ΚΑΒΑΛΑ

Ενημέρωση Γ.Πασχαλίδη σχετικά με το “Πρόγραμμα για Πολλούς”

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους ενδιαφερομένους σχετικά με το νέο πρόγραμμα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της στήριξης των ευάλωτων ομάδων. Ειδικότερα, το «Πρόγραμμα για τους Πολλούς», που έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων 2,6 δισ. ευρώ που του αναλογούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, απευθύνεται στους νέους, στις μητέρες, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στα άτομα με αναπηρίες, στους ασφαλισμένους, στους συμπολίτες μας που ξεκινάνε οικογένειες και σε αυτούς που χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας, για να κάνουν το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους ζωή – ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή τόπου κατοικίας.  Οι δράσεις που απευθύνονται σε 3,9 εκατομμύρια ασφαλισμένους και 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, ξεκινούν τους αμέσως επόμενους μήνες και έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025. Έχουν δε σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι συμπληρωματικές των δράσεων του νέου ΕΣΠΑ για την κοινωνική πολιτική.

Το «Πρόγραμμα για τους Πολλούς» είναι διαρθρωμένο σε έξι θεματικές ενότητες:

  1. Οι νέες τεχνολογίες στη μάχη για την εξυπηρέτηση εργαζομένων και ασφαλισμένων, όπου έχουν ενταχθεί ψηφιακά έργα που θα αλλάξουν την
    καθημερινότητα εργαζομένων και ασφαλισμένων, με συνολικό προϋπολογισμό 77 εκατ. Ευρώ, όπως το Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα της
    Αγοράς Εργασίας .
  2. Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, η οποία θα εξασφαλίζει ότι ο κάθε εργαζόμενος δεν θα δουλέψει ούτε μια ώρα χωρίς να πληρωθεί γι αυτήν.

  3. Κατάρτιση, όπλο για την οικονομία του αύριο: Οι δράσεις της ενότητας αυτής θα απορροφήσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ και έχουν ως βάση τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους.

  4. Νέες πολιτικές για τους ανέργους: Εδώ εντάσσονται οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, με έμφαση σε ομάδες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα ένταξης στην αγορά εργασίας.

  5. Σύγχρονα Εργαλεία Κοινωνικής Προστασίας: Στην ενότητα αυτή εντάσσονται οι πολιτικές κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (παιδιά, ΑμεΑ, άστεγοι).

  6. Ίσες ευκαιρίες για όλους: Δράσεις προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ για την προώθηση της ισότητας και τη στήριξη της οικογένειας και για την προστασία
    της διαφορετικότητας στους χώρους εργασίας.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: « Μία ακόμη κίνηση της Κυβέρνησης με στόχο τη στήριξη των νέων, των ανέργων, των μητέρων , όλων όσων χρειάζονται τη βοήθεια της Πολιτείας. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λαμβάνει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερα μέτρα στήριξης και εμβάθυνσης της κοινωνικής συνοχής. Συνεχίζουμε..»

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version