Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εξοπλιστικά | Τι σημαίνει το αίτημα της Αθήνας προς τις ΗΠΑ για τα F-35

Το προβάδισμα της αεροπορικής ισχύος στο Αιγαίο έστω και με… μισό βήμα μπροστά από την Τουρκία επιδιώκει να διατηρήσει η χώρα μας, δρομολογώντας, επί της ουσίας, την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απόκτηση 20 + 20 μαχητικών αεροσκαφών F-35. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι 5ης γενιάς, μπορούν να αναλάβουν και να φέρουν εις πέρας πολλαπλούς ρόλους και αποστολές και είναι εξοπλισμένα με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα έχοντας παράλληλα χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth). Το γεγονός ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να «τρέξει» ακόμη πιο γρήγορα το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα, συνολικού ύψους περίπου 3,5 δισ ευρώ, έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την πρόθεση του αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάϊντεν να στηρίξει το τουρκικό αίτημα για την προμήθεια 40 νέων F-16 Viper (4,5ης γενιάς) και την αναβάθμιση στο ίδιο επίπεδο ακόμη 80, καταδεικνύει το μέγεθος της προσπάθειας που καταβάλει η ελληνική πλευρά ώστε η Πολεμική μας Αεροπορία να συνεχίσει να έχει το πάνω χέρι στους ουρανούς του Αιγαίου. Να σημειώσουμε πως το κόστος του συγκεκριμένου τουρκικού προγράμματος, εάν σε αυτό προστεθεί η αγορά πυρομαχικών και η τεχνική υποστήριξή του, αναμένεται να προσεγγίσει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ θεωρείται ζωτικό για την προσπάθεια της τουρκικής Π.Α να διατηρήσει τα F-16 της επιχειρησιακά και μάχιμα για τα επόμενα τουλάχιστον 15 χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος υπέγραψε λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μαδρίτη, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο ταξίδι του για να λάβει μέρος στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, υπέγραψε την αποστολή αιτήματος μέσω Letter of Request προς την αμερικανική κυβέρνηση. Το σχετικό αίτημα θα κοινοποιήσει μέσα στις επόμενες ημέρες προς την αμερικανική πλευρά η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, η οποία άλλωστε έχει και την τελική ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος. Εν συνεχεία, το ΥΠΕΘΑ θα αναμένει την απάντηση των ΗΠΑ για τη διαθεσιμότητα, το κόστος, αλλά και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των πρώτων 20 αεροσκαφών. Ως προς τα παραπάνω, το ΥΠΕΘΑ αναμένεται ότι θα αποκτήσει μία πρώτη ξεκάθαρη εικόνα μέσα στον επόμενο μήνα, δεδομένου ότι τόσο ο Α\ΓΕΕΘΑ κ. Κων Φλώρος όσο και ο κ. Παναγιωτόπουλος, πρόκειται να επισκεφθούν διαδοχικά στις 7 και 18 Ιουλίου την Ουάσιγκτον, όπου και θα έχουν σειρά επαφών με εκπροσώπους του αμερικανικού Πενταγώνου αλλά και της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin. Μέσα στις προθέσεις της χώρα μας είναι, μέσω της περαιτέρω ενίσχυσης της Πολεμικής μας Αεροπορίας και με μαχητικά 5ης γενιάς F-35, να εξακολουθήσει να προηγείται τεχνολογικά και ποιοτικά έναντι της Τουρκίας, η οποία, αναγκαστικά πλέον και για αρκετά χρόνια ακόμη, θα περιοριστεί στη χρήση μαχητικών αεροσκαφών 4,5η γενιάς όπως είναι τα F-16 Viper. Να επισημάνουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν από το 2019 εξοβελίσει την Άγκυρα από το πρόγραμμα των F-35 λόγω της απόκτησης του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων πάντως και με βάση το αισιόδοξο σενάριο, τα πρώτα F-35 θα αρχίσουν να εντάσσονται στην Πολεμική μας Αεροπορία το 2028. Ένας από τους βασικούς λόγους που ενδέχεται να καθυστερήσει η υλοποίηση του σχετικού εξοπλιστικού προγράμματος σχετίζεται με την ασφυξία που όπως εκτιμάται αναμένεται να υπάρξει στη γραμμή παραγωγής του αεροσκάφους, λόγω των αυξημένων παραγγελιών που υπάρχουν για την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι στη σχετική λίστα παραγγελιών προηγούνται αρκετές ακόμη χώρες, εντός αλλά και εκτός ΝΑΤΟ, όπως, μεταξύ άλλων, είναι η Φιλανδία, η Ελβετία, ο Καναδάς, το Ισραήλ, η Γερμανία κ.α. Να σημειώσουμε πως πριν από περίπου ένα μήνα ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συναντήσει στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ ένα μεικτό τεχνικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από στελέχη του αμερικανικού Πενταγώνου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα JSF PO (Joint Strike Fighter Program Office) για την κατασκευή των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και μέλη της Lockheed Martin, με τα οποία και συζήτησε την επικαιροποίηση των στοιχείων της αιτούμενης προμήθειας.

Τουρκικό αίτημα

Από την άλλη πλευρά, το αίτημα της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ να ανάψει το «πράσινο φως» για την προμήθεια 40 νέων και την αναβάθμιση ενός μέρους του αεροπορικού της στόλου F-16, σε επίπεδο Viper, δεν θα πρέπει, επί του παρόντος να θεωρείται δεδομένο. Το αμερικανικό Κογκρέσο ήδη από το 2018, αρνείται να επιτρέψει τις πωλήσεις όπλων προς την Άγκυρα αφενός εξαιτίας της προμήθειας των ρωσικών S-400 από τις τουρκικές Ε.Δ αφετέρου ως έκφραση διαφωνίας για την πολιτική που χαράζει ο Ερντογάν στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α Μεσογείου. Όπως πάντως φέρεται να είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν στον Τούρκο ομόλογό του στη Μαδρίτη όπου και συναντήθηκαν, μέσα στις προθέσεις του είναι αμέσως μόλις προσγειωθεί στην Ουάσιγκτον, να εργαστεί για να επιλύσει το ζήτημα των F-16. «Θα κάνω μια προσπάθεια να το περάσω από το Κογκρέσο», υποσχέθηκε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάτι το οποίο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, εκτιμάται ότι θα πράξει προς τα τέλη του έτους, λόγω της προσδοκίας που υπάρχει ότι το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου του 2022, (όπου επανεκλέγονται τα μέλη της Βουλής καθώς και το ένα τρίτο των μελών της Γερουσίας) θα ξεμπλοκάρει το σχετικό τουρκικό αίτημα.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αυτοψία του ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στα πύρινα μέτωπα της Θάσου

Στη Θάσο η κατάσταση με τη φωτιά είναι αυτή την ώρα (17:00) πολύ βελτιωμένη. Οι συνθήκες είναι καλές, δεν υπάρχει άνεμος και το μέτωπο έχει περιοριστεί στην κοιλάδα, πριν από την ανατολική και τη νότια κορυφογραμμή.

Τα εναέρια εξακολουθούν να επιχειρούν σε διαδοχικά κύματα των 8 (συνολικά 16 εναέρια). Κάνουν συνεχείς ρίψεις στην ανατολική κορυφογραμμή, πάνω από τη Σκάλα Ποταμιάς και στη δυτική πλευρά. Σε αυτές τις δύο περιοχές αναπτύσσονται τα επίγεια μέσα για να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο Υπουργός Άμυνας και βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος στόχος όλων είναι να τεθούν υπό έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα πριν πέσει το φως του ήλιου.

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν | Η Ελλάδα βγαίνει επίσημα από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας από τις 20 Αυγούστου

Η Ελλάδα εξέρχεται από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας από τις 20 Αυγούστου επιβεβαίωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έπειτα από ανταλλαγές με τις ελληνικές αρχές, μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση του Eurogroup της 16ης Ιουνίου, η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των δεσμεύσεων πολιτικής που ανέλαβε στο Eurogroup κατά την έξοδό του από το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής τον Ιούνιο του 2018 και ότι έχει πετύχει αποτελεσματική εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, ακόμη και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία COVID-19 και πιο πρόσφατα, από τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Η Κομισιόν σημειώνει ότι ως αποτέλεσμα των ελληνικών προσπαθειών, η ανθεκτικότητα της οικονομίας έχει βελτιωθεί σημαντικά και οι κίνδυνοι δευτερογενών επιπτώσεων στην οικονομία της ζώνης του ευρώ έχουν μειωθεί σημαντικά. Ως εκ τούτου, η διατήρηση της Ελλάδας υπό ενισχυμένη επιτήρηση δεν δικαιολογείται πλέον.

Η παρακολούθηση της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της χώρας θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής επιτήρησης και του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Η παρακολούθηση των εκκρεμών μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πρώτης μεταπρογραμματικής έκθεσης που θα εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2022, η οποία θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για μια απόφαση του Eurogroup σχετικά με την τελική δόση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο του 2018. Μεγάλες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις προβλέπονται επίσης στο ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

Η Επιτροπή χαιρετίζει τα επιτεύγματα της Ελλάδας και τη δέσμευσή της να συνεχίσει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις πέρα από το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας. Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, και ο επίτροπος για την οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι, έχουν ήδη ενημερώσει τις ελληνικές αρχές.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποκλοπές | Στο ναδίρ οι σχέσεις Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ

Παρεμβάσεις από Κομισιόν και ΠτΔ

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις υποκλοπές και οι σχέσεις του μεγάρου Μαξίμου με την Χαριλάου Τρικούπη καθημερινά επιδεινώνονται. Οι χτεσινές εξηγήσεις του πρωθυπουργού έφεραν σήμερα νέες οργισμένες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη κατηγορώντας τον ότι αρνείται την ενημέρωση για την υπόθεσή του.

Επίθεση Οικονόμου σε Ανδρουλάκη

Χαρακτηριστικές όλου αυτού του κλίματος ήταν οι σημερινές δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Επίμονα και περιέργως αρνείται να ενημερωθεί από την Κυβέρνηση για όσα έγιναν. Στην ουσία, ο κ. Ανδρουλάκης απορρίπτει και δεν αξιοποιεί καμιά θεσμική δυνατότητα ενημέρωσης: ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από το κοινοβούλιο, ούτε από τις Δημόσιες Αρχές. Και ενώ αρνείται να ενημερωθεί αρμοδίως και ενδελεχώς, προβαίνει σε μια πλειάδα δηλώσεων που βασίζονται σε συμπεράσματα αυθαίρετα, χωρίς να έχει γνώση όλων των γεγονότων» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Στην κυβέρνηση σηκώνουν το γάντι στα πυρά της αντιπολίτευσης και επιμένουν στα περί «νομιμότητας» και «συνταγματικότητας» των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων. Μάλιστα φαίνεται να ανοίγει ένα ιδιαίτερο μέτωπο ανάμεσα στο Μαξίμου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά την παρέμβαση με την οποία ζήτησε την ποινική δίωξη των υπηρεσιακών παραγόντων που επέτρεψαν και έκαναν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη και τις αιχμές του τελευταίου κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πατρίκιοι και πληβείοι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε στην τυπική «νομιμότητα» της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη αλλά στο πολιτικά εσφαλμένο της ενέργειας αυτής και απάντησε στις ενστάσεις νομιμότητας και συνταγματικότητας που τίθενται λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα προτρέψω τον κ. Ανδρουλάκη και όλους όσους προσποιούνται ότι αμφιβάλλουν για τη νομιμότητα να ανατρέξουν σε σειρά νομικών εγγράφων, αλλά και στο νόμο 2225/1994.

»Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας, που δεν εξαιρούν κανένα πρόσωπο, κανένα υποκείμενο από το πεδίο εφαρμογής. Γιατί στη Δημοκρατία, όσον αφορά στο νόμο, δεν υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι».

Απορίας άξιο

Αλλά και ο Γιώργος Γεραπετρίτης από την δική του πλευρά ανέλαβε με άρθρο του στο protagon να αποδομήσει την παρέμβαση Βενιζέλου ιδίως ως προς το σκέλος ότι είναι απόλυτο το απόρρητο των επικοινωνιών των βουλευτών με βάση το σύνταγμα.

«Ο εκτελεστικός νόμος 2225/1994 προβλέπει ειδικά στο άρθρο 3 τις εγγυήσεις για την άρση του απόρρητου των επικοινωνιών χωρίς να διαλαμβάνει καμία απολύτως εξαίρεση για οποιαδήποτε κατηγορία πολιτών. Ο νόμος αυτός, τον οποίο υπέγραψε ως συναρμόδιος υπουργός ο κ. Βενιζέλος, ισχύει περίπου με το ίδιο περιεχόμενο έως σήμερα. Ούτε, βεβαίως, στο σύγγραμμά του αναφέρει οτιδήποτε σχετικά με την επέκταση της προστασίας των βουλευτών πέρα από την μη υποχρεωτική μαρτυρία. Εάν, όπως διατείνεται ο κ. Βενιζέλος, δεν υπάρχει καν νομιμοφάνεια στην άρση απορρήτου ενός βουλευτή επειδή αυτός αυτονοήτως προστατεύεται συνολικά, είναι απορίας άξιο πως δεν είχε μνημονευθεί η εξαίρεση αυτή στον νόμο και στο σύγγραμμα του» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης.

Μίζερη, αδιέξοδη και μάταιη

Στον κ. Γεραπετρίτη απάντησε στον ίδιο ιστότοπο ο κ. Βενιζέλος με άρθρο του με τον τίτλο «μίζερη, αδιέξοδη και μάταιη η κυβερνητική γραμμή» επισημαίνοντας ότι «αυτή η κατάσταση απαιτεί ειλικρινή, θαρραλέα και ριζική αντιμετώπιση. Πραγματική ανάληψη ευθύνης χωρίς υπεκφυγές και αδιέξοδες διακρίσεις μεταξύ «τυπικά επαρκών» και «πολιτικά μη αποδεκτών» ενεργειών. Αυτό επαναφέρει την άτυχη διάκριση μεταξύ «νόμιμου» και «ηθικού» που δεν πήγε καθόλου καλά».

Ομοβροντία

Πάντως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ομοβροντία δηλώσεων κατά του πρωθυπουργού. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εξαπολύουν πυρ ομαδόν ιδίως μετά τις χτεσινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και επιμένουν εμφατικά στο παράνομο και αντισυνταγματικό της παρακολούθησης ενώ ταυτόχρονα καθιστούν σαφές πως δεν πείθονται ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ γινόταν εν αγνοία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε ότι «υπάρχει άμεση πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού» και μίλησε για εμπλοκή του Μαξίμου στις υποκλοπές και παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι «ανήμπορος» να διαχειριστεί αυτή την κρίση επισημαίνοντας ότι δεν έπεισε ότι είναι «ανήξερος». «Μίλησε ο κ. Μητσοτάκης περίπου για έναν ανήξερο επικεφαλής της κυβέρνησης, ο οποίος μέσα στο γραφείο του είχε φέρει την ΕΥΠ, είχε βάλει τον απολύτως αρεστό άνθρωπο ως επικεφαλής, είχε ζητήσει από το στενό συνεργάτη του και ανιψιό του, τον κ. Δημητριάδη να τον εποπτεύει και αυτοί οι δύο συνεργάτες, τους οποίους έσπευσε να καλύψει, δεν τον ενημέρωναν. Αυτό είπε ο κ. πρωθυπουργός. Δεν ξέρω αν έπεισε κανέναν».

Αδιανόητο να θεωρείται νόμιμη η παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, επεσήμανε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη και το επιχείρημα της κυβέρνησης πως όλα έγιναν νόμιμα αν και πολιτικά ήταν λάθος. «Είναι τεράστιο ολίσθημα αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός χθες» επεσήμανε ο κ. Σπυρόπουλος.

Καφενείο και κρίση εμπιστοσύνης

Το βέβαιο είναι πάντως ότι πλέον υπάρχει σοβαρή κρίση εμπιστοσύνης και επικοινωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και εκεί αποδίδεται το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης αρνείται την κατ’ ιδίαν ενημέρωση για την υπόθεσή του ζητώντας επίσημη θεσμική ενημέρωση και κυρίως δημοσιοποίηση των λόγων για τους οποίους παρακολουθούνταν.

«Δεν είμαστε καφενείο. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια θεσμικά» δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Παράνομη χαρακτηρίζει και το ΚΚΕ την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη.

ΣΥΡΙΖΑ και πρωτοβουλία των κινήσεων

Την ίδια ώρα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται ένα παιχνίδι γύρω από το ποιος θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ότι αφορά τις πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης των υποκλοπών.

Μετά την εν μέρει ικανοποίηση του αιτήματος Τσίπρα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή με την κατά ένα δεκαήμερο επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής τον Αύγουστο, τελικά το αίτημα που κατέθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητούσε σύγκληση αυτή την εβδομάδα της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας για λόγους κατ’ επείγοντος απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής.

«Η καθυστέρηση δεν θα τους σώσει!» σχολίασε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν το αίτημα. Μάλιστα με τον ίδιο τρόπο σχολιάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή θα διεξαχθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Δημοκρατική νομιμοποίηση

Εκείνο ωστόσο στο οποίο επιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να θέτουν όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης το ερώτημα αν υπάρχουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα ή και κόμματα που παρακολουθούνται, ενώ σε καθαρά πολιτικό επίπεδο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος εκτίμησε ότι πλέον ο πρωθυπουργός έχει χάσει κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση για να συνεχίσει να κυβερνάει.

Το θέμα πάντως των υποκλοπών έχει πάρει διαστάσεις που όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα φύγει από την επικαιρότητα. Το θέμα έφτασε μέχρι την Κομισιόν η οποία κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις και η εκπρόσωπος για θέματα εσωτερικών Ανίτα Χίπερ τόνισε ότι «οποιαδήποτε απόπειρα των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας να έχουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, αν επιβεβαιωθεί, είναι απαράδεκτη».

Θέση πήρε μετά τα πυρά που δέχτηκε για «αφωνία» τις προηγούμενες μέρες η προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και προχώρησε σε δήλωση – παρέμβαση, ζητώντας άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Πηγη: in.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: