ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη του Επάρχου Λήμου στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας (video)

Ο Έπαρχος Λήμνου, κατά την επίσκεψη του στην Καβάλα, για τα εγκαίνια της περιοδικής ιστορικής έκθεσης «Η Ρωσική παρουσία στη Λήμνο» στον χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας, συναντήθηκε, σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο στα γραφεία της Π.Ε. Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δράσεις για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και για την έμπρακτη στήριξη της ακτοπλοϊκής σύνδεση της Λήμνου με την Βόρεια Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο έπαρχος Λήμνου, πριν αρχίσει η συνάντηση, η Καβάλα είναι το πλησιέστερο λιμάνι και συγχρόνως σημείο της ηπειρωτικής χώρας για τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. Και για τους νησιώτες, πρόσθεσε, η σύνδεση με την στεριά είναι ζωτικής σημασίας.

Ο Θ. Μαρκόπουλος επεσήμανε, από την πλευρά του, ότι η Καβάλα διατηρεί μία διαχρονική αδελφική σχέση με τα νησιά του βορείου Αιγαίου, αφού αποτελεί την «πύλη» επικοινωνίας τους με την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτή τη σχέση, σημείωσε, πρέπει να την ενδυναμώσουν οι δύο πλευρές, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

 

 

 

 

Πηγή : http://www.limnosfm100.gr/limnos/item/30926-synantisi-me-ton-eparxo-kavalas-eixe-o-eparxos-limnou.html

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version