Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργοστάσιο αυτοκινήτων στα Σκόπια αντί για Ελλάδα;

Η γερμανική εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξαφνικά  ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμφωνία με την γειτονική μας χώρα για την κατασκευή  μονάδας παραγωγής.

Η Next.e.Go Mobile, εταιρεία που θα κατασκεύασε μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα, ανακοίνωσε επίσημα πως μετά το μικρό εργοστάσιο που θα κατασκευάσει στην Βουλγαρία το 2024, θα προχωρήσει στην ανέγερση και ενός δεύτερου παρόμοιου μεγέθους στα Σκόπια.

Αναμφίβολα η κίνηση για την κατασκευή δυο μονάδων παραγωγής δίπλα στη χώρα μας, ενώ έχουν ήδη ανακοινώσει εδώ και περίπου δυο χρόνια ότι προτίμησαν την Ελλάδα για το εργοστάσιο τους στα Βαλκάνια, εγείρει πολλά ερωτήματα, που θα πρέπει να απαντηθούν, από τους ανθρώπους της Γερμανικής εταιρείας… Εμείς τουλάχιστον, ως newsauto.gr,  θα τους τα θέσουμε και αναμένουμε τις απαντήσεις τους… Μείνετε συντονισμένοι! 

Το νέο εργοστάσιο στα Σκόπια λοιπόν, θα ξεκινήσει να λειτουργεί το φθινόπωρο του 2024 και θα έχει ένα μέγιστο ρυθμό παραγωγής έως τα 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο. Θα βρίσκεται κοντά στην πόλη Τέτοβο και θα απασχολεί 900 άτομα.

«Η στρατηγική μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη βασίζεται στην εκτίμησή μας για το ανταγωνιστικό και ελκυστικό επενδυτικό κλίμα της περιοχής», δήλωσε ο Ali Vezvaei, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της e.GO, στην σχετική εκδήλωση που έγινε στο Τέτοβο.

Ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Demitar Kovacevski, μίλησε μεταξύ άλλων για «…την σημαντικότητα της συμφωνίας για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στο Τέτοβο, αλλά και γενικότερα την ενίσχυση που έχει αυτή η επένδυση για τη χώρα».

 

Πηγή: newsauto.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η επιστολική ψήφος για τις Ευρωεκλογές 2024

Ένας μήνας σχεδόν πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης  Ιουνίου , και τα πολιτικά κόμματα έχουν μπει στον ρυθμό για τα καλά.

Το ίδιο φαίνεται πως έχει γίνει και με το τμήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα, όπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Airotel Galaxy” συνέντευξη τύπου για την επιστολική ψήφο.

Βασικός σκοπός ; Να ενημερωθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού και για το πως θα μπορέσουν μέσα από αυτήν την διαδικασία να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με θέμα την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας αλλά και πολλαπλών διακρίσεων.

Διοργανωτής της ημέρας , το Ινστιτούτο Πρόληψης και θεραπείας της βίας και προώθησης της ισότητας των φύλων «βία στόπ». Συνεργάτες ωστόσο τόσο το λύκειο Ελληνίδων όσο και ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια πνοή που κατόρθωσαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών γυναικών της πόλης μας αλλά και να εμπλουτίσουν την ομιλία με ειδικούς του χώρου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά ψώνια στην αγορά της

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και οι Καβαλιώτες έχουν ξεκινήσει τα πασχαλινά τους ψώνια στην αγορά της πόλης.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης, η κατάσταση και η κίνηση στην αγορά φέρνουν αισιοδοξία στους καταστηματάρχες ενώ επίσης γίνεται γνωστό και το εορταστικό ωραρίο των καταστημάτων με την Κυριακή των Βαϊων να είναι ανοιχτά.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το εορταστικό ωράριο αλλά και η αισιόδοξη κίνηση που απασχολεί τους καταστηματάρχες της πόλης αλλά και η οργάνωση θεσμός πλέον της Λευκής Νύχτας που έρχεται για ακόμη μια χρόνια στην πόλη της Καβάλας με πολλά δρώμενα και συναυλίες στις 24 Μαΐου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en