.

Από το χρονοδιάγραμμα αυτό προκύπτει ότι το έντυπο Ε9 για όσους έχουν μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση θα υποβληθεί από 17 Φεβρουαρίου έως 30 Μαΐου και οι φόροι ακινήτων θα πληρωθούν σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο.
Η υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) από όλους τους φορολογουμένους θα αρχίσει από τις 20 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2014, ενώ η εξόφληση των φόρων εισοδήματος θα γίνει σε τρεις δόσεις.

Η πρώτη έως τα τέλη Ιουλίου, η δεύτερη έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 30 Νοεμβρίου.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version