Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργοστάσιο αυτοκινήτων στα Σκόπια αντί για Ελλάδα;

Η γερμανική εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξαφνικά  ανακοίνωσε πως υπέγραψε συμφωνία με την γειτονική μας χώρα για την κατασκευή  μονάδας παραγωγής.

Η Next.e.Go Mobile, εταιρεία που θα κατασκεύασε μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα, ανακοίνωσε επίσημα πως μετά το μικρό εργοστάσιο που θα κατασκευάσει στην Βουλγαρία το 2024, θα προχωρήσει στην ανέγερση και ενός δεύτερου παρόμοιου μεγέθους στα Σκόπια.

Αναμφίβολα η κίνηση για την κατασκευή δυο μονάδων παραγωγής δίπλα στη χώρα μας, ενώ έχουν ήδη ανακοινώσει εδώ και περίπου δυο χρόνια ότι προτίμησαν την Ελλάδα για το εργοστάσιο τους στα Βαλκάνια, εγείρει πολλά ερωτήματα, που θα πρέπει να απαντηθούν, από τους ανθρώπους της Γερμανικής εταιρείας… Εμείς τουλάχιστον, ως newsauto.gr,  θα τους τα θέσουμε και αναμένουμε τις απαντήσεις τους… Μείνετε συντονισμένοι! 

Το νέο εργοστάσιο στα Σκόπια λοιπόν, θα ξεκινήσει να λειτουργεί το φθινόπωρο του 2024 και θα έχει ένα μέγιστο ρυθμό παραγωγής έως τα 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το χρόνο. Θα βρίσκεται κοντά στην πόλη Τέτοβο και θα απασχολεί 900 άτομα.

«Η στρατηγική μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη βασίζεται στην εκτίμησή μας για το ανταγωνιστικό και ελκυστικό επενδυτικό κλίμα της περιοχής», δήλωσε ο Ali Vezvaei, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της e.GO, στην σχετική εκδήλωση που έγινε στο Τέτοβο.

Ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Demitar Kovacevski, μίλησε μεταξύ άλλων για «…την σημαντικότητα της συμφωνίας για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στο Τέτοβο, αλλά και γενικότερα την ενίσχυση που έχει αυτή η επένδυση για τη χώρα».

 

Πηγή: newsauto.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε το επετειακό συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας

Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου το επετειακό συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας.
Στην τελετή έναρξης κεντρικός ομιλιτής ήταν ο ιστορικός ερευνητής, Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, ενώ το παρόν φορείς της Καβάλας αλλα και πλήθος ιατρών.
Το συνέδριο θα συνεχιστεί εώς την Κυριακή 2 Οκτωβρίου με ομιλιτές, επιστήμονες γιατρούς απο όλη την χώρα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παρεμβάσεις Π.Ε Καβάλας στα Τενάγη των Φιλίππων

Για το χρόνιο πρόβλημα στα Τενάγη των Φιλίππων και τις παρεμβάσεις της Π.Ε Καβάλας, σε αυτά, μιλάει στο ENA CHANNEL, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Αλέξης Πολίτης, ο οποίος δηλώνει πως κατανοεί την μεγάλη ανησυχία των παραγωγών της περιοχής.
Φέτος λοιπόν, η Π.Ε Καβάλας, σύμφωνα με τον κ. Πολίτη, διαθέτει 1 εκ. ευρώ απο το αρμόδιο Υπουργείο και θα προχωρίσει σε διαφορετικές παρμεβάσεις στα τμήματα των Τεναγών και στον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου.

Η συνέντευξη του κ. Αλέξη Πολίτη:

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Περισσότερα δρομολόγια στην γραμμή του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας απο 1 Οκτωμβρίου

Απο το Σάββατο 1 Οκτωμβρίου, το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, διαφοροποιεί τα δρομολόγια των λεωφροείων.
Πιο συγκεκριμένα επιστρέφει και πάλι η γραμμή 10 της Νεάπολις, ενω σύμφωνα με τον πρ. του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, κ. Στράτο Μακριγιαννίδη, η γραμμή του νοσοκομείου θα έχει δρομολόγιο κάθε 15 λεπτά, το ίδιο θα ισχυεί και στην γραμμή της Κηπούπολης, η οποία εξυπηρετεί κυρίως μαθητές και φοιτητές, με την μόνη διαφορά στην γραμμή της Κηπούπολης, όποτε υπάρχει πολύς κόσμος θα εκτελούνται έκτακτα δρομολόγια.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μακρογιαννίδης, δηλώνει στην κάμερα του ENA CHANNEL, πως η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική στα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: