Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εως και αύριο η πληρωμή τελών κυκλοφορίας του 2014

Περιθώριο έως και αύριο έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014 ή την κατάθεση των πινακίδων τους, μετά την παράταση έως τις 3 Ιανουαρίου που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι οι Εφορίες – οι οποίες αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι κλειστές σήμερα και αύριο – θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να εξυπηρετούν τους φορολογουμένους μόνο για τις παρακάτω περιπτώσεις:

n Χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας που λήγει η προθεσμία υποβολής του.

n Παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014.

n Κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία.

n Κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς κ.λπ.

Σήμερα και αύριο, πέραν των παραπάνω, δεν θα διενεργούνται οι λοιπές συναλλαγές με το κοινό στις ΔΟΥ προκειμένου να ενημερωθούν οι εφοριακοί για τις νέες διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο, θα εξοφληθούν ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και ο συμπληρωματικός φόρος για ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τις προθεσμίες υποβολής πάσης φύσεως φορολογικών δηλώσεων αλλά και τα χρονοδιαγράμματα εκκαθάρισης και εξόφλησης των δόσεων για το σύνολο του 2014.

Από το χρονοδιάγραμμα αυτό προκύπτει ότι το έντυπο Ε9 για όσους έχουν μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση θα υποβληθεί από 17 Φεβρουαρίου έως 30 Μαΐου και οι φόροι ακινήτων θα πληρωθούν σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο.
Η υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) από όλους τους φορολογουμένους θα αρχίσει από τις 20 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2014, ενώ η εξόφληση των φόρων εισοδήματος θα γίνει σε τρεις δόσεις.

Η πρώτη έως τα τέλη Ιουλίου, η δεύτερη έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 30 Νοεμβρίου.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Το Επιμελητήριο Καβάλας στην Σερβία – Σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λέσκοβατς

Όπως ανήρτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Καβάλας Μάρκος Δέμπας : 

Στην επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Επιμελητηρίου Lescovac της Σερβίας, του πιο δυναμικού και αδελφού Επιμελητηρίου με το δικό μας Επιμελητήριο Καβάλας-Chamber of Kavala Τιμήσαμε αυτήν την ευχάριστη εκδήλωση, ενος Επιμελητηρίου που είχε ισχυρή παρουσία στην KAVALAEXPO2022 ως τιμώμενη περιοχή κσι τονίσαμε με την παρουσία μας, τούς ιστορικούς δεσμούς φιλίας των λαών μας και των στενών εμπορικών σχέσεων που έχουμε αναπτύξει και που μπορούμε να τους δυναμωσουμε ακόμη περισσότερο.
Ιδιαίτερα τιμητική, η βράβευση του Επιμελητηρίου Καβάλας, μπροστά σε εκατοντάδες επιχειρήσεις και επισήμους, για την αγαστή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και την άοκνη προσπάθεια μας για την προβολη και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων μας.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Πάνω από 50% προμηνύονται οι ελλείψεις στο γάλα – Κλείνουν μονάδες παραγωγής

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αιγοπροβατοτρόφοι της χώρας με τις τιμές που τους προσφέρουν οι μεταποιητές για τα συμβόλαια στο γάλα της νέας εμπορικής περιόδου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεταποιητές δίνουν μόνο μια προκαταβολή και ζητούν το γάλα από τους κτηνοτρόφους με ανοικτές τιμές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή | Παράταση υποβολής δικαιολογητικών

Τη δυνατότητα να υποβάλουν έστω και καθυστερημένα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όσες επιχειρήσεις έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή παρέχει το υπουργείο Οικονομικών με απόφασή του. Παράλληλα, επιλύονται τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν από το «Εργάνη» και σχετίζονται με την υποχρέωση διατήρησης του προσωπικού που προέβλεπε η νομοθεσία.

Ταυτόχρονα, το οικονομικό επιτελείο κάνει «δώρο» σε όσους είχαν υποβάλει καθυστερημένα τα δικαιολογητικά και συγκεκριμένα μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2022 (είχε δοθεί πάλι παράταση κατάθεσης των δικαιολογητικών), να τύχουν της πρόσθετης έκπτωσης 15% στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού. Σημειώνεται ότι ύστερα από ελέγχους που διενέργησαν οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Εργασίας («Εργάνη») είχαν εντοπιστεί 17.800 επιχειρήσεις, πολλές εκ των οποίων δεν διατήρησαν το προσωπικό, ενώ πολλές άλλες δεν είχαν αποστείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν, ωστόσο, ότι όσες επιχειρήσεις δεν τήρησαν τον βασικό όρο της διατήρησης του προσωπικού (εκτός των περιπτώσεων που καταγράφονται μερικές μέρες μεταξύ απόλυσης και πρόσληψης) θα επιστρέψουν το σύνολο της επιστρεπτέας.

Συγκεκριμένα, στην κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  1. Παρατείνεται έως τις 31.1.2023 η επιστροφή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής.
  2. Παρατείνεται έως τις 30.12.2022 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για όσες επιχειρήσεις – δικαιούχους δεν έχουν ακόμη υποβάλει πλήρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη λήψη ενισχύσεων μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής. Οσες δεν το πράξουν θα κληθούν επίσης να επιστρέψουν το σύνολο του ποσού.

  3. Για το κριτήριο χορήγησης της ενίσχυσης της επιστρεπτέας προκαταβολής που αφορά τη διατήρηση του μέσου όρου του αριθμού των εργαζομένων, βάσει των στοιχείων του συστήματος «Εργάνη», πλέον θα λαμβάνεται υπόψη ότι έχει τηρηθεί η υποχρέωση διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων, εφόσον η διαφορά του μέσου όρου εργαζομένων κατά τους μήνες υποχρέωσης διατήρησης διαφέρει κατά λιγότερο από μία μονάδα (έναντι του μηδενός που ίσχυε ώς τώρα) σε σχέση με τον αρχικό αριθμό εργαζομένων που απασχολούσε η επιχείρηση. Με αυτόν τον τρόπο εάν, για παράδειγμα, μία επιχείρηση κατήγγειλε τη σύμβαση ενός εργαζομένου έναν μήνα, αλλά προσέλαβε άλλον εργαζόμενο τον επόμενο μήνα, θα θεωρείται ότι πληροί το κριτήριο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων. Για τις περιπτώσεις που βεβαιώθηκαν ποσά προς επιστροφή θα διαγραφούν τα ποσά και θα επαναβεβαιωθούν, με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους υπόλοιπους ωφελουμένους.

  4. Εφόσον έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και 23 Σεπτεμβρίου 2022 και έχουν τηρηθεί οι όροι διατήρησης του προσωπικού, παρέχεται η έκπτωση 15% στην περίπτωση που καταβληθεί το ποσό εφάπαξ.

kathimerini.gr

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: