Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή | Πιστώθηκαν 235 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 13.474 δικαιούχους

Δημοσιεύτηκε

στις

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 13.474 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 235,4 εκατ. ευρώ.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 47.532, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 468,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 53.351 επιχειρήσεις οριστικοποίησαν, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport), την Αίτηση Χορήγησης της ενίσχυσης.

Οι πληρωμές, για το υπόλοιπο 10% των δικαιούχων, θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, μετά από έλεγχο αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανακοινώθηκε προχθές, κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για την επανεκκίνηση της Οικονομίας, το υπουργείο Οικονομικών θα δρομολογήσει, τον Ιούνιο, τις διαδικασίες για ένα νέο πρόγραμμα του χρηματοδοτικού σχήματος, με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.

Το αδιάθετο υπόλοιπο της πρώτης φάσης θα προστεθεί στη δεύτερη φάση, ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα 2 δισ. ευρώ.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΤΑΞΙΔΙ

Νέα δρομολόγια συνδέουν την Ελλάδα με μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Δημοσιεύτηκε

στις

Η ανταπόκριση των αεροπορικών εταιρειών στο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς είναι άμεση γεγονός που αποδεικνύεται όχι μόνο από την σχεδιαζόμενη επανέναρξη των ήδη υπαρχουσών δρομολογίων από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια αλλά και από την ένταξη νέων στο πτητικό τους πρόγραμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, Volotea και Wizz Air ανακοίνωσαν νέες αεροπορικές συνδέσεις με τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Πιο αναλυτικά, η Volotea ανακοίνωσε τα εξής νέα δρομολόγια:

 • Μύκονο – Ηράκλειο (2 φορές την εβδομάδα)
 • Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο (2 φορές την εβδομάδα)
 • Θεσσαλονίκη – Μύκονο (2 φορές την εβδομάδα)
 • Θεσσαλονίκη – Σαντορίνη (2 φορές την εβδομάδα)
 • Κέρκυρα – Αθήνα (4 φορές την εβδομάδα έως τα τέλη Ιουλίου και 7 φορές την εβδομάδα για την υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδο)

Η Volotea συνεχίζει και φέτος τα ήδη καθιερωμένα δρομολόγια:

 • Σαντορίνη – Αθήνα (31 πτήσεις την εβδομάδα)
 • Μύκονο  – Αθήνα (28 φορές την εβδομάδα)
 • Ρόδο – Αθήνα (7 φορές την εβδομάδα)

Η Wizz Air ανακοίνωσε τα εξής νέα δρομολόγια:

 • Κέρκυρα – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα )
 • Κέρκυρα – Βιέννη (2 φορές την εβδομάδα )
 • Ρόδο – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα )
 • Ρόδο – Βιέννη (2 φορές την εβδομάδα )
 • Ρόδο – Τίρανα (2 φορές την εβδομάδα)
 • Ζάκυνθο – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα )
 • Ζάκυνθο – Βιέννη (2 φορές την εβδομάδα )

Επίσης, συνεχίζει τη δυναμική της παρουσία στην χώρα μας με τα δρομολόγια:

 • Θεσσαλονίκη- Βουδαπέστη (2 φορές την εβδομάδα)
 • Θεσσαλονίκη- Κίεβο (3 φορές την εβδομάδα)
 • Θεσσαλονίκη- Κουτάϊσι (2 φορές την εβδομάδα)
 • Θεσσαλονίκη- Λούτον (2 φορές την εβδομάδα)
 • Θεσσαλονίκη- Βιέννη (4 φορές την εβδομάδα)
 • Κέρκυρα- Βουδαπέστη (2 φορές την εβδομάδα)
 • Κέρκυρα- Βαρσοβία (1 φορά την εβδομάδα)
 • Ρόδο – Βουδαπέστη (2 φορές την εβδομάδα)
 • Ζάκυνθο – Βουδαπέστη (1 φορά την εβδομάδα)

Διεθνείς πτήσεις από και προς το Αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεκινήσουν 15 Ιουνίου. Διεθνείς πτήσεις από και προς τα υπόλοιπα αεροδρόμια αναμένεται να ξεκινήσουν από 1η Ιουλίου.

Ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος δήλωσε:

«Μας γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρείες επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική τουριστική αγορά και  στα αεροδρόμιά μας τόσο με τη συνέχιση των ήδη προγραμματισμένων δρομολογίων όσο και με την ενίσχυση της παρουσίας τους με την προσθήκη πτήσεων σε νέους προορισμούς.

Από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις αεροπορικές εταιρίες, τις κρατικές αρχές και τους τοπικούς φορείς με στόχο  μαζί να απογειώσουμε και πάλι τον τουρισμό στη χώρα μας».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις | Αυξημένες καταβάλλονται σήμερα οι επικουρικές

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις τους θα δουν σήμερα 236.274 συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αυξήσεις αφορούν τους συνταξιούχους που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ και υπέστησαν μειώσεις με το νόμο 4387/2016, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (Στε) έκρινε αντισυνταγματικές αυτές τις περικοπές. Η επικουρική σύνταξη θα είναι αυξημένη κατά μέσο όρο κατά 75,47 ευρώ (καθαρό ποσό προ φόρου), ενώ η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι μικτά 99,57 ευρώ το μήνα.

«Από αύριο 2 Ιουνίου περίπου 240.000 συνταξιούχοι θα έχουν μεσοσταθμική αύξηση 100 ευρώ το μήνα περίπου μεικτά στις επικουρικές τους συντάξεις» όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση, όπως είπε, εφαρμόζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική την περικοπή των επικουρικών συντάξεων που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου». Τις επόμενες μέρες επίσης θα αρχίσει να καταβάλλεται σε περίπου 3.500 άνεργους ναυτικούς το επίδομα ανεργίας. Ήδη έχει καταβληθεί σε 2.160 ναυτικούς το επίδομα ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκπτωση φόρου | Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα «χαμένα» ενοίκια

Δημοσιεύτηκε

στις

Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τη δήλωση των «χαμένων» ενοικίων από τους ιδιοκτήτες ακίνητων που εισπράττουν μειωμένα κατά 40% μισθώματα. Η επικαιροποίηση του μισθωτηρίου συμβολαίου, η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης για τα μισθώματα που δεν εισπράχθηκαν και η αποδοχή της από τους ενοικιαστές αποτελούν τα τρία κλειδιά που θα κλειδώσουν την έκπτωση την έκπτωση φόρου εισοδήματος ή και ΕΝΦΙΑ που θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας. Το κράτος θα καλύψει τελικά το 30% των χαμένων ενοικίων συμψηφίζοντάς το με τους φόρους που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους με εξαίρεση τις οφειλές από ρυθμίσεις.

Η πλατφόρμα
Για να υπολογιστεί η χασούρα αλλά κυρίως η έκπτωση φόρου για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου που εισπράττει κουρεμένα κατά 40% μισθώματα θα δημιουργηθεί στο Taxisnet ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στην πλατφόρμα αυτή, σχεδιάζεται σύμφωνα με πληροφορίες να «ανέβουν» όλα τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια συμβόλαια που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ.

Μόλις αναρτηθούν τα μισθωτήρια οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται θα πρέπει:

– Να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς τους στο Taxisnet και να επικαιροποιήσουν τα μισθωτήρια συμβόλαια καθώς θα πρέπει οι μισθώσεις να φαίνονται στο σύστημα ως ενεργές.

– Να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση δηλώνοντας το μηνιαίο μίσθωμα, τους μήνες κατά τους οποίους το ενοίκιο καταβλήθηκε μειωμένο κατά 40% και τα στοιχεία των ενοικιαστών που δικαιούνται μείωση ενοικίου.

– Η αίτηση που υπέβαλε ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από τον ενοικιαστή. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την έκπτωση φόρου στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Όταν θα κλείσει η πλατφόρμα η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε έλεγχο και διασταύρωση των στοιχείων και θα υπολογίσει το ποσό της «αποζημίωσης» για τους φορολογούμενους που εισπράττουν από το Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού το 60% των μισθωμάτων. Συνολικά θα καλυφθεί το 30% των ενοικίων που δεν θα εισπραχθούν καθώς η έκπτωση φόρου ανέρχεται στο 20% επί του 60% των μισθωμάτων που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες.

Για παράδειγμα σε μηνιαίο μίσθωμα 300 ευρώ, το οποίο «κουρεύεται» κατά 40% ή 120 ευρώ, η έκπτωση φόρου υπολογίζεται σε 20% επί των εισπραττόμενων 180 ευρώ και διαμορφώνεται σε 36 ευρώ. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το 30% των υπόλοιπων 120 ευρώ του ενοικίου που «έχασε» ο ιδιοκτήτης. Κάθε ιδιοκτήτης θα πάρει πίσω με τη μορφή έκπτωσης από τον φετινό φόρο εισοδήματος ή και τον φετινό ΕΝΦΙΑ το 30% της απώλειας που θα υποστεί από την αναγκαστική μείωση των ενοικίων κατά 40%.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η τελική μάχη στις 19 Ιουνίου για τα 32 δισ. χωρίς μνημόνιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ικανοποίηση αλλά όχι εφησυχασμός στην κυβέρνηση μετά την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Αλληλεγγύης, η οποία προβλέπει «πακέτο» ύψους 32 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Και αυτό καθώς η πρόταση αυτή πρέπει να εγκριθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 19 Ιουνίου, όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει μία ακόμη μάχη.

Στο διάστημα που μεσολαβεί ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μαζί με τον οποίο και με άλλους επτά ηγέτες στις 25 Μαρτίου είχαν στείλει κοινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζητώντας έναν μηχανισμό κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού. Αίτημα που έμοιαζε με ουτοπία και, όμως, έγινε, πραγματικότητα, αφού αυτό επί της ουσίας προτείνει η Κομισιόν.

«Τώρα εξαρτάται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει ζήτημα νέου μνημονίου. Καθώς άλλωστε σημείωσε με νόημα ότι η κυβέρνηση έχει ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, διαμηνύοντας έτσι προς πάσα κατεύθυνση ότι τα χρήματα αυτά δε θα δοθούν σε παροχές, αλλά σε αναπτυξιακές δράσεις, χωρίς να τίθεται εν αμφιβόλω η δημοσιονομική σταθερότητα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται μνημόνια για να βρει λόγο ύπαρξης» σχολίαζαν χαρακτηριστικά εξάλλου κυβερνητικά στελέχη. Κατηγορούσαν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι παρακαλά να υπάρξουν στο Ταμείο Αλληλεγγύης όροι μνημονιακού χαρακτήρα, πλην όμως όπως τόνιζαν αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, καθώς άλλωστε η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει δημοσιονομική ρότα.

Όσον αφορά όμως στο πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας, στο οποίο αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις (Νέα), κυβερνητικά στελέχη επισήμαιναν πως αυτό είχε συμφωνηθεί το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ισχύει ούτως ή άλλως μέχρι το 2022, αλλά αφορά δημοσιονομικά και μεταρρυθμίσεις, όχι το «πακέτο» των 32 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση ταυτόχρονα, εκτός από τη δημοσιονομική υπευθυνότητα και τη μεταρρυθμιστική προσήλωση, διαμηνύει ότι στο σχέδιο ανάπτυξης που ετοιμάζει προτεραιότητες παραμένουν η προσέλκυση επενδύσεων και η «χαλάρωση της φορολογικής θηλιάς στο λαιμό της μεσαίας τάξης». Όπως διαβεβαίωναν κυβερνητικά στελέχη, «το σχέδιο αυτό δεν έχει αλλάξει, για αυτό ψηφίστηκε η ΝΔ και αυτό θα εφαρμόσει».

Το timing όμως των φοροελαφρύνσεων είναι ένα άλλο ζήτημα. Το βέβαιο είναι πως το φθινόπωρο, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, εκτιμώντας ότι έτσι θα ενισχύσει την απασχόληση. Εν τω μεταξύ βεβαίως θα έχει κλειδώσει και το Ταμείο Αλληλεγγύης αλλά και θα έχει καταρτιστεί από την επιτροπή σοφών με επικεφαλής το νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη το σχέδιο για την κατανομή του, το οποίο στη συνέχεια θα ενταχθεί στο επόμενο μεσοπρόθεσμο. Σημειωτέον ότι ο σχεδιασμός για τα 32 δισ. ευρώ θα είναι κεντρικός, δηλαδή υπό τον άμεσο έλεγχο του Μαξίμου και όχι των υπουργείων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ